Connery

Sådan kommer du gratis på festival

Bliv frivillig - her er en guide

Foto: Vegard S. Kristiansen/Roskilde Festival - Sådan kommer du gratis på festival Foto: Vegard S. Kristiansen/Roskilde Festival
Et festivalarmbånd koster ofte op mod 2000 kroner, og det kan være mange penge, hvis du er studerende eller almindelig fattig. Derfor kunne det måske være en idé for dig at blive frivillig. For de fleste danske musikfestivaler mangler faktisk frivillige som campingvagter, kontrollører, fadølssælgere eller toiletrengørere.
ANNONCE
Foto: Christian Hjorth/Roskilde Festival - Sådan kommer du gratis på festival Foto: Christian Hjorth/Roskilde Festival

Roskilde Festival


Roskilde Festival er Danmarks, og Skandinaviens, største festival. Hvert år arbejder 32.000 på festivalen, og selvom en meget stor del af dem bliver rekrutteret i de lokale idrætsklubber, spejderforeninger og lignende, så har du alligevel rig mulighed for at få en tjans på den orange festival. Som udgangspunkt skal du arbejde 32 timer før, under eller efter festivalen, og du skal være mindst 18 år gammel. Du får også mad og drikke - og en t-shirt!

I øjeblikket søger man fx. tårnledere, affaldssamlere og campingvagter. Læs mere her.

ANNONCE

Jelling Musikfestival

Også i Jelling rekrutterer man mange af de cirka 4000 hjælpere i de lokale idærtsforeninger, men det er ikke et krav. Hvis du ikke er medlem af en lokal forening, der arbejder på festivalen, har du stadig håb. Men for at blive frivillig på Jelling Musikfestival, skal du være medlem af hjælperforeningen. Det koster 100 kroner om året, og du er ikke garanteret en tjans. Men chancerne skulle være ganske gode. Og under alle omstændigheder bliver du inviteret til en årlig medhjælperfest. Du skal være 18 år for at komme i betragtning. Læs mere her.
ANNONCE
Sådan kommer du gratis på festival

Smukfest - Skanderborg

Ligesom i Jelling kræver man i Skanderborg, at du skal være medlem af en medhjælperforening. Og ikke nok med det - der er venteliste, for at få arbejde. Men hvis du er blandt de heldige, får du fire måltider, en t-shirt og naturligvis et armbånd. Læs mere her.
ANNONCE

Langelandsfestivalen


På Langeland har man hvert år brug for 3500 frivillige, og her får du 2 t-shirts, gratis mad og drikke på fire dage, du selv vælger, og du har adgang til medarbejderbaren, hvor der er lavere priser. Til gengæld skal du arbejde i min. 32 timer. Lige nu søger man fx. frivillige til VIP-camp og personalekøkkenet. Læs mere her.
ANNONCE

Nibe Festival

Næsten 4000 frivillige har man brug for på festivalen, som kalder sig selv "Den lille fede". Men faktisk får man flere ansøgninger, end man skal bruge. Det kunne være et hint om at du hellere må være kreativ eller fleksibel i din ansøgning. Du skal kunne arbejde minimum 18 timer, eller 36 timer hvis du vil arbejde med opstilling og nedtagning. Alderskravet er blot 13 år, dog vil du komme på et særligt ungdomshold, hvis du er mellem 13 og 17 år. Du får en t-shirt, og adgang til at særligt crew-område, samt naturligvis adgangsarmbånd. Læs mere her.
ANNONCE

Haze over Haarum

Endnu en festival, der kræver medlemsskab - og her skal du være medlem af Harboøre Rytmisk Musikforening. Det koster 100 kroner om året. Det er bedst at kende nogen, der i forvejen er aktive på festivalen, da man ikke umiddelbart rekrutterer offentligt. Læs mere her.
ANNONCE

Skive Festival

På Skive Festival - som tidligere hed Skive Beach Party - har man ikke publiceret en formaliseret medhjælperrekruttering, udover at man opfordrer interesserede i at sende dem en mail. Så lover de at se om de ikke kan finde en plads. Læs mere her.

Samsø Festival

På Samsø kalder man sig helt med rette for Danmarks hyggeligste festival. Og man skiller sig lidt ud, idet man accepterer frivillige ned til 15 år (og 13 år, hvis forældrene også er frivillige). Du skal arbejde mindst 21 timer under festivalen, eller 28 timer hvis det er før eller efter festivalen. Og du skal også være medlem af Samsø Festivalforening. Til gengæld for du rabat på dine fadøl, gratis morgenmad hver dag, samt fire måltider udover det. Læs mere her.

ANNONCE

Northside

Århus-festivalen havde egentlig en deadline for ansøgninger den 1. maj, men man har lukket for ansøgninger, da man allerede har rigeligt med frivillige. Dette kunne være et hint om at være tidligt ude næste år. Læs mere her.
Del

Seneste nyt