Connery

Restaurant-anmeldelse: Restaurant 1B

Gourmet på havnen i Svaneke.

Hvis man er på Bornholm og gerne vil et smut til Svaneke, så skal man altid søge til havnen for at finde nogle af de bedste oplevelser på den gastronomiske front - hvad enten du ønsker en kaffe i eftermiddagssolen, en af øens bedste isvafler hos Bornholms Ismejeri eller måske en restaurant-oplevelse i særklasse.

Den sidstnævnte finder du i svinget ved havnefronten og går under navnet Restaurant 1B.

Vi var heldige at kigge forbi restauranten under vores årlige bornholmer-reportage - her fik vi smagt deres pre-sommer-menu, som lige havde den sidste etape, inden de gik videre til den fulde sommermenu.

ANNONCE
Restaurant-anmeldelse: Restaurant 1B

Selve grundstenen i restauranten er meget klassisk - ment på den måde, at det er et køkken med forkærlighed for den franske kogekunst med nordiske råvarer.

Desuden har 150 forskellige vine på kortet, som er ret imponerende, når man tænker på restaurantens størrelse, men ambitionsniveauet er tårnhøje og det sætter sit præg på oplevelsen - deres wine-pairing er også virkelig noget at skrive hjem efter, da smagene, kombinationerne og opfindsomheden på vinfronten sætter et unikt præg på madoplevelsen.

En fine-dining restaurant med højt til loftet, fokus på lækre sæson-venlige råvarer og det gode håndværk - det er en restaurant, hvor der er smagfulde oplevelser til de fleste paletter, alt efter om du kun har en lille sult, eller ønsker at opleve et vink med en vognstang i forhold til, hvad Svaneke kan på den gastronomiske front.

Menukortet byder nemlig på forskellige konstruktioner, hvor man kan få op til 4-6 retter - eller gå all-in på nogle signatur-menuer - eksempelvis ‘En Ekstraordinær aften i Svaneke’, som er hele pivtøjet med snacks, pre-dinner-drinks, kaffe og sødt samt alle seks retter på menukortet.

Vi havde et par mindre børn med på reportagen, så af frygt for spontan ulvetime og nedsmeltninger ‘nøjedes’ vi med en 4-retters i denne omgang!

ANNONCE
Restaurant-anmeldelse: Restaurant 1B

En skøn og lækker serveringskavalkade, hvor første forret var en lækker, veltilberedt jomfruhummer på toppen af tomat, kinaradise og ærter.

Det var en meget frisk og læskende ret med sødmefulde danske ærter, der spiller godt op imod den søde, sarte jomfruhummer samt et asiatisk, sprødt twist med kinaradise.

Jomfruhummeren spiller hovedtangent og får lov til at stå forrest på smagsfronten uden at tilbehøret overdøver den sarte, havfriske smag.

ANNONCE
Restaurant-anmeldelse: Restaurant 1B

Næste ret fik vi en sæsonvenlig sag - nemlig nye, danske kartofler.

Her får man de lækreste, bornholmske kartofler med en slags kartoffelcreme på bunden kombineret med løvstikke og løg.

En fantastisk lille ret, hvor man får tilbehøret bragt ind på hovedret-tallerkenen, som jeg personligt også altid har ment at kartoflen kan trække.

Men man hænger ikke kartoflen op på noget andet, men har selvsikkerhed og finesse nok til at lade kartoflen spille hovedrollen og lade tilbehøret omkring bakke kartoflen op i stedet - en dejlig forfriskende anretning, som værner om mentaliteten omkring restaurantens forståelse af sæsonen på en simpel og delikat måde.

ANNONCE
Restaurant-anmeldelse: Restaurant 1B

Selve hovedretten kan enten være dagens fangst, som varierer i et hav af hvidfisk og spændende udskæringer hevet op fra fiskemandens kutter, mens den anden er sommerbuk med trøfler.

Duften af trøfler fik os overtalt til en omgang buk - en dejlig mør, saftig og velstegt buk stegt ballotine-style med friskrevet trøffel og syltede stikkelsbær.

En helt klassisk nærmest suppe-steg-og-is-mentalitet, men båret op på et niveau, hvor man skifter kro-niveauet ud med fransk ekspertise.

Finere smage, større dybde og masser af potente smage til en sommeraften!

ANNONCE
Restaurant-anmeldelse: Restaurant 1B

Desserten kører helt klassisk med en Gateau Marcel, som serveres med en skøn, syrlig og cremet rabarbersorbet, som har en velafbalanceret syre, der spiller godt op i mod den mørke chokolade - den potente chokoladesmag jævnes godt ud med den fedmefulde hvide chokolade.

Desuden er desserten toppet med en lille lækker kefir-creme, som ligesom med en tærte serveret med enten flødeskum eller cremefraiche, giver en lille fedmefyldt syre-tilføjelse, der spiller utroligt godt sammen med de cremede og bitre noter af kagen.

Overordnet set er menukortet på Restaurant 1B noget, der afspejler en restaurant, man har lyst til at implementere til listen over stamsteder, man altid liiiiiige skal kigge forbi, når man er på Solskinsøen.

Det er en restaurant, som er klassisk og kører inden for nogle klassiske parametre - trods det faktum, at det skifter hyppigt på grund af sæsonen, så kan man allerede mærke første gang, at det er et sted, hvor niveauet holder.

Det fransk-nordiske fine dining-univers indikerer et niveau, hvor man glædeligt kommer tilbage for at smage den nye sæson!

ANNONCE
Restaurant 1B

Hjemmeside

Menukort

Del

Seneste nyt

Annonce