Connery

Robotterne tager over!

Eller: Se denne nye robotklipper, der kan lære ting og styres fra din smartphone

At slå græs er ikke den sjoveste disciplin i verden. Måske er det også derfor at forældre er gode til at sætte de store børn til den slags. Personligt er det eneste der har fået undertegnede til at føle noget, for at tæske en græsplæne i bund, en stor og tung havetraktor. Det virker selvfølgelig kun, hvis man har en stor flad plæne.

Man kan hurtigt drage den konklusion, at en pligt som at slå græsset, har en "gider jeg det?"-kurve, der kører proportionelt med udstyret der er til rådighed. Hvis håndskubberen er bunden af kedsomhed, er en hidsig havetraktor oppe i toppen. Aldrig gå ned på udstyr! 

ANNONCE
Robotterne tager over!

Derfor er det også fedt, når et produkt som Bosch' nye robotklipper rammer markedet. Maskinen hedder Bosch Indego Connect. 

Robotplæneklipperen er blevet udstyret med et GSM-kort, og har derved en fordel, som mange af dine inde-gadgets er begrænset i, ved brug af bluetooth og wi-fi; nemlig ubegrænset rækkevidde. Det betyder at du kan holde øje med klipperen hvor end du er, at du kan starte og stoppe klipningen, og at du får alarmer hvis maskinen bliver flyttet på.

Maskinen er smart på mere end en måde, og blandt andet kan den klippe op mod 200m² plæne på en enkelt opladning. Maskinen mapper automatisk græsplanen, og programmerer forhindringer ind i arealet. Når det begynder at halte med strømmen, kører den selv i ladedokken - lader op, og fortsætter efterfølgende hvor den slap.

Faktisk lyder det hele næsten for godt til at være sandt - men det er det ikke. Det eneste minuspunkt der er ved maskinen på nuværende tidspunkt, ja godt gættet: Prisen. Nuværende udsalgspris ligger på 10.995 kroner, og derfor er det selvfølgelig lidt af en udskrivning. Afskrivningerne må gøres op i hvor meget man mener der går fra en, når man klipper plænen ved håndkraft. 

Neat to have.

ANNONCE
Bosch Indego Connect
Bosch Indego Connect 1000

Batterispænding/akku: 32,4 V/3,0 Ah

Opladning: Auto

Klippebredde: 26 cm

Vægt: 11,1 kg

Klippet areal pr. opladning: 200 m² (± 20 %)

Læs mere: Bosch

Del

Seneste nyt