Connery

Salget af nye biler er under massivt pres af COVID19 - men hybrid-bilerne vinder frem

Der er ikke mange der har de store vinder-pokaler fremme under coronakrisen, eh heller de danske bilimportører, der melder om et overvældende lavt salg af biler. 

Selvom det generelle salg af biler fortsat er ramt af coronakrisen, er interessen og salget af elbiler og plug-in-hybridbiler næsten upåvirket – i nogen tilfælde overgår salget faktisk samme periode sidste år. Helt konkret er der et mindre fald i salget af elbiler sammenlignet med samme måned sidste år, men år-til-dato har der aldrig været solgt så mange elbiler som i år, og plug-in-hybridbilerne oplever et rekordhøjt salg for maj måned.

Salgstallene viser, at der fortsat bliver solgt færre biler end normalt på grund af coronakrisen. I maj blev der således solgt 11.432 nye personbiler, hvilket er 40,1 procent færre biler end i samme måned sidste år. Ifølge Mads Rørvig, der er ny direktør i De Danske Bilimportører, viser udviklingen, at coronakrisen stadig påvirker og bremser bilsalget i Danmark, men at danskerne i stigende grad prioriterer grønne biler.

ANNONCE
Salget af nye biler er under massivt pres af COVID19 - men hybrid-bilerne vinder frem

Fortsat dykkende bilsalg, men forbrugertilliden har taget en positiv vending i maj måned


Der er i maj måned blevet indregistreret 11.432 nye personbiler, hvilket er 40,1 procent færre biler end maj 2019, hvor der blev indregistreret 19.070 nye personbiler. COVID-19 præger fortsat bilsalget, og ser man bort fra april 2020, oplevede vi det laveste personbilsalg i den forgangene måned siden december 2012.

Med det lave bilsalg i maj fortsætter den nedadgående udvikling for ÅTD-regnskabet. I perioden januar til maj 2020 er der indregistreret 70.489 personbiler svarende til 30,6 procent færre biler i forhold til samme periode sidste år, hvor der blev indregistreret 101.512 nye biler.

Vi forventer, at den negative udvikling kommer til at vende i takt med genåbningen af Danmark og resten af Europa. Eftersom salgstallene baserer sig på faktiske leveringer af biler - og ikke underskrevne aftaler hos forhandlerne - er der en vis forsinkelse i, hvornår vi kan se det vendepunkt i statistikken. Tendensen er dog allerede stigende, et godt eksempel på dette er forbrugertillidsindikatoren, som viser at forbrugertilliden er vendt i positiv retning i maj måned. Det er ikke det samme som at vi er tilbage på sporet, langt fra - men tendenserne er positive. Sådan lyder det fra Mads Rørvig, der er direktør for organisationen De Danske Bilimportører

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce