Connery

Restaurant-anmeldelse: Melsted Badehotel

Strandperlen på Bornholm!

Bornholm er en ø, hvor der ikke er blevet sparet på idyl, fotovenlige områder og gastronomiske oplevelser i usædvanligt smukke omgivelser.

Fordelt over hele øen finder man spisesteder på alt fra smukke, hyggelige havneområder til gastronomi midt ude i naturens vold - eller ved vandkanten helt tæt på stranden, naturen og zen-mentaliteten.

En af de restauranter, som kan sætte kryds ved alle tre, er Melsted Badehotel.

Efter en velfortjent nedafgående slentretur mod Melsted, når man har bestiget Mount Gudhjems snoede sidegader, lander man i den hyggeligste by med gamle huse, eventyrlige haver og romantisk idyl i ly af overdådige fignetræer og snorlige haver.

Melsted er størrelsesmæssigt en lille, lokal by uden de store ‘oplevelser’, men rummer en masse historie, æstetik og bornholmsk sjæl - og så udmunder byen ved strandkanten, hvor man kan hoppe i vandet eller gå langs vandkanten hele vejen til Melsted Badehotel.

ANNONCE
Melsted Badehotel - foto: Presse - Restaurant-anmeldelse: Melsted Badehotel Melsted Badehotel - foto: Presse

Placeret i udkanten af Melsted ligger badehotellet på en lille sandbanke et stenkast fra vandet - det er vitterligt en restaurant-terrasse lige ved vandkanten, så man sagtens lige kan gå ned og varme de bare tæer i sandet, mens man venter på serveringerne.

Melsted Badehotel er en af mine yndlingssteder på Bornholm til at nyde en frokost, netop fordi det ligger tilpas afsides og tilpas tæt på den charmerende, romantiske idyl af Melsted. Det er lidt en slags lillebror til Gudhjem, hvor skønheden og omgivelserne har samme kaliber som Gudhjems ikoniske snoede gader, men med mere ro, færre turister og perfekte slentreture til og fra stranden.

Menukortet byder både på frokost- og aftenserveringer, hvor aften-menuen changerer mellem signaturretter dagens fisk til en række lækre, sæsonvenlige anretninger med fokus på stor velsmag og lokale råvarer.

Alt fra pil-selv-rejer og halve hummere til dagens fisk og skaldyrsravioli.

Derudover er menukortet beriget med så mange lækre snacks med behørig ganeforkælelse, at man ikke når ret meget længere på menukortet end at bestille alt, der står i snackfronten - vi snakker kaviar, østers, briochebrød og mere kaviar!

ANNONCE
Nye kartofler, oliven, løvstikke og kyllingeskind.  - Restaurant-anmeldelse: Melsted Badehotel Nye kartofler, oliven, løvstikke og kyllingeskind.

Og frokosten er ikke en undtagelse.

Her meldte vi vores ankomst og fik testet menukortet baseret på deres udvalg i juni 2023.

Frokostkortet formår nemlig at lave en uhørt lækker synergi mellem lette, sæsonvenlige råvarer og rendyrket smovseri. Frokostkortet er lidt en legende fortolkning af smørrebrødet, hvor man har skippet brødet på tallerkenen og placeret det ude i brødkurven - derimod har man eksperimenteret med at opskalere smørrebrødstoppingen til en selvstændig ret, og det fungerer super godt.

Det ses blandt andet i deres underskønne kartoffel-servering - har får man sæsonens lokale nye kartofler kogt til perfektion og svøbt i en cremet sauce lavet på løvstikke. Simpelt, smagfuldt og ingredienser som løfter hinanden - men det slutter ikke der.

Dertil lækre, små oliven og store flager af sprødstegt kyllingeskind. En anderledes kombination, som fungerer helt eminent - en fantastisk mundfuld, hvor kartoflen løftes og får mere fylde og dybde med hjælp fra de bitre oliven og det salte umami-kyllingeskind.

En flabet servering på den gode måde, som smovser sæsonens kartoffelguld ind i en ret, der langt om længe kunne få mig overtalt til at overveje at spise nye kartofler med andet en skiver af smør!

ANNONCE
Tatar med æggeblommecreme, mayo, rødløg og syltede sennepskorn.  - Restaurant-anmeldelse: Melsted Badehotel Tatar med æggeblommecreme, mayo, rødløg og syltede sennepskorn.

Vi prøvede også husets tatar, som var en skøn, velbalanceret og smagfuld rørt tatar, hvor kødet i sig selv var simpelt, rent og skåret i passende tern - det er altid et godt tegn, at tataren er i større tern, hvilket indikerer, at kokkene er klar over, at de har fingrene i en god, mør udskæring.

Let bid og smeltende på tungen. 

Tataren var toppet med æggeblomme-creme, syltede rødløg, ramsløgsmayo og en heftig grov sennepsfrø-relish i toppen, som fik de helt rigtige noter af en rørt tatar, men mere frisk og dyb.

En smagfuld og potent mundfuld, som formår at balancere retten mellem den sarte kødsmag og de kraftige smagsgivere - en flot fordeling af topping og kød, hvor ingen af delen overkammer hinanden. 

ANNONCE
Fiskefilet med mayo, urter, rejer og grillet citron.  - Restaurant-anmeldelse: Melsted Badehotel Fiskefilet med mayo, urter, rejer og grillet citron.

Man skal også altid vælge fiskefileten.

Altid.

Det er ikke en regel, der gælder alle steder - men et sted som Melsted Badehotel, skal man altid lige prøve sæsonens fisk i den facon.

Her får man en skøn, flagende og sprødstegt stykke fisk toppet mayo, store rejer, urter og en grillet citron til at binde det hele sammen.

Simpelt og lækkert med fokus på at lade fisken tale sin egen sag, man alligevel lidt pimpe den op med stjerneskuds-associationer i de helt rigtige mængder reje og mayo. 

En skøn og smagfuld såvel som simpel servering, som ikke bindes op på en enkelt fiskeudskæring, man har råderum til at variere proteinet efter sæson.

Samlet set bærer menukortet tydeligt præg af, at kokkene har sans for, hvordan råvarerne skal behandles og ofte gerne bare skal tale for sig selv - samtidig med, at der bliver kørt lidt rock-n-roll på garniture og smagsgivere, som puster nyt liv til klassiske serveringer uden at kamme over.

Stor velsmag, smagfulde råvarer og simpel forædlet gastronomi på et af de mest billedskønne serveringsspots på Bornholm - Melsted Badehotel har en herlig balance på menukortet, som holder mentaliteten passende til deres billedskønne lokation.

Her har man ikke brug for store, svulstige portioner eller kæmpe-anretninger, men derimod deres niveau, som holder det stringent, simpelt, let og overskueligt, så man bare kan læne sig tilbage med et godt glas vin eller lokal øl fra Beer Here eller Small Batch, mens man let og sirligt med sin gaffel kan nyde sin sommervenlige mad på terrassen. 

Melsted Badehotel -  vi kommer stærkt igen for hele oplevelsen næste gang!

ANNONCE
Den skønneste udsigt ved strandkanten.  - Restaurant-anmeldelse: Melsted Badehotel Den skønneste udsigt ved strandkanten.
Melsted Badehotel

Hjemmeside

Menukort

Del

Seneste nyt

Annonce