Connery

Restaurant-anmeldelse: Restaurant Nordic

Gourmet i hjertet af Ringkøbing.

I hjertet af Ringkøbing finder man den hyggelige gourmetrestaurant, som går under navnet Restaurant Nordic - en afslappet, social dining-restaurant, som indbyder til nærvær og fællesskab med dem, man er ude at spise med.

Og god mad, naturligvis.

Under vores reportage i Hvide Sande tog vi turen forbi Ringkjøbing Fjord for at kigge nærmere på, hvad restauranten i gågaden havde at byde på.

Restauranten leger med tanken om at pille finedining ned fra sit lidt ypperlige piedestal, hvor alt skal være portionsanrettet i fine tallerkner og nøjsomt serveret enkeltvis - og i stedet inkorporere god mad i en kontekst, hvor man hygger lidt ekstra om måltidet blandt gæsterne og de involerede i måltidet.

ANNONCE
Restaurant-anmeldelse: Restaurant Nordic

Konceptet tapper ind i den populære trend i nyere tid, hvor man dyrker konceptet med ‘Social Dining’ - hvor maden ikke serveres på enkelte portionstallerkner, men bliver sat på bordet i større portioner, så man - ligesom hvis man sad hjemme til en god familiefrokost - selv skal lange til fadet.

En dejlig befriende og hyggelig måde at gå på restaurant på, hvor man desuden får muligheden for at smage lidt mere på menukortet og dermed ikke binder sig til enkelte retter - her kan man smage i øst og vest og kombinere nogle forskellige smagsoplevelser eller læne sig tilbage og lade sig smagsløgsforføre af deres NORDIC 4.

- en forudbestemt tasting-menu, der fremtryller de bedste aspekter af restauranten, så man får helhedsoplevelsen på én sitting.

Køkkenet bærer meget præg af det nordiske køkken, hvor man leger med lokale råvarer i sæson og eksperimenterer med måden at fremtrylle den vestjyske smag bedst muligt.

ANNONCE
Restaurant-anmeldelse: Restaurant Nordic

Trods det faktum, at vi kom off-season, bar menuen præg af sommerlige, humørløftende retter, som både var udsøgt i farverne og smagene - eksempelvis en fantastisk røget laks med syrnet fuldfed fløde med grøn urteolie eller deres skønne menuier-stegte fisk med sprød grønt.

Retterne akkompagneres af et par snacks, som blandt andet indebærer en knoldselleri, der har fået rigeligt med kærlighed og toppes med forskellige saucer. 

Nordiske smage hele vejen igennem og masser af fokus på at lade elementerne tale for sig selv og 'blotte' sig for smagsindtrykket uden at gemme det bag pynt og fylde. 

ANNONCE
Restaurant-anmeldelse: Restaurant Nordic

Desserten bød på en læskende æblekompot med vanilje efterfulgt af den famøse ‘skattekiste’ til kaffen - ædelstene og juveler er skiftet ud med nøje skræddersyede fyldte chokolader med det perfekte knæk, der lige afslutter måltiden på fornemmeste vis over en god kop kaffe.

Rene smage og lette smagsindtryk, som kondenseres i nogle minimalistiske retter, hvor social dining-konceptet gør, at man smager lidt af det hele - en nyfortolkning af buffet-konceptet, uden at man behøver at gå på kompromis med smag og kvalitet. Eller rejse sig!

ANNONCE
Restaurant-anmeldelse: Restaurant Nordic

Generelt set et menukort, som er spændende, innovativt og minimalistisk - både i udvalget men også i måden, hvorpå retterne primært lader råvarerne tale for sig selv frem for alt muligt larm.

Rene smage, en sans for råvarernes egenskaber og en måde at komponere et nordisk islæt på måltidet, mens man samtidig bruger de gamle forskrifter på madlavningsfronten, der blandt andet trækker tråde til det franske køkken.

Hvor måltidet tit er det primære fokus på gourmetrestauranter, så vil de gode folk på Restaurant Nordic også gerne slå et slag for, at måltidet også skal have stærk fokus på samvær og nærvær - og er der nogen bedre samhørighed med sin bordame, end hvis man skal dele om retterne i fællesskab?

Alle får en bid af den samlede pulje og der er noget at snakke om og nyde sammen - uden at man sidder og misunder sidemandens tallerken, som man nok egentlig burde have valgt alligevel.

ANNONCE
Restaurant-anmeldelse: Restaurant Nordic

Restaurant Nordic er en restaurant, som passer til alle formål - der er højt til loftet, menukortet er alsidigt og smagfuldt og der er plads til både familien, parret, forretningsmødet eller bare et par turister, der ønsker at få stillet sulten på vandreturen i gågaden i Ringkøbing.

ANNONCE
Restaurant Nordic

Hjemmeside

Menukort

Restaurant-anmeldelse: Restaurant Nordic
Del

Seneste nyt