Connery

Samsung Galaxy S23 Ultra: 3 kamera features, du ikke vil gå glip af

Fjern photobombs og uønskede objekter fra dine billeder med objektviskelæder

Samsung's nye Galaxy S23 Ultra er en af de mest imponerende telefoner på markedet lige nu. Selv om man måske på udseendet kunne fristes til at tænke, at den ligner S22 Ultra næsten på en prik, og at det dermed er det samme, så er der en del forbedringer.

Foruden den nye Qualcomm Snapdragen 8 Gen 1 chip, som gør blandt andet gaming meget bedre, er kameraet er selvfølgelig en af de fedeste nye ting ved telefonen, med sine imponerende features. Du kan læse mere generelt om Samsung Galaxy S23 Ultra i vores anmeldelse her

I forlængelse af lanceringen af den nye smartphone, inviterede Samsung mig til en Photo Walk, guidet af fotografen Kenneth Ngyuen - Under gåturen fik jeg lov til at låne en Samsung Galaxy S23 Ultra, så jeg kunne afprøve dens egenskaber i det københavnske nattebillede, der på tidspunktet var præget af Copenhagen Light Festival. Her er, hvad jeg lærte - som jeg synes er værd at dele:

3 kamera-features du skal udnytte, hvis du har en Samsung Galaxy S23 Ultra!

ANNONCE

Fjern uønskede ting (og personer) fra dine fotos

Objektviskelæder er en lettere gemt funktion, der er ret genial

Du kender sikker det med, at du har taget et billede, men et eller andet kommer i vejen. Du er blevet photobombet. Du vil gerne poste dit billede, men så står der en eller anden og blokerer dit motiv. Eller der er bare ting i billedet, som du synes billedet ville være bedre foruden.

Frygt ikke. Nu behøver du ikke engang alt bøvlet med at skulle uploade dit billede til din computer, betale en bondegård for photoshop og fjerne det derigennem. Nu kan du gøre det direkte i din kameraapp, og den er altså ret kompetent.

Selvfølgelig er der begrænsninger, f.eks. hvis der er meget støj omkring det objekt du vil fjerne, men objekter som står alene, som f.eks. pælene på billedet herunder, er ret nemme at fjerne.

Det er ikke ny teknologi, og der er flere apps som kan klare samme opgave, men det er altså ret handy at man ikke skal ind på tredjeparts-apps for at fjerne ting.

Objektviskelæder er tilgængeligt under Samsungs egen billedredigerings-app, hvor du skal trykke på de tre prikker (flere funktioner) for at trylle det frem. 

Note: AI-funktionen Objektviskelæder er tilgængelig til Galaxy-modeller i S21, S22 og S23-serien. 

ANNONCE
Nattefoto med irriterende stolper - Samsung Galaxy S23 Ultra: 3 kamera features, du ikke vil gå glip af Nattefoto med irriterende stolper
Irriterende stolper: Væk - Samsung Galaxy S23 Ultra: 3 kamera features, du ikke vil gå glip af Irriterende stolper: Væk

Nat-fotografi

En af tingene som Samsung har gjort sig umage med, er at sikre mulgiheden for at tage rigtig gode natfotos.

Der er utroligt meget at hente, når man tager billeder om aftenen, blandt andet på grund af den kontrast, som en lysende genstand i mørket giver.

S23 Ultras hovedkamera på 200 megapixel gør det muligt at tage mere lys ind, som så kombineret med AI teknologi "binner" (lægger billedet i lag) pixels, så man får imponerende detaljerede skud om natten. Det lyder ret teknisk - men humlen i det hele er at du får meget mere imponerende nat-skud. Og de er i kassen relativt hurtigt. På min egen smartphone skal man stå ret længe og vente på et natfoto, og det resulterer ofte i slørede skud eller overeksponerede fotos. 

Ydermere kan du også ændre på ISO (sensoren), og dermed vælge hvor meget lys du vil have at kameraet skal tage ind. På den måde kan det samme motiv få helt forskellige stemninger, og du kan vælge hvor høj en detaljegrad du vil have på f.eks. baggrunden i et billede. 

ANNONCE
Samme motiv på samme tidspunkt, på Copenhagen Light Festival. Eneste forskel er hvor meget lys sensoren tager ind og hvor fokuspunktet var. (Skulpturen skiftede mellem forskellige farver) - På det øverste foto får du meget tydelige detaljer i lysskulpturen og et naturtro mærke - mens det nederste billede automatisk 'skruer op' for lyset, for at kunne fokusere på hvad personerne omkring skulpturen foretager sig.  - Samsung Galaxy S23 Ultra: 3 kamera features, du ikke vil gå glip af Samme motiv på samme tidspunkt, på Copenhagen Light Festival. Eneste forskel er hvor meget lys sensoren tager ind og hvor fokuspunktet var. (Skulpturen skiftede mellem forskellige farver) - På det øverste foto får du meget tydelige detaljer i lysskulpturen og et naturtro mærke - mens det nederste billede automatisk 'skruer op' for lyset, for at kunne fokusere på hvad personerne omkring skulpturen foretager sig.
En anden skulptur ved Copenhagen Light Festival - Samsung Galaxy S23 Ultra: 3 kamera features, du ikke vil gå glip af En anden skulptur ved Copenhagen Light Festival

Op til 100 gange zoom

 
Endnu en fed feature ved Samsung Galaxy S23 Ultra er en endnu større zoom funktion. Inden for telefonkameraer er det et af de bedste på markedet, og det udvider horisonten for, hvad der er muligt med et mobilkamera. Selvfølgelig er der på 100x forstørrelse noget slør i billedet fordi det er en kombination af optisk og digital zoom - så skal du ud og tage billeder af fugle i naturen, kan det stadig være en idé at investere i et særstående kamera ved siden af. Men til hverdagsformål fungerer det mere end fint til de flestes behov.  På billedet herunder kan du få en idé om, hvordan zoom funktionen virker. Det fede her, er at et af kameraerne tager 3x optisk zoom mens et andet tager 10 gange optisk zoom - og det er ikke mange smartphones, der tillader så høj mekanisk zoom.
ANNONCE
Fra toppen: hhv. 1x, 3x, 10x, 30x. 100x zoom. - Samsung Galaxy S23 Ultra: 3 kamera features, du ikke vil gå glip af Fra toppen: hhv. 1x, 3x, 10x, 30x. 100x zoom.
Del

Seneste nyt