Connery

Ryd eller bevar?

Spørgsmålet er gammel, og det har længe været diskuteret i dansk politik. Afgørelsen er truffet, men var det den rigtige?

Der er nok ikke mange af jer, der har læst mine indlæg i

Jeg vil til at starte med gøre opmærksom på at denne artikel ikke indeholder connery.dk"s officielle holdning, men der imod men egen personlige holdning og argumentation.
Ryd eller bevar?
Som vi kan læse i en ældre artikel her på connery har staden været igennem en lang historie og udvikling. Artiklen kan læses her. Det er dog ikke historien jeg vil komme ind på i denne omgang. Jeg vil ind på hvordan tingene ser ud lige nu og i fremtiden.

Lad mig starte med at sige at jeg tit er på Christiania. Jeg nyder at være der inde og slappe af, nyde stemningen og betragte alle de forskellige typer der findes derinde. Jeg har ofte været til koncert i den grå hal med et efterfølgende besøg i staden. Men hvorfor vil jeg så alligevel have stedet, som jeg egentligt godt kan lide, ryddet?

Hvis vi deler "bevar" tilhængerne op i nogle kategorier, ja jeg ved godt at jeg generaliserer, får vi de 2 største grupper. Der er dem som tror på den Christianistiske grundtanke og så er der dem der vil blive ved med at kunne købe deres hash på Pusherstreet. Der er naturlig vis en masse andre motiver for dem der vil bevare staden som den er, men det er særligt disse 2 grupper der har fanget min opmærksomhed.

Lad os starte med dem der er tilhænger af ideologien. Grundtanken med at der findes et sted hvor man kan tage hen hvis man ikke rigtigt har andre steder at tage hen, eller hvis man bare vil melde sig lidt ud af vores rotteræs samfund, finder jeg grundlæggende god.

Det er i orden, hvis der er mennesker der vil samle sig og leve under nogle lidt andre vilkår og regler end os andre. Problemet er bare at det ikke virker længere! Det vil for mig slet ikke være muligt at flytte til Christiania. Et hav af regler, indført af Christianitterne selv, umuliggør faktisk alt nybyggeri i området, så det er ikke muligt at bygge selv.

Hvis man faktisk forsøgte ville man blive smidt så hurtigt ud at man ikke nåede at opfatte det. Dette faktum blev faktisk bekræftet at en tv-udsendelse for et par år siden på DR2.

Hvis man så ville flytte ind i et af de huse der allerede er bygget vil man hurtigt finde ud af at der ikke er nogen ledige. Naturligvis foregår der en udskiftning af beboerne. Men når der er en der flytter ud, står de næste 5 klar til at overtage med det samme.

Her gælder det om at kende en der bor der i forvejen og som kan sige gode ting om en, eller i det mindste kende én som kender én'. En anden mulighed er at kneppe sig ind, simpelthen finde sige en kæreste der allerede bor der og så komme ind via den vej. Det syntes jeg godt nok ikke der er meget "fristad" over. Tværtimod finder jeg det yderst hyklerisk.
ANNONCE
Ryd eller bevar?
Den anden gruppe, dem der bare vil have Pusherstreet. Om hash skal være lovligt eller ej er naturligvis en stor del af denne diskussion, men det er ikke der jeg vil hen med denne artikel. Faktum er at hash er ulovligt! Sådan er det bare. Så kan jeg ikke acceptere at der er et sted i landet hvor folk mener det kan handles frit for "det er jo en fristad".

Nej det kan det ikke... Mord er jo stadig ulovligt selv om det er en fristad. Jeg mener ikke at et sted, der syntes de har ret til at bryde loven som det passer dem, bør have lov til at blive ved med det.

For at vende tilbage til min førnævnte T-shirt. Jeg havde den på en dag i skole, det var rimeligt godt vejr, så jeg havde ikke min jakke lukket. På jeg hjem går jeg forbi en fyr på en mountainbike. Jeg ligger ikke umiddelbart mærke til ham før han udbryder "fed T-shirt... Din idiot!".

Jeg kigger lidt på ham og konstaterer hurtigt at han ikke er christianit. Han har baggypants og en stor hættetrøje på. Hvis jeg skal sætte ham i bås vil jeg nok sige at han enten var skater eller hiphopper. Jeg indser med det samme, at ham gider jeg ikke spilde min tid på, for han fatter ikke en meter.

Dette er ikke min generelle holdning til den type mennesker, blot dette in
Den situation fik mig til at tænke... Ved folk bare ikke nok, følger de bare strømmen og køber en bevar trøje og hader alle dem der mener staden skal ryddes? De værdier som Christiania står for eksisterer ikke blandt mange af stedets tilhængere. Er deres støtte så overhovedet noget værd?

Selvfølgelig er der mange gode ting ved Christiania. Der er ikke mange steder man kan se en flok jakkesæt sidde ved siden af en flok flippere og nyde et måltid mad. Der er også en helt speciel stemning, når man er der inde. Jeg mener bare at denne stemning også kan blive skabt et andet sted.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce