Connery

Regler om snerydning: sådan skal du rydde sne om vinteren

Regelsættet omkring snerydning til vinter.

Vinteren i Danmark kan godt byde på nogle mængder af sne fra tid til anden - og så ved vi alle godt, hvad det betyder.

Glatte veje, masser af kulde og snerydning. Selvom det måske kommer naturligt for dig, hvor du skal rydde sne væk på og omkring din ejendom, så er det ikke sikkert, at du lige ved, hvordan de officielle regler og retningslinjer lyder omkring snerydning. Så dem genopfrisker vi lige!

Hvis man er grundejer, og det gælder både som privatperson og som firma/virksomhed, så er der altid en overordnet regelsæt om, at trapper såvel som fortove som skal ryddes for sne.

Grundlæggende set skal du rydde sne på grunden af din husstand og fra hustandens skel og op til 1 meter ud fra grænsen af din ejendom. Det indebærer følgende: Fortov, trapper, indkørsel, indgange, fællesarealer og havegange.

Bor du på en privat vej, hvor der ikke nødvendigvis er fortov, der grænser op til din ejendom - så skal du stadigvæk sørge for at holde en passage fri til forbipasserende. 

Generelt skal der ryddes, hvor der kan forekomme færdsel. Hvad enten vi snakker gæster, forbipasserende eller postmanden og skraldemanden.

Derudover skal du også rydde sneen på sti eller fortov, leder til og fra en indgang på din grund. Det er din pligt at rydde sne tidligt fra morgenen, hvis sneen falder, inden du er taget på arbejde.

Og der er faktisk heller ikke nogen undskyldning, hvis du er på ferie eller på anden vis bortrejst - hvis nogen falder og søger erstatning, er det stadig din skyld.

Det gælder også, hvis du er på arbejde - du må godt først salte og rydde sne, når du kommer hjem fra arbejde, men det er stadigvæk en erstatningsrisiko.

Reglen lyder kort sagt - alle skal kunne komme til og fra din ejendom uden at risiko for at komme til skade på grund af sne.

Snerydning skal forekomme og være på plads mellem 07.00 og 22.00 i hverdage og fra kl. 08.00 om søndagen. Det indebærer både snerydning og saltning. 

Manglende overholdelse af snerydningspligt kan koste bødestraf og i værste tilfælde gøre skade på andre mennesker, som så kan vælge at søge erstatning. 

Så på med handskerne og helgarder dig til vinter!

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce