Connery

Samsungs knivskarpe skærme kombinerer stil og seje teknologier

Læs mere om 8K og projektoren til enhver livsstil

Advertisement

Hvem elsker ikke et enormt tv? De fleste kan sagtens se tiltrækningen i en stor skærm - især når den er tændt. Men gennem livet har vi dog oplevet at flere, der har haft en modstand overfor de store skærme, som vi har kastet vores kærlighed over: Sagen er den, at et tv er smukt, når det er tændt - men oftest hænger som en stor sort klods i rummet, når det er slukket.

Det har gennem tiden været en udfordring for dem, der sætter form over funktion. Det har selvfølgelig hjulpet, at det sidste årti har bragt teknologi med tyndere designs og flotte rammer - men Samsung har formået at løfte både teknologien og udseendet af tv’et til et nyt niveau med deres seneste modeller, hvor den store 8K-opløsning er kommet for at blive.

Nu kan man faktisk få et kompromisløst tv: Fantastisk funktionalitet og god stil er nøgleordene. 

Hvis du er på udkig efter cutting-edge teknologi, kan du lære mere om mulighederne i et par af de spændende nyheder fra Samsung lige her - fra den naturlige udvikling af tv’et til den praktisk talt usynlige løsning.

ANNONCE
Samsung Neo QLED - Samsungs knivskarpe skærme kombinerer stil og seje teknologier Samsung Neo QLED

Det kompromisløse: Samsung Neo QLED 8K

Samsung er nu på banen med deres Neo QLED-tv. Teknologien er for alvor blevet introduceret i 2021 og byder på en række innovationer.

Neo QLED er egentlig ikke konventionelt i den gængse forstand. Teknologien byder på nogle af de mere spændende 8K tv på markedet. Et Samsung Neo QLED (LINK) tv med 8K opløsning byder på en billedtæthed der svarer til 16(!) af de gode 1080p skærme. Og selvom mængden af indholdet der er produceret i den vilde opløsning, stadig er begrænset, betyder det ikke, man går glip af noget. Samsung benytter nemlig en imponerende Neo Quantum Processor Pro 8K til at opskalere - altså forbedre det du ser på skærmen, så det passer til 8K. Det sker direkte og med lynets hast takket være en kunstig intelligens, der scanner indholdet og forbedrer billedet til det aktuelle indhold. Smart!

Farverne på NEO QLED er både lysere og mere levende end på eksempelvis OLED-skærme, og det gør Samsungs TV meget mere anvendeligt i dagslys - og ærligt, vi ser jo ikke kun tv i buldrende mørke…

Lyden på et Samsung Neo QLED-tv er også i særklasse. Samsung benytter en teknologi, der hedder Object Tracking Sound (OTS Pro), som igen bruger den kraftige processor og kunstig intelligens til at matche billedets bevægelser med lyden. Det betyder, at man rent faktisk kan høre, hvor på skærmen lyden kommer fra! Det kan lade sig gøre, fordi man ikke blot har udstyret skærmen med en enkelt højttaler, men derimod placeret højttalere på hvert hjørne på bagsiden af skærmen - og i stedet for at bygge dybe højttalerkamre, bruger man den store skærmoverflade til at skabe en næsten utrolig lydgengivelse. 

Designet på Samsungs Neo QLED fylder en hel del i fortællingen - men er faktisk ekstremt minimalt at kigge på. Takket være skærmteknologien har man opnået en ultra slank profil - som er pæn uanset om tv’et hænger på væggen eller står frit i rummen - i topmodellerne finder vi Infinity One Design, der praktisk talt gør op med sorte rammer og kører displayet millimeter-tæt på rammen, der er pakket ind i et flot og simpelt metaldesign.

Det tynde design er en gennemtænkt detalje, der kan gøres endnu vildere, hvis man bruger Samsung One Connect - her trækker man et enkelt, næsten gennemsigtigt kabel fra tv’et og ned i en One Connect Box, som man så kan gemme væk i indretningen og trække kabler til øvrige enheder i det skjulte - resultatet er et nærmest svævende væghængt tv helt uden forstyrrende elementer. 

ANNONCE
Samsungs Neo QLED 8K TV har mulighed for multiview visning - Samsungs knivskarpe skærme kombinerer stil og seje teknologier Samsungs Neo QLED 8K TV har mulighed for multiview visning

Multitasking med multiview

Prikken over i’et i innovationerne for Neo QLED-tv’et findes igen i 8K-modellerne, hvor man kan lave multiview; altså vise op til fire forskellige indholdsstrømme på skærmen på samme tid: Det kunne være sporten, en nyhedskanal, en chattråd fra mobilen og opdateringer fra den foretrukne fodboldblog. 

Klik her for at læse mere om Samsung Neo QLED 8K 

ANNONCE
The Premiere er en unik projektor fra Samsung - Samsungs knivskarpe skærme kombinerer stil og seje teknologier The Premiere er en unik projektor fra Samsung

Den usynlige: Samsung Premiere - en projektor ud over det sædvanlige

Måske har du et rum, hvor du ikke har lyst til at smække et tv på væggen - eller måske har du bare lyst til at lave en lækker hjemmebiograf i stuen uden at skulle ud i en total redekoration. 

The Premiere LSP9T er en ret unik løsning - Samsungs livsstilsprojektor gør op med den traditionelle projektor og byder egentlig på et gennemført smart-tv, der egentlig er en avanceret projektor. 

Her har man lavet alt der er brug for i en samlet pakke: The Premiere er en laserprojektor, der laver en opløsning på 4K med stor lysstyrke - faktisk så stor at du kan starte hjemmebiografen op om dagen og se et klart billede helt uden brug af besværlige ekstra-installationer som mørklægningsgardiner. 

Premiere har indbygget kraftfuld lyd fra 4.2 kanaler - som giver lydspredning ud foran 180 grader af det projicerede billede. Detaljerne forstærkes med Acoustic Beam, der spreder lyden ud i rummet via 22 huller i projektoren.

ANNONCE
Få 100" underholdning med denne kasse godt 11 centimeter fra væggen - Samsungs knivskarpe skærme kombinerer stil og seje teknologier Få 100" underholdning med denne kasse godt 11 centimeter fra væggen

Takket være short throw-projektorteknologien er The Premiere også let at placere - Med 11,3 centimeter ind til væggen får man et billede på 100” - og skal der være filmaften, rykker man projektoren 23,8 centimeter fra væggen og får et 130” stort billede - og fordi projektoren har en tilpas stor styrke, kan det sagtens lade sig gøre direkte på en hvid fiberdugsvæg, som mange moderne hjem er indrettet med - altså, ingen besværligheder med et lærred. 

Som en sand alt-i-en løsning er det heller ikke nødvendigt at koble andre enheder til The Premiere - der er nemlig indbygget Samsung Smart Hub, der med den integrerede WiFi-forbindelser giver dig samme muligheder for streaming som et normalt Samsung Smart TV.  

Gaming fra en projektor? Why not

Det lyder måske vildt, men netop fordi projektoren er så kraftig, har Samsung også tænkt gaming ind i The Premiere - Game Enhancer opsætter automatisk enheden til de bedste indstillinger - med minimalt lag og gode detaljer, i øjeblikket man kobler en spilkonsol til projektoren. Play on gamer!

Klik her for at blive klogere på The Premiere

ANNONCE
Del

Seneste nyt