Connery

Restaurant-anmeldelse: Latur - delikatesseperlen i Nordjylland

Delikatesser i sin pureste form.

I sidste uge blev Nordjylland, mere specifikt Hasseris, beriget med en ny restaurantoplevelse a la vinbar, som går under navnet Latur.

Og der skal lægges tryk på ‘oplevelse’, da den foruden sit franske islæt på menukortet også tilbyder en delikatesseafdeling i forlængelse af restauranten.

Her finder man toppen af poppen på nøje udvalgte produkter i hele Jylland og dedikerede råvarer til Nordjylland - og så er charcuteri-afdelingen spækket med alskens pølser og iberico-skinker såvel som ferske pighvar-filet og sprøde kartoffelchips til hjemturen.

ANNONCE
Latur.  - Restaurant-anmeldelse: Latur - delikatesseperlen i Nordjylland Latur.

Restauranten er stablet på benene af Dennis Juhl og hans samarbejdspartnere, som også står bag velkendte aalborgensiske smagsoplevelser med restauranterne Struktur og Textur.

Dennis Juhl kører fuld plade med en kavalkade af forskellige restaurantoplevelser i det nordjyske og har brugt corona-håndbremsen til at finpudse og etablere Latur til lancering her i sensommeren.

Foruden en køledisk af lækre råvarer, man kan købe sig fattig i på ingen tid, så er restauranten trods alt det største trækplaster.

Det er et simpelt, overskueligt og sæson-omskifteligt menukort, som bærer præg af frankofili og gode råvarer - Latur er en dedikeret formiddag-frokost-restaurant, hvor du kan nyde en hurtig surdejshapser med charcuteri på farten eller nyde frokosten eller forretningsmødet over lækre, små retter hen over middag.

Frokostkortet er præget af ‘det lette’, hvor man enten kan vælge i mellem 6 større frokostanretninger, eller dykke ned i et arsenal af snackmuligheder - alt fra kaviar og østers til røgede kartoffelchips og tapas-oplevelsen.

Menukortet er forfriskende overskueligt og desuden en mulighed for at smage lidt af hvert i et skræddersyet tagselvbord af snack-attack på kvalitetsfronten.

Juhl og co. lader sig ikke begrænse af et enkelt vinhus eller en specifik drue på Latur - tværtimod. Der er sjove, anderledes såvel som velkendte flasker på menuen, som alle kan byde på en smagsoplevelse på den ene eller den anden måde.

ANNONCE
Rillette af øko-gris med grillet brød, grov sennep & cornichoner. - Restaurant-anmeldelse: Latur - delikatesseperlen i Nordjylland Rillette af øko-gris med grillet brød, grov sennep & cornichoner.

Latur dyrker også den stigende trend med forkærlighed for dåsemad - og her snakker vi ikke øjeblikket, hvor man knapper fire hakkedrenge op i af deres gud-ved-hvad-sauce i dåsen fra supermarkedet.

Vi snakker fisk på dåse med lækre, skånsomt fisket lækkerier såsom tunbug og blåmuslinger.

Nemt, lækkert og uimodståeligt til en hurtig snack og et glas vin i solen.

Det franske spiller ind på deres snackfront, men også med en lækker, cremet og dybt smagende rilette på økogris såvel som deres garniture af grillede, syltede grøntsager, bittersalater og selvfølgelig husets tatar.

ANNONCE
Paneret sortfodsgris (!) med syltede, grillede grøntsager, romesco-sauce og bitre salater..  - Restaurant-anmeldelse: Latur - delikatesseperlen i Nordjylland Paneret sortfodsgris (!) med syltede, grillede grøntsager, romesco-sauce og bitre salater..

Laturs pièce de résistance finder man uden tvivl i deres fortolkning af en klassisk, dansk wienerschnitzel - en ret, der i al sin enkelthed og skrøbelighed ofte balancerer på et knivsæg af at være skosål eller perfekt.

Og hvad gør de hos Latur?

De hiver Pluma Iberico de Bellota - vi snakker agernfodret sortsfodsgris for de uindviede - og panerer den!

Det er grænsende til kriminelt på papir, men vanvittigt velfungerende i praksis.

De tynde overflader bliver sprøde, de tykke forbliver medium-rare og saftige - og så har Juhl afsløret, at en ekstra smagsgiver ligger i deres panering som desuden bliver rørt op med surdej og får et helt andet knas, end hvad man er vant til. 

Akkompagneret af røgede nuancer fra en lækker omgang syltede, grillede grøntsager og en bastant og cremet romesco-sauce. 

Vi spår desuden at Latur bliver vores nye ‘fuck-vi-skal-da-huske-at-vi-også-skal-have-frokost’-go-to på en travl hverdag, da de også tilbyder velsmurte lækre sandwiches og lignende menukorts-afarter, man kan tage med på farten.

“Latur er tiltænkt for alle. Det er fantastisk at se den alsidighed i de gæster, vi får ind. Vi kan eksempelvis se en gruppe studerende nyde en kold fadøl over en skål oliven sidde ved siden af et par forretningsmænd, der deler kaviar og champagne til flere tusinde kroner. Der er plads til alle.” - fortæller Juhl om Laturs vision om at skabe et sted, hvor alle kan samles omkring én ting - kærlighed til mad. 

Latur er en nordjysk delikatte-perle, der kommer enormt godt fra start med et format, der kan tilfredsstille alle samfundslag med et måltid eller en snack, der skriger hygge og bobler.

ANNONCE
Latur

Adresse: 

Hasseris Bymidte 35

9000 Aalborg

Menukort

Husets voluminøse kartoffelchips til post-dinner-snacking. - Restaurant-anmeldelse: Latur - delikatesseperlen i Nordjylland Husets voluminøse kartoffelchips til post-dinner-snacking.
Del

Seneste nyt