Connery

Richmond Fontaine - Thirteen Cities

Landskaber, mennesker, braste drømme. Charmerende americana fra alt. country gruppen Richmond Fontaine.

2 ud af 6 stjerner
Richmond Fontaine - Thirteen Cities
Richmond Fontaine har siden midt-halvfemserne udgivet en længere stribe af albums uden nogensinde rigtig at slå igennem til et mainstream publikum; ikke mindst i Danmark hvor de gennem hovedparten af karrieren har været stort set ukendte. I 2005 udgav de det anmelderroste album The Fitzgerald, hvilket har givet anledning til visse forventninger til fremtiden. Det er disse forventninger Richmond Fontaine nu følger op på med udgivelsen af Thirteen Cities.

Gennem et lille dusin fortællinger bevæger Thirteen Cities sig i et landskab, der musikalsk og lyrisk udstråler americana. Det er menneskeskæbner, der udstilles, og heri ligger albummets største styrke; det formår i løbet af ganske korte numre af 3-4 minutters varighed at væve mennesker for dit indre øje, som kunne være gamle bekendte. Menneskene driver rundt på bagsiden af den amerikanske drøm, drevet af forsanger Willy Vlautins udtryksfulde og nærmest hviskende fortrolige vokal. Det er ikke glansbilleder der tegnes, og det er svært som lytter ikke at blive revet følelsesmæssigt med af numre som The Disappearance of Ray Norton og fantastiske Capsized.

Alligevel bliver albummet i sin helhed aldrig rigtig nærværende for denne anmelder. Den gamle skrøne om at musik er et universelt sprog er mere arrogant ønsketænkning, end det er realitet. Der er almenmenneskelige elementer i Thirteen Cities, men de er vævet på en baggrund af gennemtrængende amerikanske sociale og kulturelle referencer. Nære fortællinger mister deres styrke, når de omhandler en virkelighed, der ikke er nærværende, og det er netop hvad der sker, når man herfra lytter til skæve eksistenser, der driver gennem støvede amerikanske byer. Jeg giver 3 stjerner og en anbefaling til alle americana fans om straks at stifte bekendtskab med Richmond Fontaine, for det de gør, gør de rigtig godt.

Trackliste:
1. Intro / The Border
2. Moving Back Home #2
3. $87 and a Guilty Conscience That Gets Worse The Longer I Go
4. I Fell into Painting Houses In Phoenix, Arizona
5. El Tiradito
6. Ghost I Became
7. Westward Ho
8. St. Ides, Parked Cars, and Other People's Homes
9. The Kid From Belmont Street
10. Capsized
11. Ballad of Dan Fanta
12. The Disappearance of Ray Norton
13. 4 Walls
14. Lost in this World
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce