Connery

Samsung Galaxy S6 Edge [Test]

Er den nye Galaxy noget ved?

5 ud af 6 stjerner
Samsung Galaxy S6 Edge [Test]

Samsung er efter et år, endnu en gang klar med en ny topmodel.

Det er efterhånden en fast begivenhed for Samsung-fans, at skulle overveje om det er tid til at skifte den gamle Galaxy S-model ud. Og i år står disse folk måske overfor et endnu sværere valg. I år er der nemlig lanceret ikke bare en model, men to. Det er nemlig i modellen S6 og S6 Edge. Og af de to, er det S6 Edge der bringer mest nyt til bordet, og derfor tager vi udgangspunkt i denne.

ANNONCE
Samsung Galaxy S6 Edge [Test]

ENDELIG - Designet har fulgt med!

Samsung har i flere år været toneangivende på ydelsen for smartphones, men år efter år, har vi siddet med en topmodel, der har haft en lidt flad indpakning i plastik. Ikke en følelse man gerne vil have, når man sidder med en gadget til 5.000+. Og endelig, endelig, har Galaxy'en fået sit fortjente designløft.

SGS6E er bygget af en kombination af aluminium og glas. Det giver et meget bedre feel og udseende, end de foregående modeller. Edge-modellen er desuden blevet udstyret med en buet skærm - et flot og iøjenfaldende designtræk - der dog er en flot designgimmick, før den er funktionel.

Den har en funktion, der primært er bundet op i hurtig-adgang til valgte kontakter, og farvekodning af samme. Det åbner blandt andet for en lydløs-funktion, der giver dig mulighed for at afkode vigtigheden af et opkald, selvom telefonen ligger med skærmen ned.

Hurtigere end før!

Årets flagskib-specifikationer indebærer Octa-core processorer og 3 GB RAM, og giver mere power end man kan bruge - I hvert fald endnu. Alle apps kører perfekt, og det eneste der til dels kan røre ved telefonen, er video-processing, ved 4K-optagelser.

Til trods for en næsten fordobling af kræfter, i forhold til S5, holder telefonen strømmen lige så godt. I praksis betyder det, at du har en dags tid på batteriet, ved normalt brug. Ja, batteriet er smartphonens akilleshæl - og du gør dig klogt i at have en powerbank indenfor rækkevidde, ud på de sene aftentimer.

Kamera-skønhed

Galaxy S6 er udstyret med et 16 MP kamera, og en QHD skærm der i den grad kan bære det. Telefonens billeder ser helt fantastiske ud på skærmen - nok til at give de fleste en wow-oplevelse. (Klik de store skov-billeder i galleriet). Galaxyens kamera er indtil nu det bedste casual-cam, i de tilgængelige flagskibs-modeller. Punktum. Det har aldrig været lettere, at tage et flot billede.

ANNONCE
S6 Introvideo
Samsung Galaxy S6 Edge [Test]

Samsung Galaxy S6 Edge er en telefon der står ud i mængden.

Med en herlig kombination af brugervenligt interface, et fantastisk kamera, og et design, der denne gang kan hamle op med de vilde specifikationer, har Samsung i den grad bragt en værdig konkurrent til bordet.

Hvis man skal bide mærke i en enkelt ærgerlig ting, er det, at de har bevæget sig væk fra udskifteligt SD-kort. Det betyder at Samsung er gået samme vej som Apple, og at man nu skal bestemme på forhånd, hvor meget lagerplads man har brug for: 32, 64 eller 128 GB. Det er lidt en skam, for det har ellers været en generel android-fordel.

ANNONCE
Samsung Galaxy S6 Edge

Styresystem: Android 5.0 Lollipop

Netværk: 4G, 3G, GSM/GRPS/EDGE, Wi-Fi, NFC, Bluetooth, USB
Display: 5,1” Quad HD Super AMOLED (577 ppi)
Processor 64-bit Quad core (14nm), 2.1GHz + 1,5 GHz Quad Core
Kamera: Hovedkamera: 16 MP, Frontkamera: 5MP F1.9 blænder, OIS, hurtig AF, Live HDR (rich tone)
Batteri: Hurtig opladning med indbygget trådløs opladning S6 edge 2600mAh
Øvrige: Accelerometer, Lyssensor, Gyrosensor, Nærhedssensor, Geo-magnetisk sensor, Barometer, Fingeraftrykslæser, Hall-sensor, Pulsmåler
Fysisk specifikation: S6 edge: 142.1 x 70.1 x 7.0mm, 132g
Hukommelse: 3 GB RAM, 32 GB/ 64 GB/ 128 GB intern hukommelse

Pris: Fra 5.489 kroner

ANNONCE
Del

Seneste nyt