Connery

Ready Player One [Anmeldelse]

Spielberg er tilbage... Med din barndom!

4 ud af 6 stjerner
Ready Player One - Trailer
Warner Bros. Pictures - Ready Player One [Anmeldelse] Warner Bros. Pictures

Joy-shtick

Året er 2045. Jorden er overbefolket og forurening, fattigdom og korruption er værre end nogensinde. 18-årige Wade Watts (Tye Sheridan) bor sammen med sin moster Alice (Susan Lynch) og hendes taber-mand Rick (Ralph Ineson) i slumkvarteret ”The Stacks” i storbyen Columbus, Ohio. Ligesom milliarder af andre mennesker undslipper Wade virkeligheden, ved at logge sig ind i VR-computerspils-universet OASIS (Ontologically Anthropocentric Sensory Immersive Simulation), hvor Wade i form af sin avatar Parzival, kan gøre alle de ting, han kun kan drømme om at gøre i den virkelige verden. For Wade og de andre spillere, er der imidlertid mere på spil end blot en high-score.

ANNONCE
Warner Bros. Pictures - Ready Player One [Anmeldelse] Warner Bros. Pictures

I have the Power!

Inden OASIS’ skaber James Halliday (Mark Rylance) døde, gemte han nemlig et Easter Egg i spillet, i form af 3 nøgler. Den der først finder nøglerne og løser gåderne, vinder spillet og arver kontrollen over OASIS. Et magt den kyniske leder af IOI (Innovative Online Industries), Nolan Sorrento (Ben Mendelsohn), vil gøre alt for at få fat på.

ANNONCE
Warner Bros. Pictures - Ready Player One [Anmeldelse] Warner Bros. Pictures

A World of Pure Imagination

Efter snart et årti med halvsløje film er Steven Spielberg tilbage med et brag af et sci-fi eventyr. Ready Player One er en vild rejse ind i en magisk verden, der vil gøre selv James Cameron våd i trussen. Filmen er måske ikke på højde med selvsamme Spielbergs egne klassikere fra 80’erne, såsom E.T. og Indiana Jones-trilogien, men med Ready Player One viser han, at han stadig er blandt de bedste og mest opfindsomme filmskabere nogensinde.

ANNONCE
Warner Bros. Pictures - Ready Player One [Anmeldelse] Warner Bros. Pictures

Welcome to the Café 80’s

Er man som jeg, vokset op i 80’erne, er der dømt nostalgi-trip for alle pengene. Filmen, der er baseret på Ernest Clines bestseller af samme navn, er nemlig fyldt med popkultur referencer, hovedsageligt film og spil fra 80’erne. Visuelt er filmen også fuldkommen uovertruffen og selvom karaktererne er lidt tynde og historien låner sit plot fra Charlie and The Chocolade Factory, så er Ready Player One et thrill ride fra start til slut.

ANNONCE
Drengerøvsfaktor og teknisk info:

Drengerøvsfaktor: 88 MpH

Teknisk information:

Original titel: Ready Player One

Land: USA, 2018

Instruktør: Steven Spielberg

Medv.: Tye Sheridan, Olivia Cooke, Ben Mendelsohn, Philip Zhao, Win Morisaki, Lena Waithe, T.J. Miller, Hannah John-Kamen, Simon Pegg, Mark Rylance, Ralph Ineson og Susan Lynch

Genre: Action/Adventure/Sci-Fi

Billedformat: 2.39:1/3D/IMAX

Lyd: Dolby Digital/Auro 11.1/Dolby Atmos

Spilletid: 140 min

Dansk bio premiere: 29. marts 2018

Distributør: Warner Bros. Pictures

ANNONCE
Del
Om forfatteren
Dennis Stanley Dennis Stanley

Følg på:
Facebook
Instagram
Twitter
Blog

Kan lugte et dårligt plottwist på kilometers afstand. Det er svært at finde nogen der har set lige så mange film!!

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt