Connery

Sådan vil man få de unge danskere til at gå oftere til tandlægen

Dette indhold er sponsoreret

Vi danskere lever i et land, hvor der er mange goder. Det er gratis at gå i skole, og efter man er fyldt 18 år, så har man endda mulighed for at blive betalt for at tage en uddannelse gennem SU. Et andet eksempel på, hvor heldige vi er for at bo i et land som Danmark, er at det er gratis at gå til lægen og være på sygehuset, og at behandlinger hos tandlægen er gratis helt frem til, at man fylder 18 år. 

Børn og unge i Danmark har mulighed for at komme til tandlægen gratis på kommuners egne klinikker rundt i landet. Dog har man naturligvis altid lov til at skifte over til en privatpraktiserende tandlæge, hvis man har et ønske om det. Det kan nogle ønske sig, hvis de med egenbetaling gerne vil have en bestemt type af behandling for eksempel indenfor retning af tænderne

Som udgangspunkt er behandlinger hos tandlægen altså gratis indtil, at man fylder 18 år, og det er naturligvis en gode, som vi ikke bør tage for givet. Når det så er sagt, så ses det desværre også, at der opstår et problem, når unge danskere kommer over de 18 år. De stopper nemlig med at komme til deres jævnlige tandlægetjek. 

Studierabat kan være med til at få unge danskere til tandlægen 

Som nævnt, så stopper mange unge danskere med at gå til tandlægen, efter at de er fyldt 18 år. Der kan være flere forskellige årsager til det, som for eksempel tandlægeskræk, men i de fleste tilfælde skyldes fraværet de udgifter, der er i forbindelse med tandlægebesøgene, da de oftest ikke er helt billige. 

Selvom de fleste unge danskere får SU, mens de er i gang med at studere, så er det oftest ikke nok til, at de vil prioritere et besøg hos tandlægen i budgettet. Derfor er der mange studerende, som enten helt undgår at komme til tandlægen eller ikke kommer så ofte som de burde, og det er bestemt ikke godt, da tandlægebesøgene er vigtige at få prioriteret i forbindelse med ens sundhed. 

For at få flere unge danskere til at komme til tandlægen, så er der nogle tandlægeklinikker rundt i landet, som er begyndt på at tilbyde studierabat på forskellige behandlinger hos dem. Studierabatten er med til, at der kan være penge at spare i det lave budget, som ofte medfølger, når man er studerende, og netop dét at kunne spare penge kan forhåbentligt være med til, at flere unge studerende begynder at dukke op til deres besøg hos tandlægen. 

Det er ikke alle tandlægeklinikker, som tilbyder studierabat på en eller flere af deres behandlinger, men der kommer efterhånden flere og flere til, og en af dem kan blandt andet findes på Frederiksberg, hvilket er en god placering for alle de mange unge danskere rundt i landet, som flytter til København for at studere. 

Gratis tandlægebesøg indtil man fylder 23 år

Studierabat er blot et bud på, hvordan man kan få flere unge danskere til at gå til tandlægen. I Sverige har de gjort brug af en anden metode, som indtil videre har haft en god effekt. I 2018 blev det nemlig muligt at komme gratis til tandlægen frem til, at man bliver 22 år, og i 2019 blev det rykket yderligere til den nuværende alder, så behandlinger hos tandlægen i Sverige i dag er gratis indtil, at man bliver 23 år. 

Vores naboland oplevede det samme problem, som vi lige nu også oplever i Danmark, nemlig at egenbetaling hos tandlægen var en barriere, som gjorde at unge mennesker stoppede med at komme til tandlægen. 

I Sverige bliver de gratis behandlinger hos tandlægen indtil, at man bliver 23 år, set som en form for investering i forebyggelse, der kan være med til at undgå fremtidige udgifter på længere sigt. Ved at rykke aldersgrænsen så håber svenskerne på, at det kan være med til at bringe de sunde tandvaner med ind i voksenlivet hos de unge svenskere. 

Tandlægetjek har betydning for sundheden 

Det er vigtigt, at man kommer til tandlægen, så der kan blive tjekket efter, om alt er som det skal være. Selvom nogle kan mene, at der er andre ting, som er vigtigere at prioritere i forbindelse med sundhed, så kan det altså have stor betydning for ens sundhed i fremtiden, om man kommer til tandlægen eller ej. 

Undgår man at komme til tandlægen, så kan mulige skader og sygdomme i munden ikke blive opdaget, og man kan derfor heller ikke få den nødvendige behandling. Og er det på grund af priserne, at man undgår tandlægen, så er der kun ekstra god grund til at komme afsted. På længere sigt kan det nemlig blive rigtig dyrt, hvis man ikke har passet på sine tænder, som man skulle. 

Det er altså vigtigt at man går til tandlægen, både i forhold til ens sundhed, men også for at kunne spare fremtidige udgifter. Er du studerende og ønsker at spare penge, så bør du derfor undersøge, om der findes en tandlægeklinik med studierabat i nærheden af dig. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce