Connery

Så vigtig er søvn for dit velbefindende

Dette indhold er sponsoreret

Har du svært ved at falde i søvn om aftenen, eller har du en ret så dårlig vane med at gå i seng alt for sent, selvom du skal tidligt op næste dag? Søvn er vitalt for din krop og dit helbred. Derfor er det ikke lige meget, hvor meget du sover, og hvor godt du sover.

Hvorfor er søvn så vigtigt?

Der er mange grunde til, at søvn er vigtigt for os. Hele formålet med vores søvn er, at din krop skal have hvile. Hvis man ikke sover godt, eller hvis man ikke får nok søvn, kan man nemt blive i dårligt humør, have svært ved at koncentrere sig, og man kan have svært ved at overskue selv de mindste ting. Det i sig selv er selvfølgelig ikke så slemt igen. Men sover man dårligt eller for lidt i længere tid, kan dette have ret voldsomme konsekvenser for sundheden og øge risikoen for diverse, alvorlige sygdomme. Når man ikke får en god nok søvn, kan man altså på længere sigt nedsætte sit immunforsvar og i allerværste tilfælde forårsage en for tidlig død. Men bare rolig. Der er hjælp at hente, hvis du døjer med at få din skønhedssøvn

En god seng

Det er ikke helt lige meget, hvilken seng du sover i, når det kommer til god søvn. Er du træt af en seng, som er for hård, knirkende eller blot for gammel? Så køb seng og sikr dig din kvalitetssøvn. Det kan godt betale sig at investere i en god seng, en god madras og en lækker, blød dyne og pude. Det er også vigtigt, at rummet du sover i ikke er alt for varmt. Luft gerne ud lige inden du skal sove, tag dig et langt varmt bad, sluk for alle skærme mindst en time inden sengetid og læg dig godt tilrette i en dejlig, ny seng. 

Godnat og sov godt 

Det er dog vigtigt at huske på, at det er helt normalt med perioder, hvor man ikke sover så godt. Stress endelig ikke over at du ikke kan falde i søvn om aftenen. Det er kontraproduktivt og får dig kun til at bekymre dig endnu mere, som så holder dig vågen i endnu længere tid om aftenen. Prøv blot at se om du ikke kan fokusere lidt på at slappe af i din krop. Fokusér på din vejrtrækning og på hvordan, du fysisk har det i kroppen. Lad dine tanker forbipassere og træk vejret heeeelt ned i maven. Slap af i kroppen. Løsn dine muskler. Godnat og sov godt.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce