Connery

Samsung Multiroom [Test]

Det nye multiroom-system er klar til sommeren!

4 ud af 6 stjerner
Samsung Multiroom [Test]
Så er Samsung på banen med et helt nyt system til lyden i hjemmet, der uden tvivl er en stor konkurrent til Sonos, som for tiden ellers har haft en smule monopol på multiroom-systemet. Med din smartphone i hånden og en masse højttalere placeret rundt i de forskellige rum har du nu mulighed for at styre det hele med et enkelt klik. Det nye Samsung Multiroom SHAPE fås i to forskellige systemer, M5 og M7, hvor størrelsesforskellen giver mulighed for at tilpasse systemet til alt fra en lille studielejlighed til den helt store villa.

Systemet består af en valgfri mængde højttalere rundt omkring i rummet samt en lille HUB, der skal tilsluttes til en Wifi-forbindelse for at kunne sende signalet rundt til systemet. Derfor kræver dette setup selvfølgelig, at du sidder inde med en velfungerende Wifi-forbindelse, eller er det ikke muligt at koble sammen.
ANNONCE
Samsung Multiroom [Test]
Design
Selve højttaleren er designet efter den generelle play-knap, og det er faktisk slet ikke så tosset. Højttaleren fås i enten hvid eller sort med lækre buede paneler og en lækker net-front. Den er desuden designet således, at de minimalistiske træk gør den langt mere overskuelig og fri for alverdens knapper og andre ubrugelige remedier. Man skal lige vænne sig til, at der ikke findes nogen fjernbetjening til dette system, men det glemmer man hurtigt, da systemet stort set klarer ærterne selv.

Lyd
Lydmæssigt er systemet også overraskende godt! De ’små’ højttalere yder en stor kraft i forhold til dybe baslyde og en velredigeret diskant, som virkelig sætter kvalitet forrest i køen. De forskellige højttalere synkroniserer under sammenkoblingen med HUB’en, og jeg kan på det varmeste anbefale at bruge dem til en lækkert surround-sound-system - og skal man nok investere i en lille subwoofer ved siden af, hvis man vil have den fulde oplevelse. Højttaleren er meget bred og åben i forhold til musikkens udgang, og det gør, at lyden bliver spredt meget mere ud i rummet. Det er noget, jeg sætter rigtig stor pris på og lydmæssigt er der faktisk ikke rigtig noget at sætte en finger på ved dette system.

Tilgængelighed
Systemet er overraskende nemt, men der er visse foranstaltninger, som skal være i orden, hvis man vil udnytte dets fulde potentiale. Wifi-forbindelsen er selvfølgelig et must og en telefon som kan forbinde til Wifi-signalet – man kan dog også bruge bluetooth-forbindelse, man så kan man kun lytte til én højttaler ad gangen. Selve systemet kører nemlig på en app ’Wireless Audio – Multiroom’, og man er derfor bundet til sin smartphone eller tablet og kan derfor ikke bruge f.eks. computeren til at sende musikken ud. Det er selvfølgelig blot et spørgsmål om tilvænning, men hvis man f.eks. vil bruge systemet til at sende lyden ud fra sit TV, så er man også nødt til at have det nyeste Samsung Smart-TV i hjemmet. Det kræver altså lidt baggrundsarbejde eller nogle opdateringer i hjemmet, men hvis man i forvejen besidder disse ting, så er man klar til solid lyd og nem orientering i alle rum med din smartphone.

Samlet set er Samsungs nyeste system ganske lovende, og giver en god konkurrent til Sonos, Panasonic og andre systemer i omløb, hvor man kan bruge sin mobil til at ordne sagerne trådløst. For at få det fulde udbytte af systemet kræver det som sagt nogle foranstaltninger, men det skal man bare lige være klar over inden køb – ellers er det en meget stor fornøjelse!

Find flere specifikationer og info her
ANNONCE
Del

Seneste nyt