Connery

Så meget kan danske Airbnb-værter tjene denne sommer

Står huset tomt, imens du er på ferie? Så kan du gøre som tusindvis af andre danskere og tjene hele ferien hjem igen, imens du ligger ved poolen sydpå og soler dig

Der er tusindvis af kroner at hente, hvis du lejer dit hjem ud via tjenester som Airbnb, imens du er på sommerferie. Airbnb er den mest populære platform til privat udlejning af boliger, og her er sommerperiodens højsæson. 

I København forventes det, at der i sommeren 2019 (15. juni til 15. august) vil være over 65.000 gæstebesøg fra turister fra hele verden, som bliver i gennemsnit i 5 overnatninger, ifølge data fra Airbnb. Det sikrer de københavnske værter cirka 92 millioner kroner i indtjening, hvilket er en stigning i forhold til sidste år. Penge som de danske værter kan vælge at bruge på vedligeholdelse af deres hjem, til forsødelse af dagligheden eller til selv at rejse verden rundt med. 

Tjen din ferie hjem igen

Ifølge data fra Airbnb bliver københavnske boliger denne sommer udlejet via Airbnb for i gennemsnit 930 kroner per overnatning, så det kan sagtens lade sig gøre at tjene hele sit feriebudget hjem igen, mens man selv er flygtet væk fra den danske sommer.

Ifølge en undersøgelse, som Nordea foretog i 2018, benytter danske husstande i gennemsnit knap 14.830 kroner på at rejse væk i sommerperioden. Det vil sige, at du kun skal udleje dit hjem i godt 15 dage, får du har tjent ferien ind igen, og eftersom beløbet er under fribeløbet på 28.600 kroner, er de skattefrie. 

Kom godt igang med Airbnb

Start med at tjekke, om det overhovedet er muligt for dig at leje ud. Ejer du din bolig, kan du uden problemer udleje din bolig, men et godt råd er at kontakte din boligforening og tjekke op på vedtægterne. I nogle boligforeninger er det nemlig ikke muligt at udleje din bolig. Er du lejer, skal du læse din kontrakt eller kontakte din udlejer. I andelsboligforeninger skal det vedtages i fællesskab, om man accepterer korttidsudlejning, men langt de fleste andelsboligforeninger tillader det i en eller anden form. 

Sådan gør du

Det er nemt at blive vært på Airbnb - og det er gratis at oprette sig. På Airbnb-platformen bliver du guidet gennem en række spørgsmål for at oprette din bolig og fortælle eventuelle gæster, hvad de skal vide. Er det en hel lejlighed, et enkelt værelse, et parcelhus, eller måske en husbåd, du vil udleje? Du skal beskrive dit hjem, dele et par vellignende fotos samt indskrive dine betalingsoplysninger, så du kan modtage betaling fra gæsterne.

Hvis du kun ønsker at sætte dit hjem til rådighed for bookinger på bestemte dage og datoer, kan du blokere datoer, hvor du ikke ønsker at gæster skal kunne booke. Du kan også linke til din Airbnb-kalender til din personlige kalender, så du nemt kan holde styr på dine bookinger.  

Billederne er med til at øge din boligs popularitet, så sørg for at de er vellignende og indbydende - i god kvalitet. Det er en god idé at have et udvalg af fotografier for at give dine potentielle gæster et reelt indblik af, hvor de skal bo og hvilke arealer og faciliteter der hører med til boligen. 

ANNONCE

Husk SKAT

Airbnb har en samarbejdsaftale med det danske skattevæsen for at sikre, at værter på Airbnb kan udleje deres hjem ansvarligt, således at:

  • Værter kan udleje deres helårsbolig på Airbnb i op til 70 nætter per år (det kan forhøjes i hver enkelt kommune med op til 100 nætter)
  • Værter kan dele deres private værelser og sommerhuse hele året
  • Værter kan få glæde af en skattefri indtjening på op til 28.000 kroner for helårsboliger og op til 40.000 kroner for sommerhuse. Du skal kun betale skat af 60% af din indtjening over dit bundfradrag
  • På sigt vil rapporteringen af din indkomst til SKAT ske automatisk, men du skal indtil videre stadig selv rapportere Airbnb-indkomst i din årsopgørelse eller forskudsopgørelse
ANNONCE
Så meget kan danske Airbnb-værter tjene denne sommer

Fastsæt din pris

Du bestemmer selv, hvad du vil opkræve, for at andre kan bo i dit hjem. Hvis du er i tvivl om prisen, så kan du søge vejledning i lignende boliger i din by for at få en ide om en rimelig pris. 

Hvis du har brug for hjælp, har Airbnb værktøjer, der kan hjælpe dig, og du kan altid justere prisen per nat.

Du kan også opkræve ekstra gebyrer udover prisen for selve overnatningen. Det kan fx være for sen check-in, rengøring eller kæledyrsgebyr. Du skal blot huske, at oplyse om potentielle gebyrer før gæsten booker. 

Tænk processen af din Airbnb-udlejning igennem

Det at være vært indebærer at kunne reagere på forespørgsler fra potentielle gæster, bekræfte bookinger og sørge for, at boligen står ren og klar.

Derudover skal du have en velkomst på plads, når der kommer gæster, så du ved, hvordan du eksempelvis vil overdrage nøgler. Hvis du ikke har tid til at gøre det selv, så kan du overveje en medvært, som kan hjælpe med det praktiske.

En medvært er en, du kender, som kan hjælpe med at byde velkommen og udlevere nøgler. Der findes også tjenester, som kan stå for nøgleoverlevering for et mindre beløb. 

ANNONCE

Sats på at være en god vært - og på sigt efter at blive Superhost

De bedste og mest populære værter stræber efter at give deres gæster en oplevelse ud over det sædvanlige: De giver tips til lokalområdet til shopping og spisesteder, og så er de glade og imødekommende. Dette vil ikke kun hjælpe dig med at få en høj score efter et gæstebesøg, det hjælper også lokale virksomheder og udbreder desuden de økonomiske fordele ved turisme i dit nabolag.

At være en god vært kan også på sigt give dig titlen Superhost, som er de bedste og mest erfarne værter. Generelt skal Superhosts være værter for mindst ti individuelle overnatninger, og have en gennemsnitlig vurdering på sine gæster på mere end 4,8 ud af 5 stjerner. 

Airbnb i Danmark 2018:

  • Der er 40.000 aktive, danske værter på Airbnb-platformen
  • I gennemsnit udlejer danskerne deres bolig 23 dage om året svarende til cirka 15.000 kr. per år i indtjening
  • Hver besøgende betaler i gennemsnit 672 kr per nat for at overnatte i Danmark
  • 443.000 Airbnb-gæster besøgte Danmark i løbet af sommeren 2018
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce