Connery

Sådan holder du dine tænder hvide

6 gode tips til at holde dine tænder hvide

Det er de færreste mænd og kvinder, som ikke drømmer om et flot smil. Hvide tænder giver lyst til at smile og vil naturligt give øget selvtillid. Det er desværre ikke alle mennesker, der er blevet belønnet med hvide tænder, men det er ikke ensbetydende med, at alt håb er ude. Følger du den rette fremgangsmåde, kan du holde dine tænder hvide og flotte i mange år endnu.

6 gode tips til at holde dine tænder hvide

  • Børst dine tænder 2 gange om dagen – Selvom det burde være en selvfølge, er det ikke alle, der husker at børste sine tænder 2 gange om dagen. Hvis du vil bevare dine hvide tænder, skal du børste dine tænder grundigt både morgen og aften. Tandbørstning bør altid have en varighed á minimum 2-3 minutter. Det kan i øvrigt være en god idé at spørge sin tandlæge til råds mht. diverse børsteteknikker.
  • Vær opmærksom på dine spise- og drikkevaner – Hvis du vil holde dine tænder hvide, skal du være opmærksom på, hvilke mad- og drikkevarer du indtager. Sodavand, bolsjer og kaffe er nogle af de værste syndere, når det drejer sig om misfarvning af tænder. Derfor bør du så vidt muligt holde dig fra syreholdigt mad og drikke.
  • Besøg din tandlæge jævnligt – Selvom du børster tænder hver dag og følger de øvrige tips, er det ikke ensbetydende med, at du kan slippe for de faste tandlægebesøg. En tandrensning hvert halve år kan gøre underværker, hvilket din tandlæge vil nikke genkende til. Der er forskellige muligheder for at få hvide tænder hos din lokale tandlæge. Det omfatter bl.a. tandrensning, porcelænsbehandling og kemisk tandbehandling.
  • Anvend diverse tandplejeprodukter – Selve en tandbørste er effektiv, bør du også bruge andre tandplejeprodukter. Tandtråd og tandstikkere er blot nogle af de produkter, som du kan bruge til at pleje dine tænder.
  • Kvit smøgerne – Er du ryger, bør du overveje et rygestop. Røg er nemlig tændernes værste fjende. Aflejringer af tjære og nikotin vil have en tydelig effekt på tænderne og er desuden svært at komme til livs. Skal du bevare håbet om hvide tænder, er det derfor nødvendigt, at du kvitter smøgerne.
  • Skyl munden – Har du indtaget syreholdigt mad eller drikke, bør du hurtigst muligt skylle din mund. Det skal du i hvert fald gøre, hvis du ikke har mulighed for at børste dine tænder med det samme. Hvis du ikke skyller munden efter indtagelse af syreholdigt mad eller drikke, er der risiko for, at dine tænder bliver misfarvede.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce