Risalamandeis med Heering Cherry liquersauce
Prøv den nye dessert der er udviklet af Michael Nilsson og Nikolas Donoso fra café Ketchup i København
Opskriften er udviklet af Michael Nilsson og Nikolas Donoso fra Café Ketchup i København, og nu får i alle sammen muligheden for selv at gøre dem kunsten efter og selv imponere jeres gæster med denne helt igennem lækre dessert.
Denne dessert er et rigtig godt alternativ til den almindelige risalamande juleaften, men kan også bruges som almindelig dessert til julemånedens øvrige festlige sammenkomster. Prikken over i'et ved denne dessert er, at den smager lige så godt som den ser ud, så det er bare med at komme i gang.
Ingredienser
6 personer
Is:
2 dl grødris
½ liter piskefløde
½ liter sødmælk
250 g sukker
1 stang vanille
1 stk hel kanel
3 stk stjerneanis
10 æggeblommer
Kirsebærsauce:
½ dl sukker
1 dl Heering Cherry liquer
1 spsk lavendel
Sechuanpeber
Fremgangsmåde:
Is:
Kog grødrisen med fløde, mælk, sukker, vanille, kanel og stjerneanis. Grøden koges i cirka 30 minutter, indtil den er lind, hvorefter risene sigtes fra. Mælkemassen afkøles.
Æggeblommerne piskes hvide, hvorefter en tredjedel af mælkemassen tilsættes. Æggeblommer og mælkemasse hældes sammen med den resterende mælkemasse, som lunes i vandbad uden at komme i kog. Ismassen stilles i koldt vandbad, indtil det har stuetemperatur, hvorefter det kommes i en form og stilles i fryseren.
Heering Cherry liquersauce:
Smelt sukkeret i en kasserolle ved svag varme - sukkeret må ikke tage for meget farve. Heering Cherry liquer tilsættes sammen med lavendel - prøv dig frem, da saucen ikke må tage for meget smag af lavendel.
Tilsæt Sechuanpeber efter smag - og reducer langsomt saucen, til den opnår sirupkonsistens. Vand kan tilsættes, hvis saucen bliver for tyk.
Anret desserten så den ser lige så lækker ud som på billedet, og så er du klar til at imponere dine gæster.
Velbekomme
Denne dessert er et rigtig godt alternativ til den almindelige risalamande juleaften, men kan også bruges som almindelig dessert til julemånedens øvrige festlige sammenkomster. Prikken over i'et ved denne dessert er, at den smager lige så godt som den ser ud, så det er bare med at komme i gang.
Ingredienser
6 personer
Is:
2 dl grødris
½ liter piskefløde
½ liter sødmælk
250 g sukker
1 stang vanille
1 stk hel kanel
3 stk stjerneanis
10 æggeblommer
Kirsebærsauce:
½ dl sukker
1 dl Heering Cherry liquer
1 spsk lavendel
Sechuanpeber
Fremgangsmåde:
Is:
Kog grødrisen med fløde, mælk, sukker, vanille, kanel og stjerneanis. Grøden koges i cirka 30 minutter, indtil den er lind, hvorefter risene sigtes fra. Mælkemassen afkøles.
Æggeblommerne piskes hvide, hvorefter en tredjedel af mælkemassen tilsættes. Æggeblommer og mælkemasse hældes sammen med den resterende mælkemasse, som lunes i vandbad uden at komme i kog. Ismassen stilles i koldt vandbad, indtil det har stuetemperatur, hvorefter det kommes i en form og stilles i fryseren.
Heering Cherry liquersauce:
Smelt sukkeret i en kasserolle ved svag varme - sukkeret må ikke tage for meget farve. Heering Cherry liquer tilsættes sammen med lavendel - prøv dig frem, da saucen ikke må tage for meget smag af lavendel.
Tilsæt Sechuanpeber efter smag - og reducer langsomt saucen, til den opnår sirupkonsistens. Vand kan tilsættes, hvis saucen bliver for tyk.
Anret desserten så den ser lige så lækker ud som på billedet, og så er du klar til at imponere dine gæster.
Velbekomme