Connery

Sådan passer og plejer du din nye tatovering

Tips og tricks til at passe på din nye tattoo.

Når man får en ny tatovering er det vigtigt, at du passer godt på den i de første 2-4 uger for at sikre dig, at din nye tattoo holder sig pænt i mange år.

En tatovering er lidt ligesom et åbent sår og skal behandles derefter - så der er en masse fodfejl og ting, du skal undgå i måneden efter, at du har været under nålen.

Man skal tænke på, at en tatovering skal være på din krop resten af livet - så er en måneds investering i lidt ekstra pleje godt givet ud!

Herunder får du et par gode råd og tips til, hvordan du skal forholde dig til din nye tattoo, når du har fået dit drømmeprojekt på uden.

ANNONCE
Foto: Pexels - Sådan passer og plejer du din nye tatovering Foto: Pexels

Når du skal hjem fra din session

Alt efter hvor du får din tatovering lavet, så har de forskellige tatovør-shops ofte også forskellige måder at sende dig hjem på - der er ikke nødvendigvis en tilgang, som er den perfekte løsning, men der er forskellige måder:

1) Du får SecondSkin på

Nogle tatovører giver dig et SecondSkin på, som du oftest skal have på i 24 timer. Det er et slags syntetisk ekstra lag ‘hud’, som gør, at din hud kan ånde igennem og hele natten over. På den måde undgår du også, at der kommer unødvendige sårskorper på eller at den blæk, der kunne lække fra tatoveringen laver en hinde eller sviner dit sengetøj til.

Hvad skal du gøre:

I et varmt brusebad skal du forsigtigt pille SecondSkin af, mens du skyller med lunt vand. Det er lidt ligesom et plaster, bortset fra at du ikke skal hive det hårdt af. Gør det forsigtigt, mens du blødgør hud og SecondSkin med lunt vand. Vask den forsigtigt med flad hånd med parfumefri sæbe, lad den lufttørre og giv den så et lag med panthenol-creme.

2) Du bliver pakket ind i husholdningsfilm

En klassisk tilgang også, som gør, at tatoveringen holder sig fugtig og indelukket indtil dagen efter. Det gør, at der ikke kommer en hård, krakelerende sårskorpe på, som kan hænge fast i dit tøj og spolere helingen. Her sidder filmen ikke helt så tæt ind på kroppen som SecondSkin, hvilket gør, at der kan komme lidt ‘smattet’ sort snask fra din tatovering - det er intet farligt og skal bare skylles væk.

Hvad skal du gøre:

Sørg først og fremmest for, at husholdningsfilmen er lukket tæt omkring din tatovering med sportstape eller lignende. Hvis der er luft ind til tatoveringen kan det være det samme - så tørrer den stadig ud. Derefter skal du gerne sove med det på for at såret får mest muligt ro og fugt indtil dagen efter. Om morgenen pakker du forsigtigt tatoveringen ud og skyller nænsomt i lunt vand. Med lidt parfumefri sæbe vasker du tatoveringen af, lader den lufttørre og smører den med panthenol-creme.

3) Du bliver sendt afsted uden ‘svøb’

Vi vil anbefale, at du til enhver tid får svøbt din tatovering som minimum i husholdningsfilm. Hvis ikke, så vil din tatovering både lave en lidt træls skorpe og ‘smitte’ af på dit sengetøj og tøj.

Hvad skal du gøre:

 Men hvis du vælger at gøre det alligevel, så skal du være mere opmærksom på at smøre den. Det mest ideelle er, at du vasker tatoveringen, når du kommer hjem, i parfumefri sæbe. Herefter skal du smøre med panthenol-creme hver 3-4 time de første to døgn. Mest ideelt hvis du om natten over giver den en omgang - så blødgør du skorpen mest muligt og kan undgå de værste helingsproblemer.

ANNONCE
Foto: Pexels - Sådan passer og plejer du din nye tatovering Foto: Pexels

De næste 3-4 uger efter din session

Gældende for alle eksempler herover, skal du pleje din tatovering med en helingscreme, der er designet til tør og beskadiget hud.

Den mest klassiske og effektive creme til at hele tatoveringer, er en panthenol creme.

Her finder du et godt eksempel på, hvilken creme du bør smøre dig med efter en ny tatovering:

Tatoveringscreme du skal smøre din nye tatovering med (reklamelink).

Du skal gerne smøre hver 3-5. time de første 2-7 dage, alt efter hvilken tatovering du har fået og hvordan din krop heler. Mest ideelt er som nævnt at du også giver den et lag om natten, men så længe du smører inden du går i seng og så snart du vågner, er det også fint.

Den første uge er vigtigst, derefter begynder din tatovering af skalle af - her skal du naturligvis lade naturen gå sin gang og IKKE pille i det (Vi ved godt, det absurd fristende, men det kan skade helingen). Og skulle der komme skorpe på er det ALFA OMEGA, at du ikke piller det af, som du måske ville gøre med en almindelig skorpe. Skorpen kan nemlig trække noget af farven med sig, hvis den rives af før tid. 

De næste 2-3 uger kan du nøjes med at smøre 3-4 om dagen.

Efter en måned skal du blot pleje din tatovering, som du vil pleje din hud. Bliver den tør? Fugtighedscreme. Og så videre.

Dette skal du undgå i den første 2-4 uger efter din tatovering

1) Sollys, solarium og lignende. Sollyset kan misfarve og blege den sarte, nye tatovering.

2) Klorvand, pools og svømmehal. Kloret kan blege din tatovering.

3) Undgå alt for fedtholdige cremer. Hold dig til panthenol, da man ellers kan skabe en hinde over tatoveringen og sløve helingsprocessen.

Dette skal du tænke over resten af dit liv

Det er en god idé at bruge ekstra solcreme på dine tatoveringer, da de er mørkere og har et større ‘blikfang for solen - så hvis du vil have, at din tatovering forbliver pæn, skarp i farven og formen resten af dit liv, så skal man gerne tænke lidt over solcremen hver gang.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce