Connery

Red 2 [Anmeldelse]

Verdens sejeste pensionister er tilbage med endnu en omgang veloplagt spion og action underholdning.

4 ud af 6 stjerner
Nordisk Film - Red 2 [Anmeldelse] Nordisk Film
De tre dødbringende og ekstremt farlige pensionister Frank Moses (Bruce Willis), Marvin Boggs (John Malkovich) og Victoria (Helen Mirren) er tilbage på en ny ufrivillig mission. Frank prøver at nyde sit otium, sammen med sin yngre kæreste Sarah (Mary-Louise Parker), men det er ikke nemt når ens bedste ven er en paranoid ex-spion, der faker sin egen død i tide og utide og som netop har fået nys om at han og Frank er eftersøgt for en koldkrigsmission fra 80’erne, som de ikke engang har noget med at gøre. Missionen hedder ”Nightshade” og omhandler en yderst farlig atombombe, der indeholder rød kviksølv, opfundet af proffessor Edward Bailey (Anthony Hopkins). Problemet er bare at bomben er forsvundet og den eneste der ved, hvor den befinder sig er proffessor Bailey, der i mellemtiden er blevet indlagt på en sindssygeanstalt.
ANNONCE
Nordisk Film - Red 2 [Anmeldelse] Nordisk Film
Med flere lejemordere lige i hælene, inklusiv deres egen kollega Victoria, må Frank, Marvin og Sarah flygte tværs over Atlanten, hvor faren dog ikke bliver mindre. I Paris venter nemlig den sexede russiske spion Katja (Catherine Zeta-Jones), en af Franks tidligere ”bekendte”. Hun vil gerne have fingrene i en nøgle, der kan føre til afsløringen af bombens placering og forfører derfor Frank, hvilket Sarah ikke tager så pænt og så har Frank pludselig helt andre, alvorlige problemer.
ANNONCE
Nordisk Film - Red 2 [Anmeldelse] Nordisk Film
Red 2 forsætter i samme stil som 1’eren påbegyndte for 3 år siden. 2’eren har endda et endnu større format og virker ganske veloplagt, ikke mindst takket være det karismatiske cast og en tilpas nok indviklet historie, tilsat et ironisk glimt i øjet, til at man føler sig underholdt hele vejen igennem. Humoren er atter i højsædet og instruktøren Dean Parisot har fundet den rette balance mellem action og komik, så ingen af delene bliver platte eller virker malplaceret.
ANNONCE
Nordisk Film - Red 2 [Anmeldelse] Nordisk Film
Ovenpå den mildest talt skuffende "Die Hard 5", er det betryggende at se, at Bruce Willis stadig kan levere en ordentlig actionfilm, hvor hans velkendte charme og sarkastiske oneliners kan få frit spil. Han støttes også godt op af Malkovich, Mirren og Parker, men overskygges totalt af en djævelsk velspillende Anthony Hopkins, der stjæler showet og endnu en gang understreger, at han ganske simpelt er i en klasse for sig. Kort sagt har Red 2 alt, hvad man kan ønske sig af en spionfilm for voksenble og rolater brugere.
ANNONCE
Drengerøvsfaktor: 95%
 
Teknisk information:
Original titel: R.E.D. 2
USA/Frankrig/Canada, 2013
Instruktør: Dean Parisot
Medv.: Bruce Willis, John Malkovich, Helen Mirren, Mary-Louise Parker, Anthony Hopkins, Byung-hun Lee, Catherine Zeta-Jones, Neal McDonough, David Thewlis og Brian Cox
Genre: Action/Komedie/Krimi
Billedformat: 2.35:1
Lyd: Dolby Digital/DTS
Spilletid: 116 min
Dansk bio premiere: 8. august 2013
Distributør: Nordisk Film
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce