Mad

Restaurant-anmeldelse: Restaurant NENI

Autentiske, mellemøstlige måltider!

Restaurant-anmeldelse: Restaurant NENI
oplus_32
Rasmus Krarup Jensen
Af Rasmus Krarup Jensen 4. oktober 2022

Under vores seneste hotel-reportage på Hotel 25Hours fik vi fornøjelsen af at afprøve restauranten i forlængelse af hotellet – nemlig Restaurant NENI.

NENI er tilgængelig både for beboere på hotellet og udefrakommende – menukortet byder primært på mellemøstlige retter, men dog også mere klassiske retter såsom Ribeye-steak og fiskespecialiteter.

Men det absolutte største trækplaster på menukortet er deres Mezze-udvalg, som er mindre retter, der kan nydes kombineret på tværs af dig og dine gæster – eller hvis du er 1-2 personer afsted, så passer menuen cirka med, at du kan spise 3-4 små retter.

Restauranten ligger inde i hotellets hyggelige afkrog i midten af et lille overdækket område, der minder en lille orangeri-oase væk fra byens kaos.

Selve navnet NENI er en forkortelse for Nuriel, Elior, Nadiv og Ilan, og er navngivet efter restaurantens kvindelige topkok Haya Molchos børn. Molchos værdier handler om det gode, autentiske måltid og familiens nærvær over bordet – og det er smittet af på konceptet i restauranten, hvor selve stilen, atmosfæren og indretningen emmer at hjemlig hygge og højt til loftet.

Foto: PR Restaurant NENI
Foto: PR Restaurant NENI

Ud fra deres brede ensemble af spændende små retter kan vi klart anbefale et par stykker, som du som minimum bør sætte kryds ved, næste gang du slår et smut forbi NENI – og den første på listen er deres popcorn-falafler.

Falafler er generelt en gudespise, men hold fast hvor kan man få mange dårlige falafler rundt omkring på diverse spisesteder – så er det altså rart at kende et sted, hvor de bliver lavet til perfektion.

Hos NENI får man de lækreste, sprøde og cremede falafler, som serveres med en skøn tahin-limesaft-dressing.

Perfekt krydret og med et uimodståeligt bid! Og det skønneste ved konceptet og de mange smagsmuligheder er, at de ikke bare kører tilgangen ‘sjovt at prøve noget anderledes’, hvor restauranten så bare har smidt en masse forskelligt på menukortet for variationens og spændingens skyld – hver enkelt ret har fået rigeligt med kærlighed fra folk, der har forstand på netop det køkken – hvilket gør det autentisk, gennemført og tilsmagt til perfektion.

Så du får virkelig et slice af Mellemøstens køkken.

Okse- og lammekebab!
Okse- og lammekebab!

Næste på listen på NENI-bucket-listen er deres lammekebab – hvis der er noget, der er svært at stege og samtidig bibeholde saften og kraften, så er det klumper af hakket fars. Ikke desto mindre sad deres lamme- oksekød-kebab ‘MAGHREB KEBAP’ lige i skabet med en perfekt grillet overflade og saf i kødet, som bare løb ud, når man skar dem over og tog en bid af dem – absurd velkrydret og saftigt.

Popcorn-falafler, Baba Ganoush og pitabrød!
Popcorn-falafler, Baba Ganoush og pitabrød!

Det sidste punkt på ‘det er du absolut nødt til at smage’-listen er generelt bare deres pitabrød – om du så får det serveret til deres røgede, underskønne babaganoush eller en velrørt hummus, er op til dig. Men pitabrødet? Det kunne stå for sig selv som en selvstændig menu – og jeg ville bestille dobbelt! Det er perfekt mushy, luftigt, blødt og sejt – næste gang er jeg nødt til at liste ud i køkkenet og se, om jeg kan bestikke kokkene til at give mig opskriften!

3949338 scaled
“Sesam”.

Som jeg nævnte tidligere, så ligger den gennemsnitlige gæsts sult på omkring 2-3 småretter, men jeg trodsede livremmen og mavesækken og kastede mig over en dessert – man måtte jo tage en for holdet! Og her fik jeg serveret en skøn lille minimalistisk dessert (på papiret!), som blot blev kaldt ‘sesam’ – selve desserten bestod af let ristede hvide sesamfrø, muscovado-is, har bracha halva (som er en slags mellemøstlig candyfloss på steroider!), rå tahini, dadelsirup og karamelliserete pecan-nødder.

En skøn, skøn dessert mede dyb smag, masser af sødme og en overraskende nuanceret indblik i, hvor mange forskellige måder man kan gradbøje sødme i en dessert.

Samlet set er Restaurant NENI en restaurant for dig, der både gerne vil prøve noget udover det sædvanlige og samtidig gerne vil prøve et anderledes køkken, hvor kokkene kender opskrifterne og forskrifterne til perfektion – et slaraffenland af mellemøstlige smage, konsistenser og kreationer, som for alvor får mundvandet til at løbe over. Autentisk, velsmagende og indbydende – vi ses meget snart igen!

Hjemmeside

Menukort

Kultfilm foretagendet A24 lancerer “Movie Chocolate”

Læs også: Kultfilm foretagendet A24 lancerer “Movie Chocolate”

Kogebogsfokus: “Sauce” af Brian Mark Hansen og Rasmus Palsgård – en dybdegående rejse i saucernes verden

Læs også: Kogebogsfokus: “Sauce” af Brian Mark Hansen og Rasmus Palsgård – en dybdegående rejse i saucernes verden