Connery

Red Lights (Anmeldelse)

Overnaturlig thriller fra instruktøren af Buried med Robert De Niro, Sigourney Weaver og Cillian Murphy i hovedrollerne.

3 ud af 6 stjerner
Nordisk Film - Red Lights (Anmeldelse) Nordisk Film
Psykologen Margaret Matheson (Sigourney Weaver) og hendes assistent Tom Buckley (Cillian Murphy) forsker i paranormale fænomener. Sammen rejser de rundt i USA, for at indsamle data og afsløre eventuelle fupmagere.

Endnu er det dog ikke lykkedes dem at opleve noget, der ikke kunne forklares på en eller anden rationel og videnskabelig måde, men efter 30 års pause vender den kontroversielle clairvoyant Simon Silver (Robert De Niro) tilbage til rampelyset. Han hævder at han bl.a. er synsk, og i stand til at læse andre folks tanker og præsentere på tv, et nyt og stort anlagt show.
ANNONCE
Margaret og Tom er fast besluttet på, at afsløre Simon som svindler, men dette er ikke en helt ufarlig opgave. 30 år tidligere døde Silvers største kritikker nemlig på mystisk vis, og Margaret og Tom må derfor være yderst varsomme i jagten på at afsløre sandheden.
ANNONCE
Nordisk Film - Red Lights (Anmeldelse) Nordisk Film
Red Lights er skrevet og instrueret af Rodrigo Cortés, manden bag den lille genistreg Buried fra 2010, der har Ryan Reynolds i hovedrollen. Denne gang har Cortés tydeligvis fået et større budget og bedre skuespillere at lege med. Historien er også mere ambitiøs og for det meste ganske spændende, men alligevel er det som om, at idéen ikke rigtigt når sit fulde potentiale. Handlingen hviler meget på det store twist til sidst i filmen, hvilket altid er farligt, hvis publikum ikke på snedig vis er blevet guidet frem til dette twist, så man bagefter kan tænke tilbage på alle de ledetråde, der har været spredt undervejs i filmen og netop gør, at twistet ikke bare kommer ud af den blå luft. Og selvom alle ingredienserne er der, formår Cortés altså ikke helt, at få historien til at gå op i en højre enhed.
ANNONCE
Er du til overnaturlige thrillere i stil med The Sixth Sense og The Others, er Red Lights da et kig værd, ikke mindst pga. de fine skuespilpræstationer fra De Niro, Murphy og Weaver. Og så kan du jo sidde undervejs og se om du kan gætte, hvad filmens twist er, men de helt store forventninger skal du altså nok ikke gøre dig til filmen.
ANNONCE
Drengerøvsfaktor: 30%
 
Teknisk information:
Original titel: Red Lights
Spanien/USA, 2012
Instruktør: Rodrigo Cortés
Medv.: Robert De Niro, Cillian Murphy, Sigourney Weaver, Toby Jones, Joely Richardson og Elizabeth Olsen
Genre: Drama/Thriller
Billedformat: 1.85:1
Lyd: Dolby Digital/DTS
Længde: 114 min (Blu-ray) / 109 (DVD)
Udgivelsesdato: 15. januar 2013
Distributør: Nordisk Film
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce