Connery

Samsungs nye Q-Style skal gøre skærmen en del af interiørdesignet

I 2017 lanceres Samsungs nye kollektion af fladskærme under navnet QLED TV, som er en ny kategori for sig selv, som sørger for optimeret oplevelse i hjemmebiografen. De vigtigste aspekter i den nye produktserie er en billedkvalitet leveret af Quantum dot-teknologi - en række nanopartikler under navnet “Qauntum dots”, som sammen med en specialiseret lyssætning formår at skabe en milliard forskellige farvenuancer ud fra filmens ofte faste røde, grønne og blå-skalaer. TV’et bliver derfor mere naturtro og ‘ren’ i farverne, hvor man kan ane flere nuancer end før.

Desuden skulle du efter sigende ikke få brug for at rulle gardinerne for, når du skal se en lidt mørk film, da tv’et har nok selvstændigt lys til, at det ikke har betydning. Det er normalt et kæmpe-issue for mig, da de fleste fladskærme kæmper en brav kamp med at finde balancen i de sorte optagelser en film - ofte bliver det nogle plamager, hvor det sorte måske bliver lyst en smule op og gør billedsiden klumpet af udseende. Derfor er det interessant at se nærmere på, hvordan QLED TV-teknologien kan hamle op med det problem - netop fordi man ikke altid har lyst til at være bundet til et helt mørklagt rum eller filmtid udelukkende efter solens nedgang.

 
Samsungs nye Q-Style skal gøre skærmen en del af interiørdesignet

Undgå ledningshelvedet

Udover teknologiens fordele kommer også Q-style-konceptet, som skal gøre tv’et mere flow-venligt i forhold til resten af stuens interiør.

De fleste kender uden tvivl den uundgåelige diskussion med sin bedre halvdel om, hvorvidt de ekstra tommer kommer til at ødelægge stuens design - hvor fruen måske kan nøjes med en 15-tommers og 50 Kähler-vaser og du måske gerne vil op på de 60-tommer og en Groot-nikkedukke, så er det oftest bedst at finde en mellemvej.

Den nye Q-style er et designvenligt element, som skal gøre, at tv’et blender nemmere ind i interiøret. I stedet for at forbinde alle dine yderligere gadgets direkte til tv’et kan du forbinde dem til en boks, som kan gemmes væk. Desuden bliver antallet af ledninger reduceret, så tv’et kan blive lidt mere som et møbel frem for et elektronisk helvede af sorte ledninger på en hvid væg eller gulvet.

Den nye kollektion forsøger derfor på en snedig måde at give dig et større fripas til at opgradere din hjemmebiograf uden at frygte det helt store monstrøse maskineri. Hvis man er til at få tv’et op på væggen, så er noget så simpelt som vægbeslaget designet til at skabe mere rum omkring det - ment på den måde, at opslaget kaldes et ‘No Gap’-beslag, som gør, at tv’et kommer til at være lige så tæt på væggen, som et billede eller maleri ville være. (Målt fra det bagerste punkt på TV'et kan mellemrummet variere alt efter vægtype, og hvordan TV'et monteres.) På den måde bliver tv’et ikke nødvendigvis en afgørende faktor for din indretning, men derimod en del af den.

 

Alt samlet i én remote

Sammen med Q-Style kommer også Q-Smart-fjernbetjeningen, som har de vigtigste elementer samlet i en simpel remote. En upgrade er især er interessant er, at fjernbetjeningen også kan styre alle de elementer, som er forbundet til tv’et - hvad enten det er en soundbar, tv-bokse eller spilkonsoller. Det giver et betydeligt lettere flow i forhold til navigering og et par klik mindre, før du kan komme i gang med din streaming eller gaming.

Du kan se flere specs og billeder af det nye QLED-tv hos Hi-Fi Klubben - en gammel ven af ‘familien’, som i mine unge dage i vestjylland guidede mig til de helt store Cerwin Vega-gulvhøjttalere. En tid med høj bas, store armbevægelser og lidt for mange Cult-shakere, men ikke desto mindre udstyr, der stadig holder i dag!

 
Samsungs nye Q-Style skal gøre skærmen en del af interiørdesignet
Samsung QLED TV

Priseksempler (lavest til højest):

Samsung QLED TV 49 tommer = 9.999 kroner

Samsung QLED TV flagskib 88 tommer = 149.999 kroner.

Set ved Hi-Fi Klubben.

Del