Connery

Roskilde Festival: Tre solide hiphop-navne

Roskilde Festival er mere end bare øl - vi giver dig her tre hiphop navne, der bliver spændende at opleve.

Winter is coming.. 
Nu er der ikke længe til. På lørdag vælter hegnet, og menneskehorderne vil storme ind over marken som et angreb fra White Walkers imod Jon Snow.

Den store festival har meldt udsolgt af billetter, og hvis vejrguderne er med os, kan vi se frem til endnu en utrolig fest. Der er øl, sprut, sammenhold og god musik på programmet. Vi har før anbefalet jer reggae legenden Barrington Levy, og nu er tiden kommet til vores hiphop-anbefalinger.

Vi vil her præsentere nogle af de navne, vi mener du skal opleve, hvis du selvfølgelig nåede at sikre dig en billet.

Roskilde Festival: Tre solide hiphop-navne

1. Kendrick Lamar

Ja, han er det åbenlyst største hiphop navn på RF, og kræver derfor ikke den store introduktion. Kendrick spillede også i 2013, og fik her blandede anmeldelser. Dengang foregik koncerten på Arena med en DJ, men i år er det et nyt setup vi skal opleve. Kendrick spiller nemlig på Orange Scene med fuldt backingband. Det er noget, jeg altid finder mere spændende, end en halvtom scene med en ensom DJ.

Kendrick har udgivet album nummer to og det har titlen ”How To Pimp A Butterfly". CD’en er blevet skamrost af diverse medier, og har både fået 6/6 i Soundvenue og Gaffa. Det bliver altså en røgtung kæmpefest, når Kendrick folder sin fantastiske lyrik ud på Orange Scene.

Hvor og hvornår?
Fredag d. 03. Orange Scene klokken 19:30

Roskilde Festival: Tre solide hiphop-navne

2. Run The Jewels

Vores anden anbefaling byder på et noget mindre navn – men det bunder dog stadig i solid hiphop. Gruppen hedder Run The Jewels og består af de to rappere Killer Mike og El-P. De skabte duoen i 2013, og har siden da oplevet stor succes.

Det er hårdtslående hiphop med en god blanding af bass og trap beats. Kender vi Roskildekoncerterne ret, skal det nok blive vildt, samt give god mulighed for at få svedt nogle af øl-kalorierne ud.

Hvor og hvornår?
Fredag d. 03. Arena. Klokken 21:00 – så man har travlt, hvis man skal nå dem efter Kendrick.

Roskilde Festival: Tre solide hiphop-navne

3. G-Eazy

Nok det mest ukendte navn i puljen. Men den unge West Coast rapper er begyndt at blive et navn i USA.  Han har opvarmet for navne som Lil Wayne, Drake og Asap Rocky, så det er altså ikke små navnem der støtter ham. Han er som nævnt ikke et stort navn i Danmark, men kigger vi på hans Youtube hit ”I Mean It”,  viser tallene noget om hans status andetsteds. Over 32 millioner views er det nemlig blevet til. Hans musik er noget mere kommerciel end Run The Jewels, men er stadig et lyt værd, hvis man gerne vil opleve hiphopkoncerterne på Roskilde. G-Eazy kommer i hvert fald selv med postulatet ” You people wonder who's next up, that conversation really ends here” – ja, lad os nu se.

Hvor og hvornår?
Torsdag d. 02. Avalon. Klokken 15.

Så op med hænderne, og på med din fedeste hoodie. Eller, det er faktisk en dum ide, med mindre du virkelig vil svede igennem i et propfyldt telt. Vejrguderne skulle nemlig være med os – og lad os nu krydse fingre for det.
 

Del

Seneste nyt