Connery

Samsungs nye OLED TV er imponerende lysstærkt

Samsungs nye fokus er sætter tiltrængt skub, til en TV-kategori der har stået lidt i stampe

Samsungs nye S95C tv med QD-OLED teknologi, er en af de bedste tv-skærme jeg har kigget på.

I mange år har det ikke været OLED-skærmteknologien, der har været den dominerende - Den koreanske producent har til gengæld kørt hårdt på deres QLED paneler, som er et anderledes produkt. 

Det betyder ikke, at skærme med OLED-teknologi ikke har været populære - og LG har gennem mange år været en af de helt store bannerførere for teknologien. 

Hvis snakken om OLED virker helt sort for dig, så lad mig give en hurtig opfrisker: OLED-teknologien, er den der - groft set - tillader dig at have et fjernsyn, som laver kan gengive komplet sort. Det sker, fordi lysdioderne der gengiver det du ser på skærmen, kan tænde og slukke på individuelt niveau - i modsætning til konventionelle fladskærmspaneler. 

OLED TV er særligt populære blandt filmentusiaster, der vægter en så naturtro billedgengivelse som muligt, højt. 

Samsung er på banen med OLED - igen. 

Samsung har som sagt ikke været den store bannerfører for OLED, men i 2022 stod det der pludseligt, det første QD-OLED tv fra Samsung, med lækre farver og dybt mørke: Det første OLED-tv fra producenten i over 10 år. 

ANNONCE
Samsung OLED - Samsungs nye OLED TV er imponerende lysstærkt Samsung OLED

Med 2022-udgaven af Samsungs OLED-tv, igangsattes et forstærket kapløb på OLED-teknologien, og med de kommende Samsung OLED tv, der kommer på markedet i 2023, er barren løftet. 

Samsung er på vej med to forbedrede versioner af sidste års modeller: Samsung S90C og Samsung S95C - begge modeller tilgængelige i størrelserne 55, 65 og 77 tommer.

Samsungs OLED er QD-OLED - i praksisk en sammensmeltning mellem OLED-teknologien og virksomhedens erfaringer med QLED (Quantom dot), der giver stærkere kontraster i de enkelte dioder. Quantom Dot-teknologien er en af de teknologier, der har katapulteret QLED-skærmenes succes - og det ser ud til, at det kan gøre det samme for OLED. 

Samsungs S95C QD-OLED tv er et vildt tv - det kan levere en brightness på 2000 nits (Et standard OLED leverer mellem 500 og 1000), med samme kompetencer for dybt sort, som er OLED-teknologiens claim to fame. Og det er ikke kun marketing-snak. Jeg havde selv mulighed for at opleve teknologien under en Tech Session, til Samsungs nyligt afholdte Media Summit 2023.

Med løftet af brightness i årets OLED-skærme, er Samsung med til fortsat at skabe røre i OLED-segmentet, der i en del år nok har trådt for megen vand. 

ANNONCE
OLED gør det muligt at lave ekstremt flade skærme - og det er også tilfældet hos Samsung - Samsungs nye OLED TV er imponerende lysstærkt OLED gør det muligt at lave ekstremt flade skærme - og det er også tilfældet hos Samsung

Men det er ikke alt. De nye tv er blevet bumpet op til en opdateringshastighed på 144 Hz (Fra 120 på forgængeren) hvilket betyder, at det nu er en endnu mere interessant mulighed for gamere på både PC og konsoller. 

TV'et er også ekstremt tyndt, og takket være en One Connect Box, skal alle kablerne trækkes fra en seperat box, og ikke stikke ud fra væggen bag skærmen. 

Samsungs nye QD-OLED skærme fra 2023, kommer til Danmark i løbet af året, de danske priser er endnu ikke på plads.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce