Connery

Samsung har bygget en robot der tømmer opvaskemaskinen og skænker vin

Mangler du en personlig slave?

Verdens største elektronikmesse, CES, er igen blevet skudt i gang - i år rent online, men ikke uden nyheder. 

En af de mere dedikerede fremtidsdrømme blev leveret af Samsung, der i år kører med temaet "better normal". Og ja, der er en ny robot på banen. 

Samsung Bot Handy gav en flot showcase i, hvad teknologien allerede nu, rent faktisk er i stand til. 

ANNONCE
Samsungs nye robot i aktion

Bot Handy er designet til at være en hjælpende hånd i hjemmet. Den gør brug af kunstig intelligens til at identificere objekter - både i størrelse, form, og materiale/vægt. Det giver robotten mulighed for at vide, hvad der bør ske med et givent objekt. 

I videoeksemplet ser man robotten i flere hverdagssituationer, der mildest talt kunne være lækre med lidt hjælp til: Den tømmer opvaskemaskinen, samler snavset tøj op til vaskekurven - og med finesse skænker den også et glas vin og smækker en blomst i en vase. Drømmen, right?

Samsungs oprydningsrobot forbliver nok en drøm for en tid endnu, og der er ikke umiddelbare planer om at sætte maskinen i produktion - men konceptet giver god mening. Mest af alt som en gadget, der viser hvor langt vi allerede er med praktisk kunstig intelligens, der kan gøre en reel forskel i hjemmet. 

ANNONCE
Samsung JetBot 90 AI+ - Samsung har bygget en robot der tømmer opvaskemaskinen og skænker vin Samsung JetBot 90 AI+

Men der er også mere jordnære robotter på vej fra Samsung. Blandt andet brugte Samsung taletiden til at introducere deres nye robotstøvsuger 'Samsung JetBot', der benytter Lidar-3D scanning (Som selvkørende biler) til intelligent at undvige forhindringer på gulvet - det er et skridt op fra den eksisterende teknologi i robotstøvsugere. Desuden tømmer JetBot også sig selv...

ANNONCE
JetBot 90 showcase
Del

Seneste nyt