Connery

Samsung Serif: Fladskærmen der splittede mig i to

... og samlede mig op igen

Vil du høre en af de største skrøner i elektronik-branchen?
Mænd går ikke op i designet af deres TV. 

Det er en af den slags “sandheder”, der er blevet til, fordi mange entusiastiske tv-købere er drevet af tech over form. Derfor er mange en mand kommet hjem med et tv, som konen ikke lige brød sig om; det var større og derfor var der mere “grimt” produktdesign, der fyldte i rummet. 

Jeg generaliserer, men de fleste kender det. Men vi vil alle gerne have lækkert design, og vi vil også gerne betale lidt ekstra for det - måske ikke Struer-ekstra, men lidt har også ret. 

Og netop derfor, var jeg faktisk en smule skuffet, da Samsung for et par år siden lancerede deres første Serif tv: Et friskt og anderledes tv, der indkapslede tv’et i et alternativt design. Forfriskende.

ANNONCE
Serif 2015 - Samsung Serif: Fladskærmen der splittede mig i to Serif 2015

Indtil jeg indså en ting: Det blev åbenlyst indsolgt som et tv til folk, der bare gerne ville have noget pænt, og ikke gik så meget op i specifikationerne. (Læs: Med lidt god gammeldags sterotyp fortolkning: Et kvinde-TV.)

Det betød, at Samsung, samme år som de lancerede high-end tv’er med 4K, HDR og lækre smartfeatures, også lancerede et design-tv, der blot var netop det, et fokus på pænt design - som manglede alle de andre gode ting (40" blev også lanceret med 4K). Og tilmed kun i tre mindre størrelser 24", 32" og 40”. Formfaktorer vi nedskrev til soveværelset, for mere end fem år siden.

Okay så, okay! Så går jeg alligevel ikke mere op i designet, end indmaden. 

ANNONCE
The Serif 2019 - Samsung Serif: Fladskærmen der splittede mig i to The Serif 2019

Et par år efter, 2019, er der bedre takter fra Samsung i de nye design-bårne skærme.

For mens de generelle fladskærmsdesigns med tiden både er blevet mere smagfulde og minimale, så har man givet den gas med at skabe et noget anderledes, og mere markant udseende. Og denne gang går det ikke ned på specifikationerne, og det er rent faktisk en smuk ting.

Det nye Serif er en af slagsen, der skiller vandene - det er ret beset et møbel, og som alle andre møbler, skal det gerne passe ind med resten af indretningen, for ikke at stå ud som et enligt søm. Men det kan et eller andet. 

Designet har en strejf af nordisk minimalisme, men samtidig en fylde, der kan gøre sig gældende i mange forskellige afskygninger og så kan det fungere, uden at skulle blive et dedikeret tv-alter, som alt det omkringstående inventar skal indrettes efter. 

ANNONCE

Der er en række ting, der gør mig glad ved det nye Samsung Serif:

  • Det er udstyret med QLED-paneler på 4K, og der er HDR, så det ville kunne dække mit medieforbrug. 
  • Designet er et statement, og ikke bare en indramning, samtidig gør den brede top sig fint som en hylde, der uden problemer kan bære lidt pynt, og så ser det super fedt ud både op mod væggen eller på gulvet, med de pæne, stilrene og (vigtigt) medfølgende ben. 
  • Jeg har i øvrigt ladet mig fortælle, at kvinder også er ret glade for store tommer, i de rette situationer.
  • Derfor er det også belejligt, at Serif nu kommer i størrelser, der også kan give en god film, den rette opmærksomhed: 43"”, 49” og 55”.
ANNONCE
Samsung Serif: Fladskærmen der splittede mig i to

En anden feature, som er unikt for Serif (og Frame) er deres ambient-mode, der gør det muligt at vise always-on widgets eller tapeter på et nedtonet og energibesparende skærmbillede, så man ikke blot har en “grim sort overflade”, men derimod kan få lidt ekstra farve i stuen, også når yndlingsprogrammerne ikke kører. Det er sådan set en ret fed feature, som jeg ikke ville have noget imod at have på mit ordinære, ikke-design tv. 

En endnu mere lækker feature, opstår i den smarte lille integration af en NFC-læser på toppen af tv’et, så man kan klaske sin Samsung-smartphone ind på hylden ved siden af designer-træfiguren, hvorefter tv’et helt gnidningsfrit overtager lydafspilningen på telefonen, via tv’ets højttalere, det er smart tænkt - især hvis man bor spartansk og uden alt for mange andre højttalere i armslængde. 

ANNONCE
Samsung Serif: Fladskærmen der splittede mig i to

Ja, tv’et har selvfølgelig alle de mere regulære smartfunktioner indbygget, der er WiFi, dine foretrukne streamingapps kan downloades… Og akkurat ligesom Samsungs andre TV-nyheder fra i år, er der også indbygget Apple TV i dette. 

Samsung, vi er ved at være der. 
Der, hvor I ikke afskærer os der rigtig gerne vil have et tv med de nyeste features, fra os der sætter pris på godt design. 

Nu findes der nemlig et alternativ til det blank-polerede stål i jeres high-end skærme, og det lidt kedelige plastiklook fra de billigere rækker.

Jeg er hel igen. 

ANNONCE
Samsung The Serif 2019

Se de forskellige specifikationer på modellerne her

Pris: Fra 8.989 kroner. 

Del

Seneste nyt

Annonce