Connery

Sådan laver du vindercocktailen fra Danmarks bedste bartender 2022

Black Leaves bragte Mathias Klausen Broksø videre til verdensmesterskaberne

Den 13. juni 2022 afholdt bartenderkonkurrencen World Class deres finale, for at kunne kåre landets bedste bartender i år. 

Bartendernes opgaver i år, gav både udfordring til deres viden og blindsmagningsevner: med 300 kroner på lommen skulle købe ingredienser ind til en Don Julio-cocktail i Torvehallerne, en konkurrence, der hed The Raconteur, hvor de skulle mixe en cocktail med Talisker 10 eller Singleton på baggrund af fire historiske figurer fra Skotland. Og til sidst en konkurrence, der hed Gettin' Fizzy With It, hvor opgaven bestod i at skabe en cocktail med Johnnie Walker i highball-glas. Da de tre landes vindere var fundet, mødtes de til en sidste udfordring om det nordiske mesterskab, The Showdown, hvor hver bartender skulle lave seks cocktails efter eget valg ud fra en liste på 24 klassiske cocktails.

ANNONCE
Mathias Klausen Broksø er Danmarks Bedste Bartender 2022 - Sådan laver du vindercocktailen fra Danmarks bedste bartender 2022 Mathias Klausen Broksø er Danmarks Bedste Bartender 2022

Den nordiske mester blev Liisa Lindroos fra Finland og den danske mester blev Mathias Klausen Broksø, der gennem de seneste år har været i baren ve Timm Vladimirs køkken i København.

Den globale finale finder sted 12.-15. september i Sydney. Her skal Mathias dyste mod verdens bedste bartendere om førstepladsen i konkurrencen og titlen som verdens bedste bartender.


Her kommer en forenklet version af Mathias' vindercocktail Black Leaves. Den styrer udenom de mest tekniske dele af cocktailen, men efterlader dig stadig med en læskende og velsmagende whisky-highball, som er perfekt til sommeraftener med gode venner på terrassen.

ANNONCE
Black Leaves cocktail - Sådan laver du vindercocktailen fra Danmarks bedste bartender 2022 Black Leaves cocktail

Ingredienser: Black Leaves

  • 4 cl Johnnie Walker Black Label 
  • 4 cl perlebyg/sort te-sirup
  • Saften fra en halv citron 
  • Danskvand
  • Figen til pynt
  • Is

Sådan gør du

1. Start med at brygge ½ liter af din foretrukne sorte te og sigt den, når den har trukket. Stil den herefter til side. 

2. Rist nu 100 gram ukogt perlebyg i ovnen på 180-200 grader, til de er gyldne og dufter - 15 minutter bør være rigeligt. 

3. Hæld teen over dine perlebyg, mens byggene stadig er varme. Lad teen trække smag et par timer på køkkenbordet eller natten over i køleskabet. 

4. Sigt nu perlebyggen fra teen, og tilsæt 250 gram sukker til din ½ liter te. Pisk sukkeret ud, til du har en ensartet sirup. Du kan eventuelt varme teen lidt op i en gryde, så den opløser sukkeret hurtigere.   

5. Nu skal du til at bygge din cocktail op. Fyld et højt glas op med isterninger, og tilsæt whisky, te-sirup og saften fra citron direkte i glasset. 

6. Top op med danskvand, og rør kort rundt med en barske for at blande ingredienserne. Pynt til sidst med en citronskive eller en kvart figen.

ANNONCE
Del

Seneste nyt