Connery

Samsung Galaxy S22: Samsung holder på formerne med ny topmodel

Galaxy er klar med en ny model i S-serien

2021 var et omblæst år for elektronikbranchen på mange måder. En af de helt store udfordrere har været den globale chipmangel, men det tyder ikke på at have sat de store aftryk på sidste års storsællert fra Samsung; S21. 

Nu er det et nyt år - og traditionsmæssigt følger en ny Galaxy-model, som i år lader til at fokusere mere på det indvendige end på det udvendige: I hvert fald følger årets Samsung Galaxy-modeller sidste års design, med nye farver og de samme holdbare materialer. 

Igen i år tager elektronikgiganten afsæt i tre modeller Galaxy S22, Galaxy S22+ og Galaxy S22 Ultra (Vi dækker S22 Ultra i en anden artikel).

Samsung Galaxy S22 og Galaxy S22+ kører videre på samme filosofi fra sidste år. Her dækker plus-tegnet alene over noget med størrelse, så det er nærliggende at pege forskellene på de to modeller ud, som det første: 

S22 er udstyret med en 6.1" skærm, S22+ med en 6.6" skærm. 
S22 har fået et 3700 mAh batteri og S22+ har fået et større 4500 mAh batteri.

Med de to ting banket på plads, kan vi dykke lidt mere ned i S22. 

ANNONCE
Samsung Galaxy S22+ - Samsung Galaxy S22: Samsung holder på formerne med ny topmodel Samsung Galaxy S22+

Designet på Samsung Galaxy S22 og S22+ er det samme: Inspirationskilden er tydeligvis S21-modellen, et design der for mindre end en måned siden blev slået fast igen i S21 FE, som med den omkransende metalramme der også indkapsler kamerahuset, altså har overlevet til S22-serien. Både display og bagside er styrket med Gorilla-glas som alle kunstens regler efterskriver og foruden de klassiske sorte og hvide modeller, er der blevet plads til en række nye modefarver.

Kamera

Samsung Galaxy S22 er udstyret med et moderat 10 megapixel frontkamera, mens hovedkameraet er et triple-setup, der kombinerer tre linser på henholdsvis 50, 12 og 10 megapixel. Det er hovedkamera, ultra-vidvinkel og et teleobjektiv. 

Kamerasetuppet i årets lineup adskiller sig ikke markant fra S21 på hardware-fronten, til gengæld fortæller Samsung i forbindelse med lanceringen af de nye modeller, at "S22-serien er udstyret med Samsungs nyeste AI-teknologi, der sikrer den bedste kamerakvalitet. Funktioner som det nye AI Stereo Depth Map gør det nemt at tage perfekte billeder i portrættilstand, og takket være en sofistikeret AI-algoritme bliver billederne skarpe og klare."

ANNONCE
Samsung Galaxy S22 i phantom black - Samsung Galaxy S22: Samsung holder på formerne med ny topmodel Samsung Galaxy S22 i phantom black

Exynos 2200

Grundrammen for de forventede forbedringer, som vi kan se i S22-serien er Samsungs Exynos 2200-chipset. Chippene er produceret efter den nyeste 4 nm produktionsteknologi, der både leverer bedre strømeffektivitet og performance - og med den lille ekstra krølle på halen, at grafik-delen af chippen er udviklet i samarbejde med AMD, med samme teknologi som blandt andet bruges på de nye PlayStation og Xbox-konsoller - en detalje der lyder ekstra lovende for entusiastiske mobil-gamere. 

Andre funktioner

Både S22 og S22+ kommer fast med 8GB RAM, mens de både forhandles med 128 eller 256 gb lagerplads. 
De respektive batterier understøttes begge af trådløs opladning, reverse charging og op til 25 Watt lynopladning. 
Desuden - og måske selvfølgeligt for en flagskibsmodel - understøtter begge skærme også en 120 Hz opdateringshastighed.

ANNONCE

Samsung Galaxy S22: Priser og tilgængelighed

Den nye S22-serie er tilgængelig fra 25. februar 2022 - både hos Samsung.com og eksterne forhandlere.

  • Samsung Galaxy S22 (128 GB) vejledende pris fra 6699 DKK, Galaxy S22 (256 GB) vejledende pris fra 7099 DKK
  • Samsung Galaxy S22+ (128 GB) vejledende pris fra 8299 DKK, Galaxy S22+ (256 GB) vejledende pris fra 8699 DKK
ANNONCE
Del

Seneste nyt