Connery

Recycling, cykling og upcycling: ProOwnedCycling hjuler derudaf!

Bag det internationale navn finder vi en dansk virksomhed og en drengedrøm der blev til virkelighed

Navnet lyder enormt internationalt, men ProOwnedCycling er en dansk virksomhed, som siden stiftelsen i 2016 har vokset sig fra lidt af en drengedrøm, til en global virksomhed rettet mod cykelryttere - og det spænder lige fra amatøren til den professionelle. 

Konceptet er interessant: ProOwnedCycling opkøber grej fra professionelle cykelhold løbende, når produkterne lander i Danmark bliver de renset og klargjort - og herefter solgt til den næste glade cyklist. Varer der er i for dårlig stand til at blive videresolgt, bliver doneret til velgørenhed. 

Konceptet giver mening - og indkapsler bæredygtighed og genbrug, i et koncept hvor køberne får den ekstra værdi, at de kan tale om, hvordan en professionel cykelrytter har været med til at præge deres setup. 

ANNONCE
Oscar Bjørn-Rosager, Direktør ProOwnedCycling - Foto: Aaron Kiashek - Recycling, cykling og upcycling: ProOwnedCycling hjuler derudaf! Oscar Bjørn-Rosager, Direktør ProOwnedCycling - Foto: Aaron Kiashek

Fem år efter opstarten har ProOwnedCycling vist sig at holde, og grundlæggeren Oscar Bjørn-Rosager lever nu af at drive sin drengedrøm videre, noget som han har fået stor anderkendelse for: 

I foråret 2021 figurerede den da 24-årige Oscar på erhvervsmagasinet Forbes liste over de 30 erhvervsledere i Europa, som man skal holde øje med: 30 under 30 - Europe. 

Her fremhæves han af et ekspertteam fra Forbes under listen E-Commerce and Retail. Udvalgt blandt mere end 10.000 nominerede virksomheder i Europa. 

Det er mere end han kunne have håbet på, da han som 19-årig startede ProOwnedCycling i sine forældres kælder - og i dag sender butikken varer til kunder i mere end 75 lande. 

ANNONCE
Teamet bag ProOwendCycling - Recycling, cykling og upcycling: ProOwnedCycling hjuler derudaf! Teamet bag ProOwendCycling

Opkøbte største konkurrent

I juni måned kunne ProOwnedCycling annoncere opkøbet af deres største konkurrent - ProCyclingShop.

ProCyclingShop er en lignende forretning der har en stærk tilstedeværelse ved verdens største cykelevents - også Tour De France, og med opkøbet har den danske virksomhed nu en genvej til fysisk tilstedeværelse ved 140 af verdens vigtigste cykelløb. 

ANNONCE
Opsigtsvækkende upcycling-samarbejde mellem ProOwnedCycling og Cikkel Copenhagen - Recycling, cykling og upcycling: ProOwnedCycling hjuler derudaf! Opsigtsvækkende upcycling-samarbejde mellem ProOwnedCycling og Cikkel Copenhagen

"Den Grønne Førertrøje"

Virksomheden har allerede en ret stor kobling til bæredygtighed, men det i sig selv kan sagtens gøres bedre - i hvert fald hvis man ksal tro det seneste tiltag, hvori man sammen med virksomheden Cikkel Copenhagen har upcyclet gamle cykeltrøjer til stofposer

”Cykelsportens pro-teams får typisk nye sponsorer hvert år, hvilket resulterer i, at deres nye og brugte tøj fra forrige sæson skal finde nye ejermænd, hvis det fortsat skal være i brug. Inden vi kom til, var det ikke altid holdene kunne få dette afsat det var en skam, da udstyret jo dels er i superkvalitet, dels ekstremt godt vedligeholdt og har masser af ”kilometer” tilbage i sig. Tanken om at vi sammen med Cikkel Copenhagen kan give både nye og brugte trøjer fra vores lager ekstra liv er helt i tråd med vores koncept. Og det glæder os at kunne bidrage til Kofoeds Skoles projekter" fortalte Oscar Bjørn-Rosager i forbindelse med det nye samarbejdsprojekt. 

De upcyclede poser, musetterne, sælges blandt andet hos Cikkel Copenhagen. 

Som Hening Primdahl ville sige: For saten Bobby, du skal sgu holde øje med dem her!

ANNONCE
Del

Seneste nyt