Connery

Red

Stjernebesat action komedie for drengerøve og pensionister…

3 ud af 6 stjerner

Drengerøvs faktor: 90 %

(Hvad betyder ninjaer og drengerøvsfaktor)


Red - Trailer
Nordisk Film - Red Nordisk Film

Den pensionerede CIA agent Frank Moses (Bruce Willis) kan ikke helt indfinde sig med livet som pensionist og han keder sig lidt. Han bruger sine dage på, at flirte over telefonen med Sarah (Mary-Louise Parker), en kundeservice medarbejder, der arbejder for Franks pensions kontor.


ANNONCE
Nordisk Film - Red Nordisk Film

En sen nattetime bliver Franks otium imidlertid afbrudt, da hans hjem invaderes af et SWAT team. De destruerer hans hus og forsøger at slå ham ihjel, så han er tvunget til at flygte, for at redde sit liv.


Nordisk Film - Red Nordisk Film

Frank opsøger derfor sin gamle ven og soldaterkammerat Joe (Morgan Freeman) og beder om hans hjælp. Sammen finder de ud af, at deres navne er på en dødsliste over personer, der er R.E.D. en forkortelse for; Retired. Extremely Dangerous. En liste lavet af deres gamle arbejdsgiver; CIA.


ANNONCE
Nordisk Film - Red Nordisk Film

Frank begynder at frygte for Sarahs liv og beslutter sig for at opsøge hende, for at bringe hende i sikkerhed. Men der går ikke lang tid før CIA agent Cooper (Karl Urban), der leder efterforskningen, er i hælene på Frank og Sarah og de endnu engang må flygte.


ANNONCE
Nordisk Film - Red Nordisk Film

Det er kun Rambo, Bond og måske Bourne, der kan klare et helt SWAT team alene, så Frank beder et par af hans andre gamle venner om hjælp. Bl.a. den kuleskøre Marvin (John Malkovich) og den coole snigskytte Victoria (Helen Mirren). Sammen går de til modangreb på CIA, for selvom de er pensioneret, er de stadig sejere end selv de mest hårdkogte lejesoldater.


ANNONCE
Nordisk Film - Red Nordisk Film

Red er en lidt rodet affære. Plottet er tyndt og hullet, men det gør egentligt ikke så meget, for man er faktisk ganske godt underholdt, ikke mindst takket være skuespillernes fantastiske karisma og de effektive om end overdrevene action-sekvenser.


Nordisk Film - Red Nordisk Film

Især John Malkovich stjæler mange af filmens scener, som den paranoide Marvin. Nogle scener står Malkovich endda bare i baggrunden og ser på, men har man først fået øje på ham, kan man ikke undgå at grine.


ANNONCE

Filmen tager ikke sig selv særligt alvorligt og derfor skal man som publikum heller ikke tage filmen for mere end den er; Et fjollet frikvarter i selskab med det grå guld.



Red havde premiere den 4. november landet over.


Teknisk information:

Original titel: Red

USA, 2010

Instruktør: Robert Schwentke

Medv: Bruce Willis, Morgan Freeman, John Malkovich, Helen Mirren, Mary-Louise Parker, Richard Dreyfuss, Brian Cox og Karl Urban

Genre: Action/Komedie/Krimi

Billedformat: 2.35:1

Lyd: Dolby Digital 5.1/DTS

Længde: 111 min.

Premiere dato: 4. november 2010

Biodistributør: Nordisk Film


ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce