Connery

Ronaldinho

Han gjorde det umulige med en fodbold muligt

Det sker fra tid til anden, at vi bliver beriget med fodboldspillere, der kan noget helt unikt. Spillere der formår at få fans over hele verdenen til måbende at hengive sig til kunsten med bolden, uanset tilhørsforhold for den givne spiller.

I den kategori hører fx Pelé, Diego Maradona, Michael Laudrup og ikke mindst Ronaldinho. Den lille brasilianske troldmand, med det hestelignende smil, har igennem mange år drevet gæk med utallige forsvarsspillere, endda i en sådan grad, at han i 2004 og 2005, fortjent blev kåret til verdens bedste fodboldspiller.
ANNONCE
wikipedia.org - Ronaldinho wikipedia.org
Lad os starte ved begyndelsen og ophavet til navnet Ronaldinho, samt de første spæde fodboldskridt for Mini Ronaldo, som Ronaldinho direkte kan oversættes til. I sine unge år, var Ronaldinho oftest den yngste og fysisk mindste spiller på sine hold, men hvad han manglede i fysisk størrelse, havde han så rigeligt i fødderne.

 

Første gang andre end de lokale fik øjnene op for, at der her rendte en ganske speciel dreng rundt, var da den dengang 13 årige Ronaldo de Assis Moreira i 1993 spillede med i en lokal kamp og scorede samtlige 23 mål i 23-0 sejren. En ny stjerne på den internationale fodboldhimmel var på vej.

Gremio var ikke sene til at få fingrene i det lysende talent og i 1998 fik han sin debut på 1. holdet i en kamp i Copa de Libertadores. Efter 44 kampe for Gremio, var det først Arsenal der viste interesse for Ronaldinho, men pga en manglende arbejdstilladelse, endte han med at skrive kontrakt med Paris SG.

I Paris SG kunne talentet stille og roligt blive modnet og en færdiguddannet fodboldspiller kunne i 2003 skrive under på en kontrakt med mægtige FC Barcelona, hvor han i fem sæsoner tryllebandt publikum med fantastiske detaljer og utrolige mål.

Desværre ser man ofte, at selv den største spiller får et formdyk, hvilket desværre også skete for Ronaldinho, så i forsøget på, at få spilleglæden tilbage, skiftede han fra FC Barcelona til AC Milan. Missionen lykkedes til dels og italienerne blev vidne til en Ronaldinho, der genfandt glæden ved spillet, men selv den smukkeste rose har torne. Ronaldinho tilbringer pt. mere tid på bænken end på banen, hvilket har sat gang i rygter om, at han er ved at skifte de sydeuropæiske himmelstrøg ud med de hjemlige ditto.

Ronaldinhos varemærke på banen, har altid været det fantastiske humør og en meget fair indgangsvinkel til spillet - en indgangsvinkel mange spillere kunne lære noget af.
ANNONCE
Ronaldinho Skills
Personlige trivia
Fulde navn: Ronaldo de Assis Moreira

Fødselsdato: 21. marts 1980

Fødested: Porto Alegre, Brasilien

Højde: 1.83

Kælenavn: Ronaldinho

Da Ronaldinho var ni år, blev hans far fundet død i en pool.

Bor sammen med sin søster og har generelt et meget nært forhold til sin familie.
ANNONCE
Karrierre
1996-2001: Grêmio FBPA - 52 kampe,24 mål 

2001-2003: Paris Saint Germains - 77 kampe, 25 mål

2003-2008: FC Barcelona - 207 kampe, 95 mål

2008- : AC Milan - pt. 82 kampe, 25 mål

(tal fra september 2010)

Brasilien: 88 kampe, 32 mål
Del

Seneste nyt

Annonce