Connery

Rejs og få et bedre CV

Drømmer du om at sejlen jorden rundt? Eller måske køre tværs over USA på motorcykel? Gør det!

Drømmer du om at sejle Jorden rundt og smide anker i krystalklart vand med farvestrålende fisk? Eller at rejse rundt i Thailand og bo i palmehytter på stranden? Måske drømmer du om et fedt road-trip tværs over USA på Harley Davidson?


Redaktørens note: Jeg stødte på Thomas, på en arbejdsrejse i udlandet. Han er en inspirerende livsglad person, der ikke er bange for at kaste sig ud i nye eventyr. Og så har han i den grad styr på argumenterne, for at rejse mere. Dem kan du bruge til at overtale dig selv eller din familie, næste gang du drømmer om eventyr.

ANNONCE

Rejs og få et bedre CV

Hvis du kvitter dit job for at rejse ud i verden i et års tid, kan det bagefter bruges aktivt i din jobsøgning og det vil styrke dit CV. Din kommende arbejdsgiver vil synes at det er spændende og måske endda også være lidt misundelig. Dit rejseprojekt vil også vise at du er modig, åben og formår at gennemføre et projekt.

Thomas Veber er forfatteren bag bogen “Hold kæft og rejs” som udkommer d. 14. januar. Her er hans bedste tips til hvordan bruger rejsen på dit CV:

ANNONCE

1. Sprog
Så snart du forlader landets grænser er du tvunget til at begå dig på udenlandsk. At du har rejst i længere tid beviser at du behersker andre sprog end dansk.

2. Forhandling

Man skal ikke rejse særlig langt før man skal forhandle med taxichauffører, turguider, overnatningssteder mm. En erfaring som er god på jobbet bagefter.

ANNONCE

3. Problemløsning

Næsten uanset hvor en længere rejse går hen, vil det på et tidspunkt gå galt. Du kommer for sent til et fly, eller en reservation er ikke gået igennem. Det kræver hurtig problemløsning på stedet, noget en arbejdsgiver værdsætter.

ANNONCE

4. Fleksibilitet

Des længere væk fra Danmark du rejser, jo større er risikoen for at det ikke bliver som du regner med. Det kræver fleksibilitet, ligesom på arbejdspladsen, hvor nye kunder eller markeder også sætter dagsordenen.

5. Improvisering

Når det ikke bliver som du har forventet må du improvisere for at få det bedste ud af det. Det sker tit på en rejse, og også når chefen vil have dig til at holde en præsentation om en time eller når en ny kunde lige stikker hovedet indenfor.

ANNONCE

6. Planlægning

At planlægge en lang rejse er ikke altid helt let. Det er en erfaring du kan tage med på jobbet.

7. Vedholdenhed

En krævende eventyrsrejse kræver vedholdenhed for at kunne gennemføres. Det er en god egenskab når man søger arbejde.

ANNONCE

8. Du bliver spændende

Når du har rejst meget, bliver du en erfaren og spændende person. Når du sidder til en jobsamtale, vil din kommende arbejdsgiver også synes at det er spændende. Måske vil han endda være en lille smule misundelig over, at du turde gøre det.


Fremhæv rejsen på dit CV - det øger din værdi på arbejdsmarkedet.

ANNONCE
Om forfatteren

Thomas Veber, langturssejler og forfatter (blandt andet)

Bogen Hold Kæft og Rejs, udkommer den 14. januar. Klik her for at se mere.

Del

Seneste nyt

Annonce