Connery

Restaurant-anmeldelse: Restaurant Classique

Fransk-inspireret gourmet i Vestjylland.

Hvis man er på udflugt i det vestjyske, og din roadtrip har bragt dig til det eventyrlige herregårdshotel, Nørre Vosborg, så har du både kost og logi i særklasse. Vi har været forbi sommerferien for at teste hotellet og dets faciliteter - som du kan læse mere om lige her.

Vi fik naturligvis også kigget nærmere på mad og drikke, som blev serveret i deres skønne restaurant Classique. Vest for port-tårnet og indgangen til herregårdens område finder man den nyligt restaurerede ladebygning, som er forvandlet til et gourmet-spot, hvor både aftensmaden og morgenmaden serveres.

Classique er en fransk-inspireret restaurant, der bygger på brasserie-konceptet, men med et nordisk twist og masser af fokus på sæsonens råvarer og lokale grøntsager.

Brasserie-tilgangen sætter sit præg på prisen, som er overkommelig, uden at det går ud over hverken kvaliteten eller oplevelsen. Vi kom i sommerperioden, så vi fik afprøvet deres sæsonvenlige 4-retters sommermenu - og her blev vi for alvor forkælet med lækre råvarer fra egen have.

ANNONCE
Nye kartofler, løvstikke og stenbiderrogn. - Restaurant-anmeldelse: Restaurant Classique Nye kartofler, løvstikke og stenbiderrogn.

Den første ret var noget så simpelt - på papiret - som nye kartofler fra egen have.

De havde brugt deres forberedelse på at finde de mindste og lækreste små kartofler fra køkkenhaven og kogt dem med løvstikke. Her til blev der serveret syltede sennepskorn, æggeblommecreme og stenbiderrogn.

En skøn og smagfuld mundfuld, som fik det friske, salte og syrlige fra rognen og sennepskornene, mens æggeblommecremen snaskede det hele perfekt ind - og kartoflerne var cremede og møre og meget parfumeret af løvstikke.

Dem der selv har dyrket kartofler ved, at de er de helt små spæde kartofler, som smager allerbedst - så når man lige rammer den rigtige størrelse, så er det en skøn nordisk mundfuld!

ANNONCE
Tempereret torsk. - Restaurant-anmeldelse: Restaurant Classique Tempereret torsk.

Fiskeserveringen kom i form af en tempereret torsk, hvilket er en nænsom tilberedningsmetode, hvor torsken blot rammer de 47 grader, inden den rammer din tallerken.

Det giver en cremet, mør og smagfuld fisk, som falder af i flager og nærmest smelter på tungen - sammen med en heftig aspargescreme og kørvelmousseline samt grillede porrer, får torsken lov til at spille hovedtangent, mens dybden bliver underbygget af de intense smage fra grøntsagerne.

En torsk skal helst stå meget for sig selv, hvis man er selvsikker i tilberedningen, og det er lykkedes rigtig godt med denne servering - der er smæk på tilbehøret, men det er alt sammen med til at løfte hvidfisken og stadig bevare den sarte torskesmag.

ANNONCE
Rosastegt kalvefilet. - Restaurant-anmeldelse: Restaurant Classique Rosastegt kalvefilet.

Hovedretten kom i form af en rosastegt dansk kalvefilet, som kører klassisk til værks med en opskalering af suppe-steg-is-hovedretten - her med lækre, spæde sommerløg, hasselnødder og choron-sauce. En dejlig mør og simpel anretning, som giver smagsløgene en over nakken efter den sarte fisk og gearer op til desserten med en masse smagseksplosioner.

ANNONCE
Nye, danske marinerede jordbær med kærnemælksis.  - Restaurant-anmeldelse: Restaurant Classique Nye, danske marinerede jordbær med kærnemælksis.

Desserten er nærmest dansk sommer i en skål - en blanding af husets danske jordbær, som er blevet nænsomt marineret, sammen med en kærnemælksis og citruscreme med knas.

En vanvittig lækker anretning, som har ramt nogle af sæsonens bedste jordbær og lige vækket dem endnu mere til live med et frisk marinering.

Den fedmefulde, sarte smag af koldskål går utroligt godt sammen med jordbærrene som det søde element og hele retten er bare frisk, sommerlig og uimodståelig.

ANNONCE

Generelt er kokkene på Classique god til at lege med gamle idéer og klassiske retter, hvor de får et nyt og personligt twist - der er masser af kærlighed til den franske kogekunst, men kokkene giver deres eget præg med deres skønne besættelse af sæsons råvarer, som stråler selvsikkerhed, råvårekyndighed og ikke mindst et kreativt mindset til at give en oplevelse udover det sædvanlige.

Vi havde to børn med på restaurant på under 5 år, og her blev der virkelig taget hånd om de mindste - der blev tilbudt små, sjove pakker med overraskelser, som indeholdte farvekridt og sjove tegninger, mens børnene havde deres helt eget menukort med alt fra hjemmelavede frikadeller til børne-bolognese.

Tjenerne og generelt hele viben på stedet var enormt imødekommende overfor børn og voksne, og det er skønt at opleve, når en restaurant lader de mindste spise på samme præmisser som andre, men stadig har taget højde for deres alder.

Samlet set er Restaurant Classique en skøn restaurant, som byder på noget for enhver smag - der er højt til loftet, masser af variation på menukortet og et velassorteret vinudvalg til parring af menuerne. Den klassiske brasserie-stil har lige fået lidt mere luft under vingerne med nordisk islæt og Classique er en lækker fine-dining oplevelse i de skønneste omgivelser i Vestjylland.

ANNONCE
Restaurant Classique

Hjemmeside

Menukort

Del

Seneste nyt