Connery

Samsung bruger videnskab til at skabe deres bud på verdens mest uhyggelige kortfilm

Kan det lade sig gøre?

Du kender det uden tvivl.

Du leder efter en solid gyser, som kan få sveden frem på panden og pulsen op - men selvom at gysergenren er en af de mest aktive og populære genrer på markedet, så er der dog langt i mellem de gode oplevelser.

Og folk er ofte ikke tilfredse - sådan lyder det i en ny undersøgelse lavet af Samsung.

42 procent fortæller, at hovedårsagen til den dårlige filmoplevelse skyldes, at der ikke er nok kærlighed lagt i handlingen og historien. 

Det ville Samsung så derefter sætte på prøve - de fik professor Lauri Nummenmaa, en af verdens mest fremtrædende forskere inden for psykologi, neurovidenskab og gys, til at lave en studie på psykologien bag en gyserfilm. 

Professor Nummenmaa undersøger, hvordan den menneskelige psyke påvirkes og diskuterer, hvordan specifikke mekanismer og strategier, såsom teknologi, kan bruges til at skabe og forstærke kraftige, simulerede oplevelser af frygt hos publikum.

For at undersøge, hvordan professor Numenmaas forskning netop kunne komme til udtryk, fik Samsung den prisbelønnede instruktør og gyserfilmentusiast Gustav Egerstedt til at lave en kortfilm baseret på konklusionerne fra studiet. Resultatet er et feberagtigt mareridt, der maksimerer frygt baseret på moderne videnskabelig forskning snarere end en klassisk fortælling.

Har du mod på at se videnskaben forsøge at skabe den perfekte gyserfilm?

Så se den herunder:

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce