Connery

Rejse-reportage: Mini-håndbog til en eventyrlig ø-ferie i Gudhjem på Bornholm

Tjekliste til næste Gudhjem-tur!

Der findes flere magiske steder på Bornholm, end du kan tælle til - men et sted vil altid have en speciel plads i mit hjerte, og det er Gudhjem.

Gudhjem rummer alt det, som rimer på den bornholmske sjæl - smukke, snoede bygader, gamle bygningsværker, storslåede figentræer, ‘skæve’ gadehjørner og landlig idyl inkorporeret i en tidløs atmosfære.

Der er liv og glade dage, specielt i højsæsonen, men samtidig rummeligt og en afslappende atmosfære, som er en besværlig bedrift at opnå som en destination. Men det er lidt som om, at man bare ryger i et andet gear, når man kommer til Gudhjem - det kan også vælge, at det er fordi energien bliver brugt på at bestige den stejle gågade, men det er en del af charmen!

Vi har gjort det til en mere eller mindre årlig tradition at tage turen til Bornholm for at se, hvad der sker på Solskinsøen - og igen i år blev vi ‘udstationeret’ i Gudhjem. Derfor vil vi lige fremhæve nogle af de mest interessante ting, du kan opleve i 2023 i Gudhjem med fokus på kost, logi og små finurligheder!

ANNONCE
Heftig skumfidus-softice hos Gudhjem is! - Rejse-reportage: Mini-håndbog til en eventyrlig ø-ferie i Gudhjem på Bornholm Heftig skumfidus-softice hos Gudhjem is!

Dobbelt op på is-magi

Gudhjem er så heldig at have to af de allerbedste issteder på Bornholm - og det er naturligvis Chris og Mario og Gudhjem Is.

De er begge af øverste skuffe på kvalitetsfronten men har alligevel sine forskelle - hvilket jo bare gør, at du er nødt til at notere endnu en isvaffel i feriebudgettet!

Chris og Mario er gennemsyret af smage, lavet fra bunden med opfindsomhed, sjove kreationer og hjemmelavet over hele linjen - hvad enten vi snakker is, knas eller guf.

Gudhjem Is har nogle ikoniske smage med smæk på dybden, originaliteten og variationen. Der bliver dagligt skrevet dagens is på tavlen i højsæsonen - og deres vandmelon-sorbet er guddommelig!

Chokolade-hygge hos Kjærstrup

Hvem elsker ikke flødeboller og softice? Hos Kjærstrup kombinerer de disse to i en syndig og fantastisk dessert, man lige kan nyde med en kop kaffe i solen. Som noget innovativt og nyt i år har man mulighed for at få en chokolade-juice - også kaldet kakaofrugt-nektar! Her bruger de pulpen og skallen fra kakao-bønnen, som ellers smides ud, til en drik, der giver noter af tropiske frugter.

Smagsløgssymfoni hos Karamel Kompagniet

En af Danmarks bedste karamel-forretninger finder man i Gudhjem i den hyggelige butik hos Karamel Kompagniet - her går du ind i en lille, intim butik, der bugner af karameller i alle afskygninger langs væggene.

Og så er du heldig lige at få en smagsprøve, som jeg næsten vil garantere 9/10 gange vil resultere i et køb.

Eneste minus? De har glemt spande til turisterne uden for døren til mundvandet!

ANNONCE
Jantzens Hotel. - Rejse-reportage: Mini-håndbog til en eventyrlig ø-ferie i Gudhjem på Bornholm Jantzens Hotel.

3 fede steder at bo i Gudhjem

Jantzens Hotel

Den skønneste oase midt i hjertet af Gudhjem og et stenkast fra havnen - lige dele fingeren på pulsen ift. at opleve det pulserende byliv og samtidig tilpas tilbagetrukket til, at du kan få din egen lille zen-paradis i fred og ro!

Læs hele anmeldelsen af hotellet her

Pension Koch

Hyggelige, charmerende værelser med en fantastisk havudsigt og en morgenkomplet, som kredser om gæsterne. Lokaliseret på toppen af den stejle bakke i Gudhjem har man den perfekte base mellem Melsted og Gudhjem. Hyggelig

Gudhjem Camping

Perfekt til børnefamilier og generelt par på tur - der er gode faciliteter, rene, flotte og lækre sommerhuse/hytter, som har nogle gode lege- og aktivitetsfaciliteter forbundet til området. Gode parkeringsmuligheder og gåafstand til Gudhjem, stranden og lege-områderne.

ANNONCE
Havnen på Gudhjem med udsigt til begyndelsen på Sol over Gudhjem 2023. - Rejse-reportage: Mini-håndbog til en eventyrlig ø-ferie i Gudhjem på Bornholm Havnen på Gudhjem med udsigt til begyndelsen på Sol over Gudhjem 2023.

4 gode og forskellige spisesteder i Gudhjem

Spektakel

Midt på den stejle bakke i Gudhjem finder man en restaurant med højt til loftet, hyggeligt personale og det perfekte pitstop til en kold øl og en bid mad - her kan man få alt fra lækre burgers og tapas til den geniale børnetapas, der tilgodeser de små! Et godt sted til både et hurtigt måltid og efter et par timers daseri efter dagens gåtur i de snoede gader.

Pandekagehuset

Pandekage-huse er altid et hit i børnefamilier og her kan man få pandekager i både det salte og søde køkken - mange variationer og forskellige slags fyld, som nok skal skabe en lille hyggelige core memory hos børnene!

Renu’s Thai Take-away

Skal det gå hurtigt, men uden at gå på kompromis med smag? Så har Bornholm nogle geniale thailandske take-away-restauranter, som man lige kan nappe med hjem til hotellet eller sommerhuset!

Gudhjem Røgeri

Det er lidt en smagssag hvilket røgeri, man fortrækker, når man kommer itl Bornholm - nogle af de mindre byer har et mere afslappet, råvareorienteret fokus, mens eksempelvis Nordbornholms Røgeri har et af de største udvalg og en dedikeret sildebuffet - men Gudhjem Røgeri er altid et hit, hvis man søger efter enten lækre røgvarer, dagens frokost eller bare et billedskønt sted på havnen, hvor man kan nyde en kold Svaneke Fadøl, mens ungerne leger i sandkasseområdet, der er designet ud fra naturlige bornholmske klipper.

ANNONCE
Terapi for sjælen i klippelandskabet på Bornholm.  - Rejse-reportage: Mini-håndbog til en eventyrlig ø-ferie i Gudhjem på Bornholm Terapi for sjælen i klippelandskabet på Bornholm.

3 tips til en kort afstikker fra Gudhjem

Melsted Badehotel

En af de lækreste steder til en frokost på øen finder du hos Melsted Badehotel, som ligger i gåafstand fra Gudhjem - dyp tæerne i havet, mens du venter på din frokost og nyd udsigten på terrassen, som vitterligt ligger lige på stranden!

Tjek vores anmeldelse af frokostmenuen

Bryggeriet Penyllan

Er du interesseret i nye smage og innovative øl, så skal du tage køreturen itl Pennyllan, som ligger mellem Allinge-Sandvig og Gudhjem. Her er der altid grobund for en kold øl i solen og en masse humle med hjem i baggagen af tøndelagret øl!

Sandvig Is Kalas

Selvom du har to af de bedste is-steder på øen i Gudhjem, så er en af de største favoritter lidt mere nordpå hos Sandvis Is Kalas - her har man et mindre udvalg af kugler, men til gengæld har alle varianter fået et hestespark på smagsdybden og cremetheden!

Dette var blot en kort, kort opridsning af nogle af de skønne oplevelser, du kan møde i Gudhjem - vi kommer løbende og år efter år til at holde fingeren på pulsen og bevæge os videre til de andre skønne byer, som bugner med mindst lige så mange spændende oplevelser på både den gastronomiske og sanselige front!

ANNONCE
Del

Seneste nyt