Connery

Restaurant Grappa

En kort artikelserie med mine bud på et par stabile restauranter i Danmarks største byer.

Dette er en start på en serie af madanmeldelser af restauranter der er et besøg værd, hvis du er i den pågældende by.
Restaurant Grappa
Jeg har igennem længere tid rejst lidt af Danmark rundt i forskellige ærinder. Det har altid været svært at finde en fornuftig restaurant uden foregående kendskab til byen. Jeg har selvfølgelig lavet lidt internet research, snakket med venner i branchen og spurgt lokalbefolkningen ad.
 
Første restaurantopfordring er fra smilets by, Århus. Jeg har været der en del. Malling og Schmidt burde være det oplagte valg, men 1500 kroner i menupris er lidt pebret for en overnatningsmiddag. I stedet har jeg kastet min kærlighed på et dejligt sted, der hedder Grappa.
 
Opkaldt efter den klassiske italienske bondske brændevin lavet på resterne af vinproduktionen, ligger Grappa midt på Åboulevarden i Århus. Hovedsageligt et klassisk caffe latte bælte, men denne lækre italienske restaurant har alligevel slået sig ned her.
 
Grappa udmærker sig ved et klassisk menukort, der er overskueligt. Foruden en forudbestemt dagsmenu er der også et glimrende ala carte kort. Den aften, der ligger til grund for denne anmeldelse, blev det til 2 glas Bellavista Spumante til at starte på. En rigtig dejlig spumante, som satte gang i en glimrende aften. Hverken min medspiser eller jeg var vanvittigt sultne, så vi bestilte lidt, men godt.

Min medspiser valgte kalveculotte med grov kartoffelmos og rodfrugter, hvor jeg valgte en suppe af græskar og Karl Johan svampe med kammuslinger. Kalveculotten var elegant braiseret i en omgang kraftig rødvin. Det samme var rodfrugterne. Culotten havde lige fået en tur på grillen på slutten, hvilket gav en fin stegeskorpe. Grov kartoffelmos betyder, at køkkenet ikke gad at skrælle kartoflerne, så de blev most med skrald, men det smagte himmelsk rørt op med lidt krydderurter. Rodfrugterne havde fulgt med i braiseringen, så de var med veltilsmagt rødvinssmag, men stadig al dente (med bid).

Min suppe var cremet og smagfuld. En overraskende velsmagende omgang lavet på kalve- eller oksefond. Både græskar og svampe smagte godt igennem. Kammuslingerne havde fået en fornuftig omgang på grillen og lidt peber. Deres gode havsmag var en smuk modspiller til suppens fedme.
 
Vinmæssigt har stedet et meget lækkert vinkort, der rummer flere store italienske numre. Et af hovednumrene er Antinori familiens topvin Tignanello, som enten er en fejl på vinkortet, eller også har de en fantastisk italiensk forbindelse. 799 kr. for denne vidundervin er nemlig intet mindre end et sjældent røverkøb på den danske restaurantionshimmel. Helt sikkert et godt og anbefalelsesværdigt køb. Det var denne vin, vi valgte, og den levede op til alle forventninger. Smagte fortrinligt, men manglede bestemt en karaffel. Det er prisen for at ansætte ufaglærte tjenere. Et minus, men bestemt ikke et af de store. Vinkortet rummer desuden utroligt mange gode glasvine, der er værd at tage med.
 
Vi slap af sted med en regning på 1200 kroner for 2 mennesker inklusiv vin og kaffe. Det er bestemt en rimelig pris taget i betragtning, at vi valgte at bruge 799 kr. på vinen. Grappa er bestemt rejsen værd.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce