Connery

Rikke Darling [Ugens Profil]

"Når folk opdager, at jeg står bag pulten, så kigger de lige en ekstra gang"

Rikke Darling. DJ. 

Navnet siger dig måske ikke noget lige nu, men det skal nok komme. Rikke er 22 år, født og opvokset i Aalborg og har i de seneste fire år fungeret som residerende DJ på cocktailbar/café Stygge i hjembyen. I løbet af de seneste måneder er Rikke nemlig stødt og roligt klatret op af den officielle dancechart-liste med nummeret 'Snap That'

ANNONCE

Vi skal godt fire og et halvt år tilbage for at spore begyndelsen af Rikkes valg om at gå vejen som DJ. Det startede nemlig hjemme på børneværelset, da hun som 17-årig fik anskaffet sig en DJ-controller og begyndte at eksperimentere med lyd. 

"Jeg havde nogle kammerater, som var DJ's. De viste mig lidt rundt i de basic ting, og så begyndte jeg nogenlunde at få styr på det. På det tidspunkt gik jeg meget i byen inde på Stygge i Aalborg, og på et tidspunkt manglede de så en DJ til at spille to aftener. Der spurgte de mig, om jeg havde lyst til at prøve det, fordi jeg havde snakket meget om at springe ud i det. Efter jeg havde spillet de to aftener, var de mega tilfredse med det, så derefter har jeg spillet derinde stort set hver weekend de sidste fire år. Så har jeg også haft nogle jobs ved siden af, så jeg har også spillet ret bredt.

ANNONCE
Rikke Darling [Ugens Profil]

Med tiden har interessen for faget bredt sig, og Rikke begynder stille og roligt at producere selv. Det startede med remixes, og sidenhen begyndte hun også at lave egne produktioner. I efteråret fik hun en pladekontrakt med U&! og bookingaftale med THE N!GHT, der propellerede hende ud i en omfattende klubtur i sidste kvartal af 2016.

"Det var noget helt nyt at skulle ud og stille op på nye klubber, hvor man aldrig havde været for. At stille op klokken 3 om natten og få et publikum i gang. Men efter et par gange begyndte jeg at vænne mig til det.

Det er fedt at se, at det man laver, rent faktisk virker - og at folk har lyst til at spille det ude på klubberne. For et lille år siden lavede jeg "Birthday Cakes" som er meget ude i en tropical stil. Min nye single Snap That er klart hårdere og mere henvendt til klubberne"

Hvem siger at en søndag aften behøver være kedelig?? 🎉#wonnnightonly #sundayparty #femaledj

A video posted by Rikke Nielsen (@rikkedarling) on

ANNONCE

Hvordan vil du beskrive din stil?

Jeg har aldrig personligt haft en genre - det har altid været meget bredt. Jeg har altid været vant til at skulle spille 7 timer, og når man så kommer ud og skal spille 45 minutter, bliver det meget mere koncentreret. Der har jeg fundet ud af, at folk godt kan lide, at der er gang i den - at der er noget musik man kan hoppe lidt til. Også fordi man er et navn og et event, så man ligesom skal give lidt mere. 

Hvad ligger der af arbejde i at gå fra resident-DJ til at skulle være feature?

Der ligger da bestemt noget arbejde i at komme mere ud over rampen. Nu har jeg jo været vant til at skulle møde ind hver weekend og så bare spille igennem. Jeg kan godt mærke, at der ligger lidt mere pres på nu. Man skal jo have folk til at booke én hver gang, så man skal være god nok til at de vil have en på igen. 

Bruger du alt din tid på at være DJ?

Ja, det sidste halve år har jeg haft det som fuldtidsarbejde. Det nyder jeg virkelig. Det er jo hver fredag og lørdag, og så har jeg haft resten af ugen til at lade op og finde ny musik. Jeg tænker bare, at jeg tager det én dag af gangen og ser, hvad der kommer til at ske. Jeg ved jo ikke om det næste nummer, der kommer, bliver det helt store hit - eller om det først er tredje eller fjerde, eller hvor langt det nu ligger ude i fremtiden. Så jeg prøver på ikke at have for høje forventninger. 

Du fokuserer mere på egne produktioner nu?

Ja det gør jeg. Jeg føler at det er det der skal til, for at jeg kan komme ud og køre en klubtour igen. Nyt musik som folk gider at høre, og hvis man så også kan få radioerne til at spille med, så ville det være vildt fedt - det betyder meget, at folk kan genkende det, de hører. 

Jeg er heldigvis også kommet på en del af de gode playlister på Spotify, og det hjælper også på afspilningerne. Man altså, det er hårdt arbejde. Der er selvfølgelig lige nogle få heldige, der bare rammer rigtigt ved første hit og slår igennem. 

Kan man forvente et album fra dig?

Det er nok mest singler, jeg lige starter med. 

Hvor kan man opleve dig lige for tiden?

Jeg havde det sidste job med Wonn-klubtouren den 29. december. Jeg har et job i Ringsted til marts, men der kommer løbende jobs ind i min kalender. 

Hvis du skulle pege på nogen, du godt kunne tænke dig at arbejde sammen med, hvem skulle det så være?

Uh, det ved jeg faktisk ikke. Det har jeg ikke rigtig et svar på. Jeg er også i tvivl om, hvilken genre det skal være. Skal det være en sanger eller rapper? Det har jeg ikke helt fundet ud af. 

Hvordan sætter du gang i klubben?

Det første jeg gør, er at lave en analyse over dansegulvet. Hvad er det for nogen mennesker, der er til stede? Hvor gamle er de, hvilken musik plejer at ramme dem? Så er der jo selvfølgelig nogle numre, der er mere sikre end andre - så kan man lige finde ud af, hvad der virker. Folk skal have noget, de kan synge med på. Når folk er fulde, vil de bare gerne have noget at skråle med på. Jeg har i hvert fald fundet ud af, at man skal lade være med at spille alt for meget undergrundsmusik. Selv om det kan være fedt nok, så kan man hurtig tabe folk på det. Man vil jo ikke kun spille radiomusik, for så skiller man sig ikke ud - så det er noget af en balancegang - især hvis man kun har 45 minutter. 

Der er meget hype omkring kvindelige DJ's, oplever du at der er forskelsbehandling i branchen?

Altså.. Ja. Der er jo stadig vildt få kvinder, der er DJ's, og jeg kender også kun selv et par stykker. Man kan sagtens mærke, at man skiller sig ud. Jeg kan godt se, at når folk opdager, at jeg står bag pulten, så kigger de lige en ekstra gang. De er jo vant til, at det er en fyr. Jeg har også mærket, at det både kan være positivt og negativt. Man skiller sig jo ud lige fra starten bare ved at være kvinde. Folk lytter ekstra meget efter, og tænker måske: "Står hun kun deroppe fordi hun er en pige? Kan hun egentlig finde ud af det?". Så jeg føler også, at jeg skal vise ekstra meget, at jeg faktisk har styr på det. Folk kan godt have nogle fordomme omkring kvinder som DJ's. Fordi der er jo også de der modeller, der bliver sat op ved pulten, fordi de ser godt ud. Så jeg prøver på at have godt styr på det, når jeg kommer ud. Jeg vil ikke have at folk står tilbage med en følelse af, at jeg ikke kan finde ud af det. 

Jeg har også kunnet mærke nogen gange, da jeg var afsted på turen, at der er nogen DJ's, der er mere venligtsindede end andre. Der er nogen, der er mega søde, og bare synes det er vildt fedt, at jeg kommer ud som kvinde og faktisk kan spille noget. Men man kan også mærke, at der er nogen, der synes, det er lidt underligt, at jeg skal derop og stå. De har ikke lige den fedeste attitude overfor det. 

Hvordan tackler du de situationer? 

Jeg prøver bare at være ligeglad. Jeg må jo prove them wrong. Vise at jeg godt kan, og at jeg ikke bare står der, fordi jeg er pige. 

Hvor står du om tre år, hvis tingene bare går over de bedste forventninger?

Jamen jeg håber, at jeg spiller rundt omkring og måske er kommet uden for Danmark også. At jeg har fået nogle hits, der kan gå viralt. Så jeg håber på, at jeg stadig kan få lov at leve af det - jeg synes jo, det er vildt fedt. Jeg nyder den måde, min job er skruet sammen lige nu, og jeg håber, at det bare er begyndelsen. Jeg vil helt sikkert blive ved med at arbejde på det. Forhåbentlig står jeg på Tomorrowland og spiller overfor 10.000 mennesker. Men som sagt, tager jeg det bare en dag af gangen, og så håber jeg på at blive overrasket. 

ANNONCE
Rikke Darling
Del

Seneste nyt