Connery

Samsung SGH-E700

Samsung SGH-E700 er klart en smuk og handy mobil, men dens funktioner formår ikke rigtig at imponere og det eneste der rigtig synes interessant er den indbyggede antenne.

4 ud af 6 stjerner
Samsung har aldrig været et firma som har været kendt for deres mobiltelefoner. De har stort set altid stået i skyggen af de store mobilproducenter som Nokia og Ericsson, men det seneste stykke tid er Samsung kommet med nogle spændende nye telefoner, som har potentiale til at blive meget populære. Deriblandt deres nye SGH-E700, som er verdens første klaptelefon uden antenne.

Mindste klaptelefon til dato
ANNONCE
Samsung SGH-E700
Designet på denne telefon er det første der falder en ind. Udover at være ganske lille er den udført i et utroligt flot design. Når man får den i hænderne får man med det samme en følelse af at det virkelig er kvalitet man sidder med mellem fingrene. På ydersiden er kun de mest nødvendige ting placeret. Forrest et lille OLED display, som bruger mindre strøm end f.eks. TFT, hvor tiden vises, og når nogen ringer vises hvem det er. Der er på hver side placeret en knap. Den ene til at tænde displayet, så man hurtigt kan se hvad klokken er, og den anden til at tænde kameraets "selvportrætsfunktion". Når man åbner telefonen har man som på alle andre klaptelefoner displayet, som på E700 kan vise 65.536 farver, på den ene del og tasterne på den anden del. Skærmen er meget stor (128x190 pixels), hvilket gør at menuerne virker meget overskuelige. Farverne er meget klare, men skulle man alligevel ikke bryde sig om lyssætningen kan man indstille lysniveauet og kontrasten. Da det er en TFT skærm kan det være svært at se noget på den, hvis man ikke ser direkte på den, især hvis der er meget sollys. Tasterne er meget behagelige og nemme at bruge og selve tallet på hver tast lyser op med en diskret blå farve. Det kræver ikke mange kræfter at få tasterne til at reagere, men man kan stadig lige mærke at de bevæger sig en smule og giver et lille klik, så man er ikke tvivl om man har fået trykket en tast ned når man fx sidder og skriver. Formen af telefonen er, når den er foldet sammen, noget anderledes end andre klaptelefoner, fordi den ikke har nogen antenne. Faktisk er E700 den første klaptelefon i verden der har indbygget antenne, og det betyder bare at den er endnu nemmere og lettere at have i lommen.
ANNONCE
Samsung SGH-E700
Samsung SGH-E700
Samsung SGH-E700
Siemens eller Nokia?

Menuerne er bygget op lidt ligesom Siemens system, hvilket vil sige at man har to knapper siddende øverst, som oftest har funktionerne vælg og fortryd. Præcis hvilken funktion de to knapper har i de bestemte menuer er altid vist nederst på skærmen. Dermed er det nemt at finde rundt i menuerne, som ellers er bygget op på samme måde som Nokias med forskellige menupunkter, hvorunder forskellige funktioner findes. Til forskel fra Nokias og mange andre telefoner kører menuerne vandret, hvilket vil sige at man ikke skal trykke op og ned for at gå fra menupunkt til menupunkt men derimod til siderne. Udover en stor overskrift ved hvert menupunkt er der også animerede illustrationer med forskelligt farvevalg fra menupunkt til menupunkt, så man ikke på noget tidspunkt er i tvivl. Udover menuerne er der selvfølgelig også hurtige genveje til forskellige funktioner så man fx hurtigt kan sætte telefonen på lydløs. Telefonen kan afspille polyfoniske ringetoner med op til 40 forskellige toner på en gang, hvilket gør det muligt at få fat i nogle meget opfindsomme og sjove ringetoner. Lyden ved samtaler er af meget høj kvalitet, som ved de fleste telefoner nu til dags, men lyden synes nu alligevel lidt klarere, hvilket jo kun er en fordel. En smart lille funktion er at den knap der sidder på den ene side af telefonen kan bruges til hurtigt at ændre lydstyrken under en samtale.

E700 indeholder desuden 5 spil, hvoraf de 2 af spillene er java spil, som selvfølgelig også gør at det er muligt at downloade flere til telefonen. Spillene er udmærkede og ganske underholdende. Især Go!Hamster og ikke mindst Bowling kan man få lang tid til at gå med.
ANNONCE
Samsung SGH-E700
Samsung SGH-E700
Mangel på funktioner

Det indbyggede kamera er ligesom resten af telefonen, af en meget høj kvalitet. Det kan tage billeder i op til 640x480, hvilket er utrolig meget når man taler om mobilkameraer. Billederne er meget klare og ikke kornede som man ser på de fleste kameratelefoner. Derudover kan man zoome ud og ind og stille på lysniveauet, hvilket gør det en del nemmere at tage nogle gode billeder. Noget der er ekstra specielt for denne telefon er dens store hukommelse. Den indeholder nemlig 9 MB plads til billeder, så der er virkelig mulighed for at fylde nogle ekstra ting ind i telefonen. Som en lille ekstra feature indeholder telefonen funktioner som gør det muligt at tage billeder i sort/hvid, sepia, negativ m.f. De indbyggede spil er meget sjove og godt lavet, og skulle man blive træt af dem kan man altid hente nogle nye ved hjælp af WAP.

Man kan ikke kalde Samsung E700 for en multimedietelefon, da den har et par væsentlige mangler, hvilket ikke gør telefonen ideel til forretningsmænd, og andre der har brug for en telefon fyldt med funktioner. Blandt de manglende funktioner kan nævnes bluetooth, hvilket gør at der ikke er mulighed for at sende data mellem andre telefoner, eller bruge trådløst headset. Selvom telefonen har infrarød port, kan den heller ikke bruges til at sende data, men kun til at forbinde sin telefon med sin bærbarcomputer (hvis den er udstyret med IR port). Det sætter en del begrænsninger, især hvis man ønsker at sende de billeder man selv har taget med det indbyggede kamera. Der er så mulighed for at sende billederne via MMS eller e-mail, men i længden kan det godt blive dyrt. Hvis man har abonnement med GPRS adgang har telefonen en indbygget browser som på trods af den lille skærm gør det muligt at surfe på nettet, og hente billeder eller java spil ned.

Den endelige dom
ANNONCE
Samsung SGH-E700
Det der præger denne telefon mest er dens yderst smukke design. Men udover det er opbygningen af telefonen meget godt gennemtænkt, men desværre mangler den en del funktioner. Et stort plus er dog helt klart den indbyggede antenne, der gør telefonen meget handy og nem at have i lommen. Ligeledes er lydkvaliteten et plus, da den er meget klar og helt i top. Desværre er der en del problemer med IR-porten og bluetooth er der ikke blevet plads, hvilket betyder telefonen har en del begrænsninger indenfor trådløs kommunikation. Alt i alt en smuk og god telefon, men den formår ikke rigtig at imponere hvad angår funktionalitet, selvom kameraet ligger i den bedre ende af skalaen.

Desuden hjælper det heller ikke rigtig telefonen at den har en vejledende pris på omkring 4000 kr. som virker noget overdrevet når man tænker på hvor få funktioner man får for denne pris. Det virker lidt som om man hovedsagligt betaler for den indbyggede antenne, som da også virker rigtig godt.

Fakta om Samsung SGH-E700
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce