Connery

Renault Twingo bliver elektrisk med et nostalgisk design

Twingo Electric deler en hel del med dens 90'er-inspiration

Renault har afsløret deres kommende mini-elbil i form af en reinkarnation, af en berygtet/elsket model fra halvfemserne. Altså en helt elektrisk version af Renault Twingo fra 1993.

Nyheden dukkede op som lidt af en overraskelse og markerer et nostalgisk sving tilbage til Twingoens rødder, men med en mere tidssvarende drejning. Den nye elektriske bybil er planlagt til lancering om to år og vil have et design, der ligger tæt op ad den oprindelige model, en kultbil der har solgt over 2,5 millioner eksemplarer.

ANNONCE
Renault Twingo Electric - Renault Twingo bliver elektrisk med et nostalgisk design Renault Twingo Electric
Renault Twingo 1993 - Foto: Renault - Renault Twingo bliver elektrisk med et nostalgisk design Renault Twingo 1993 - Foto: Renault

Detaljerne om den nye elektriske Twingo er stadig sparsomme, men det er bekræftet, at den vil blive bygget på samme platform som de kommende elektriske versioner af Renault 5 og Renault 4

Interessant nok understregede Renault, at den nye model vil være yderst effektiv med hensyn til strømforbruget, kun 10 kWh pr. 100 km, hvilket sætter den langt foran dagens standarder. Det betyder også, at den vil udlede 75 % mindre CO2 end en gennemsnitsbenzinbil fra 2023.

Prismæssigt vil den nye elektriske Twingo være overkommelig, sat til omkring 20.000 euro i Europa. (Danske priser kendes ikke) Og som en vigtig del af Renaults engagement i lokal produktion, vil bilen blive fremstillet i ElectriCity i Frankrig, hvor Renault har fire fabrikker dedikeret til produktion af fremtidens elbiler.

ANNONCE
Del

Seneste nyt