Connery

Samsung Galaxy Tab 2.0 [Test]

Samsungs tablet, er en flot, stilet og dejlig let enhed der dog minder en smule om iPad’en. Og så alligevel ikke.

4 ud af 6 stjerner

Førstehåndsindtrykket

Da jeg første gang tog Galaxy Tab i hånden, blev jeg glædeligt overrasket. Frygten for en tung og firkantet enhed, herskede ikke længere, men det føltes faktisk rigtigt.
Dog synes den at være en smule lang og det føltes sommetider vanskeligt og en smule akavet at holde tabletten vandret.

 

ANNONCE
Samsung.com - Samsung Galaxy Tab 2.0 [Test] Samsung.com

Software

Den evige kamp – Android eller iOS. Jeg vil til dels mene at Android burde vinde den kamp, og så alligevel ikke. Det som Google har gjort rigtigt godt, er funktionaliteten i styresystemet. Du kan hurtigt, hvorfra det skulle være, hoppe ind i indstillinger og f.eks. slukke dit Wi-fi, data osv. hvor det også er lækkert, at man med et lille swipe hurtigt kan få vejrudsigten, samtidigt med at ens Facebook-feed kører derunder.

I forhold til Apples styresystem, mener jeg specielt at tastaturet er bedre i Android. Det er simpelt og så alligevel. Selv den enkle ting, at du kan skrive tal uden at skulle skifte tastatur, kan snildt redde min dag og spare mig masser af tid.

Dog mener jeg også at Apple har ramt rigtigt med det helt simple design, og det er her min tvivl opstår. Android er en smule for konfigurerbart og iOS det modsatte.

 

ANNONCE
Samsung.com - Samsung Galaxy Tab 2.0 [Test] Samsung.com
Samsung.com - Samsung Galaxy Tab 2.0 [Test] Samsung.com

Hardware

Som nævnt, så føles tabletten rigtig holdbar og i modsætning til Samsungs smartphone, Galaxy S 2, ikke som noget der til dels er bygget af plastik. Tabletten føles en smule lang, men skulle det være tilfældet, kan man altid gå efter 7-tommer versionen.

Knapperne er lækre at trykke på og placeret så man ikke skal en kamp igennem for at tilgå dem. Dertil er knapperne placeret på toppen af tabletten: sluk/tænd-knap og lydkontrol. Micro-SD og simkort isættes også på toppen.
ANNONCE

Ydeevne

Skal man sætte en finger på noget dårligt ved Samsungs tablet, vil det helt klart være ydeevnen. Jeg har i mange tilfælde oplevet, at tabletten har taget længe om at åbne helt basale apps som Facebook, Twitter, Instragram osv. og når den indbyggede browser blev taget i brug, var her også problemer.

Det er dog heldigvis sådan, at de fleste ”lags” opstår når et nyt program startes op, og ikke mens et program kører, så det er primært ved opstart, at ventetiden opstår.
Ydermere er jeg også en smule skuffet over skærmen. At man kunne nøjedes med den lave ende af HD-opløsning, mener jeg ikke er helt optimalt, især når konkurrenten Apple præsterer det firedobbelte af fuld HD.

Samlet set har Samsung formået at levere en lækker og holdbar tablet, som dog lige mangler det sidste i ydeevnen for at kunne erstatte min iPad. Er du enig eller uenig, er du meget velkommen til at give din mening til kende herunder!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce