Connery

Redaktionens tilbageblik: Årets Film

Hvad har været den bedste biografoplevelse i 2013?

Redaktionens tilbageblik: Årets Film
I december vil Redaktionen på Connery.dk kigge tilbage på 2013 og udvælge vores favoritter i forskellige kategorier. Vi forsøger at udtrykke vores mening med gode manerer, men da vi på nuværende tidspunkt sejler rundt i snapsesæsonen, beklager vi på forhånd, hvis tonen er lidt grov!

Første punkt:

Årets Film

ANNONCE
Redaktionens tilbageblik: Årets Film
Movie 43 - (Lasse Madsen)

Jeg må indrømme at jeg ikke så mange film i 2013.
Min tid blev mere brugt på at forbande Dexter og fordrive tiden indtil næste afsnit af Breaking Bad.
Jeg har valgt Movie 43 fordi i en tid, hvor 70 % af alle store film er reboots og de resterende er superhelte film, stak Movie 43 sig ud.
Ingen film har set så mange stjerner i castet på samme tid – muligvis nogensinde.
Ingen film kommer nogensinde til at vise Hugh ’The Fucking Wolverine’ Jackman med et par testikler på halsen igen.

Er det årets bedste film? Fuck no!
Store dele af den var elendig, men for de dele der fungerede, så fejlede den aldrig i at slå mig ud af grin.
Desuden viser den at Hollywood stjerner tør være platte.
 
- Teenage boys are physically attracted to naked women.
- Our research doesn't support that, sir.
ANNONCE
Redaktionens tilbageblik: Årets Film
Fast & Furious 6 - (Rasmus Krarup Jensen)

2013 har været et år med en del blockbuster-film på plakaten, men én film gik imod alle forventninger hen og blev den bedste film i sin egen franchise – Fast and Furious 6.
Instruktøren Justin Lin havde store sko at udfylde i forhold til 5’eren i 2011, men med lidt hjælp fra danske Kim Kold, psykopatfede effekter og en lastbilssending fyldt med testosteron smeltede filmen alle drengerøves hjerter verden over.
Filmen er måske ikke den bedste film i forhold til Oscar-nomineringer, rørende øjeblikke eller nytænkende fornyelser, men tager hele drengerøvsgenren op på uanede højder, og det skal den have fuld respekt for!
I sidste ende kommer filmgenren i bund og grund frem til det faktum, at den er til for at underholde – og for fanden hvor er man underholdt fra start til slut!

Chancen for at køre langsomt hjem fra biografen til den film var lig nul, og med så meget adrenalin og testosteron i kroppen efter rulleteksterne kunne man nærmest kravle hjem på sine bicepser.
ANNONCE
Redaktionens tilbageblik: Årets Film

Man of Steel (Mikkel Vermeulen)

Årets film er en svær kategori for mig, mest fordi jeg synes at feltet har været stærkt i år, men også fordi jeg er en sucker for en god historie, og at jeg er så gammel, at alt der prikker til noget nostalgi i mig, lige får en ekstra stjerne, hvis det er gjort godt.

Og det synes jeg Man of Steel er. Altså godt gjort. Zack Snyder har skabt en lille perle der, efter min mening, er blevet gået lidt for let hen over. I min opfattelse er Superman den oprindelige superhelt, og han er den første jeg kan huske tilbage på, som værende en superhelt da jeg var en lille purk.

Henry Cavill er ganske afbalanceret i filmen, og jeg elsker den måde at han bliver fortalt som værende Superman og ikke Clark Kent, fokus på alter egoet Kent, er nemlig ikke det der er den spændende historie ved helten. De første 30 minutter af filmen der foregår på hjemplaneten Krypton er MINDBLOWING fede.

Man of Steel handler om hans oprindelseshistorie, som det HELE individ, der rummer både det menneskelige og det overmenneskelige. Hvorfor årets film? Fordi det er en af de få film der faktisk levede helt op til mine forventninger, and then some.

ANNONCE
Redaktionens tilbageblik: Årets Film
Mud - (Ronnie Mortensen)

Jeg synes filmåret anno 2013 har været lidt skuffende. Der har da været vældig underholdende film som Fast and Furious 6 og Now You See Me (mens Man of Steel skuffede gevaldigt!), men jeg vælger alligevel en lidt anderledes film, nemlig Jeff Nichols’ Mud.
En virkelig varm film med fokus på den gode historie og de spændende karakterer. Mange vil nok finde filmen for langsom, men for mig er det en sjældenhed, at en film rent faktisk tager sig tid til at fortælle historien frem for at drukne i store budgetter og CGI.
Filmen har en helt fantastisk sydstatsstemning, og Matthew McConaughey spiller højst sandsynligt sit livs rolle, mens samtlige andre skuespillere også gør det fantastisk. Så alt i alt en rigtig god film med den gode historie og skuespillet i højsædet.
ANNONCE
Redaktionens tilbageblik: Årets Film

Gravity - (Lasse Ravn)

Årets film er ifølge mig ikke til at tage fejl af - jeg elskede den overfede rumfilm Gravity hvor min holdning til 3D-film tog en 180 graders vending. Hovedpersonerne Dr. Ryan Stone og Matt Kowalski's forhold i filmen og den gode humor trods situationen de står i, fik mig til at vælge netop denne film til Årets Film 2013!

Fik du ikke set den i biografen så fang den på dvd ved release - det er alle pengene værd.


Gravity - (Søren Eskholm)

Hvis du ikke allerede har set denne film så tag ind og gør det. Helst i 3D, og i en biograf, der har Dolby Atmos. Sandra Bullock og George Clooney gør det begge fabelagtigt som de to astronauter, der er på rumvandring, men bliver revet løs da deres rumskib bliver ramt af dele fra en ødelagt satellit.

Hands down, der er ikke det vilde manuskript med et dybere budskab, plot twists eller superhelte, der redder verden. Filmen er simpel, men udført utrolig flot. Jeg ved ikke hvordan de har lavet de forskellige scener, men det er dælme godt lavet. Jeg tror ikke jeg har set en film, hvor man havde så meget fornemmelsen af selv at være der. 'Nuff said - tag ind og se den!

ANNONCE
Redaktionens tilbageblik: Årets Film
(Behind the Candelabra) - (Jens Fisker)

Jeg har ikke været i biografen i år, men har set et par film i flyveren på vej til og fra varmere himmelstrøg. Her så jeg for nylig "Behind the Candelabra" om Liberace. En udmærket film, der holdes oppe af to fremragende skuespilspræstationer af Matt Damon og især Michael Douglas. Sidstnævnte er hvor jeg ville sætte mine penge på en Oscar-vinder...
ANNONCE
Redaktionens tilbageblik: Årets Film
Iron Man 3 - (Michael Pallisgaard)

Iron Man 3 er helt klart på min Top 1 over de bedste film i 2013.

Den er simpelt, ligetil, underholdende og actionpacked. Hvad mere kan man forlange? Og så skal man heller ikke glemme Stephanie Szostaks kønne ansigt i form af Brandt, som dog (desværre) bliver elemineret af Tony Stark!

Brandt: Is that all you've got? A cheap trick and a cheesy one-liner? 
Tony Stark: Sweetheart, that could be the name of my autobiography. 

Iron Man-filmene overgås vel egentlig kun af The Expendables I topklasse oneliners, men der er dog en lille smule mere handling, når Tony Starks flamboyante liv skal forklares og vises.

Jeg er fan!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce