Connery

Samsung Galaxy S24-serien er landet - med lavere priser i den lette ende

Kunstig Intelligens gør sit store indtog på Galaxy-smartphones

Samsung har nu rundet deres første Galaxy-showcase for 2024 af, og det blev helt forventligt en introduktion til den nye generation af top-model-serien S - med Galaxy S24. 

I år følger Samsung den samme model som fra de seneste par år, hvilket betyder at vi på modelfronten får tre forskellige modeller at kigge nærmere på: den ordinære Galaxy S24, den større Galaxy S24+ og så selvfølgelig Note-arvtageren Galaxy S24 Ultra, med den famøse S-Pen indlejret. 

Der er selvfølgelig en række forbedringer på hardwaren, men i præsentationen var der særligt fokus på AI-funktionalitet, der med den nye serie bliver en integreret del af hverdagen i mange, mange funktioner. 

Samsung har ikke pillet en masse ved priserne, sammenligner vi med sidste års lancering, er den dyreste model stadig Ultra-modellen, der med 1TB lagerplads i den største variant står til 14.299 kroner - det samme som S23 Ultra blev lanceret til sidste år. Dog finder vi på S24 modellerne med hhv 128GB og 256GB lagerplads en besparelse på 500 kroner, med den mindste model som den billigste i lineuppet til blot 6.999 kroner - gode takter, i en tid hvor alt bliver dyrere!

Inden jeg dykker ned i de vigtigste overskrifter, vil jeg lige nævne, at Samsung - selvfølgelig har udstyret deres nye serie med den seneste processor-teknologi - det betyder en Snapdragon 8 Gen 3 til Samsung Galaxy S24 Ultra og Samsungs egenudviklede Exynos 2400 chipset på Galaxy S24 og S24+ modellerne. 

ANNONCE
Samsung Galaxy S24-serien er landet - med lavere priser i den lette ende

Velkommen til Galaxy AI

Samsung har løbende integreret kunstig intelligens-features i deres seneste generationer af smartphones, men i år er det den helt store overskrift, over et koncept som producenten kalder Galaxy AI. Og foruden de obligatoriske strømbesparelsesfeatures og automatiske kamerafunktioner, er der kommet en række af nye brugeraktiverede AI-funktioner, som bliver spændende at se i praksis. 

Live Translate er en AI-funktion, der gør det muligt at oversætte telefonsamtaler og tekster i realtid - det betyder blandt andet at man kan oversætte hvad tjeneren på den spanske restaurant siger, eller gå på kald med en kollega fra en anden del af verden, og gøre forståelsen lettere. Al oversættelsen foregår direkte på telefonen, uden tredjepartsapps. På nuværende tidspunkt oversættes der primært mellem engelsk og en håndfuld af verdens største sprog - De skandinaviske skulle være på vej på et senere tidspunkt. 

Interpreter laver live-tekstning af samtaler og videoer der foregår på skærmen - også uden mobildata eller wifi-forbindelse, direkte i telefonens hardware. 

Chat Assist er en anden type AI - den hjælper med at tilpasse dine beskeder så di rammer den rigtiger tone og stil, i forhold til hvem du skriver til - det kan blandt andet være den rigtige formulering til chefen - eller en hurtig caption til sociale medier. 

Note Assist er en ny tilføjelse i Samsung Notes, der giver Ai-genererede oversigter, hjælp til oprettelse af skabeloner og andet. 

Transcript Assist hjælper med at omdanne stemmeoptagelser, så man både kan lave hurtig transkribering af interviews, eller opsummere optagelser og sågar klare oversættelsesopgaver. 

Desuden bliver Googles nye 'Circle to search'-funktion også en permanent tilføjelse, der lader dig søge direkte fra fotos, videoer og billeder på skærmen, uden mellemled. 

ANNONCE
Samsung Galaxy S24-serien er landet - med lavere priser i den lette ende

Provisual-hvaffor noget?

ProVisual Engine er kælenavnet for en lang række af AI-funktioner der findes i kameraets funktionsdele. Her bliver det blandt andet muligt at lave udvidede redigeringer i videoer og billeder, så man blandt andet kan lave tilføjelser til fotos eller benytte Generative Edit til at udskifte hele baggrunde for et givent motiv. 

ANNONCE
S24 Ultra - S24+ - S24 - Samsung Galaxy S24-serien er landet - med lavere priser i den lette ende S24 Ultra - S24+ - S24

Og så til hardwaren

S24 Ultra

Samsung brugte som sagt ikke megen tid på at tale hardware til deres præsentation, men den er stadig værd at have med i sigtet. 

For topmodellen Samsung Galaxy S24 Ultra, kigger vi på en 6.8" QHD+ skærm, med en adaptiv opdateringshastighed på 1-120Hz. 

Her finder man også det mest potente kamera-setup, der består af et 12 MP ultra-vidvinkel kamera, et 200 MP main-kamera med optisk stabilisering, et telefoto-kamera på 50 MP med 5x optisk zoom og optisk stabilisering - mens frontkameraet er 12MP. 

Chipsettet der driver hastighed, strømeffektivitet og de mange AI-funktioner, for ikke at glemme gamer-funktionaliteten, er på topmodellen Qualcomms Snapdragon 8 Gen 3. 

Ultraen kommer med 256 GB, 512 GB eller 1 TB lagerplads - alle med 12 GB RAM. 

Så er der igen blevet plads til et 5000 mAh batteri, hurtig kablet opladning med 45 Watt og trådløs opladning 2.0. 


S24 og S24+

De to basismodeller er minder om hinanden, men der er dog forskelle. 

S24 er udstyret med en 6.2" stor FHD+ skærm med 1-120 Hz opdateringshastighed - 8 GB Ram og enten 128GB, 256GB eller 512GB lagerplads. Og det batteri på 4000 mAh.

S24+ kommer med en større 6.7" skærm med samme opdateringshastighed. Denne model er udstyret med 12GB RAM og enten 256GB eller 512 GB lagerplads - og et batteri med en kapacitet på 4900 mAh. 

Fællestrækkene for de to modeller er mange. 

Begge bliver drevet af Samsungs Exynos 2400 Chipset, der er en spritny variant for 2024. Det undersøttes af et triple-kam setup som er ens for begge: 12 MP ultra vidvinkel kamera, 50 MP main-kamera med optisk billedstabilisering og et 10 MP telefotokamera med 3x optisk zoom. Frontkameraet på disse to modeller er også et 12 MP et af slagsen. 

Igen understøtter begge modeller trådløs opladning. 


Fælles for de tre modeller er at de - selvfølgelig - er IP68 certificerede for støv- og vandtæthed, og så lanceres alle med Android 14 og One UI 6.1 brugerfladen. 

ANNONCE
Galaxy S24 Ultra introvideo
?si=jGME9YsbUYq7VVsX

Samsung Galaxy S24 - Priser og tilgængelighed

De nye modeller i Galaxy S-serien kan allerede forudbestilles nu, men lander i butikkerne den 23. januar 2024. 


Samsung Galaxy S24 Ultra
1TB - 14.299
512GB - 12.499
256GB - 11.499

Samsung Galaxy S24+
512GB - 9.999
256GB - 8.999

Samsung Galaxy S24
256GB - 7.499
128GB - 6.999


Samsung fortalte også, at de frem til 30. januar kører et introtilbud, hvor man får dobbelt op på lagerpladsen uden at skulle betale ekstra. Det er altså en mulighed for at spare op til 1800 kroner på topmodellen af S24 Ultra. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce