Connery

Regeringen slipper coronasærreglerne den 10. september

"Epidemien er under kontrol," lyder det fra Magnus Heunicke

Sundhedsministeriet har i en pressemeddelelse den 27. august 2021 meddelt, at regeringen ikke vil forlænge kategoriseringen af  covid-10 som en samfundskritisk sygdom i Danmark. 

"Kategorisering som en samfundskritisk sygdom er det, der har gjort det muligt at indføre en række af de særregler, vi har haft i håndteringen af covid-19, som for eksempel forsamlingsforbud, krav om coronapas og krav om mundbind.

Når kategoriseringen ophører, medfører det derfor, at en række bestemmelser i epidemiloven ikke længere finder anvendelse. Det indebærer blandt andet, at de resterende restriktioner i genåbningsaftalen fra juni 2021 ophører, da der ikke længere vil være hjemmel til at opretholde dem. Det drejer sig konkret om krav om coronapas i forbindelse med visse større arrangementer samt i nattelivet." lyder det fra Sundhedsministeriet. 

I pressemeddelelsen udtaler Magnus Heunicke, at epidemien er under kontrol: "Derfor kan vi d. 10. september droppe nogle af de særregler, vi har været nødt til at indføre i kampen mod covid-19. Regeringen har lovet ikke at holde på tiltagene længere, end det var nødvendigt, og der er vi nu. Men selvom vi lige nu står et godt sted, så er vi ikke ude af epidemien. Og regeringen vil ikke tøve med hurtigt at sætte ind, hvis pandemien igen truer vigtige funktioner i vores samfund."

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce