Connery

Razer Huntsman: Vejen til det mest populære gaming keyboard

Razers nye 60% keyboard bærer på en god arv

Huntsman er et navn du som gamer bør kende. 
Razer har på rekordtid skabt en serie af keyboards, der er pakket med features og lækre materialer, i en prisklasse hvor alle entusiastiske gamere kan være med.

Razer Huntsman Mini er den nyeste og mest tilpasningsparate del af Huntsman-familien, og for at kunne sætte pris på det store væld af features, præsenterer vi et breakdown over historien for en af Razers bedst sælgende keyboard-serier nogensinde.

ANNONCE
Razer Huntsman fullsize - Razer Huntsman: Vejen til det mest populære gaming keyboard Razer Huntsman fullsize

Jagten blæses i gang: Razer Huntsman

Razer Huntsman blev født tilbage i 2018, hvor keyboardet blev introduceret som Razers nye flagskibs-keyboard. 

På tidspunktet var mekaniske taster den store hype-feature i tastaturer. Den der clicky fornemmelse man får af et godt gamertastatur, er svær at undvære når man først har haft den, og mekaniske switches har en del fordele over membraner - et par af grundene til, at gamere som noget af det første kigger efter switch-teknologien.

Med Huntsman gik man skridtet videre og introducerede en hybrid-model, der kombinerer den gode følelse af mekaniske taster, med optisk teknologi.

De opto-mekaniske switches i det første Razer Huntsman kan nøjes med en taste-vandring på 1.5 mm, før en infrarød (optisk) sensor registrerer trykket. Den teknologi gjorde Huntsman 30% hurtigere end traditionelle clicky mekaniske switches.

Det lynhurtige keyboard blev lanceret som fullsize keyboard med fuldt ud programmerbare knapper og Razers Chroma belysning, selvfølgelig.  

Razer Huntsman Elite blev, efter introduktionen, det bedst sælgende gaming keyboard i USA. 

ANNONCE
Razer Huntsman Tournament Edition - Razer Huntsman: Vejen til det mest populære gaming keyboard Razer Huntsman Tournament Edition

Fremmede jagtmarker: Razer Huntsman Tournament Edition

Razer Huntsman's popularitet affødte hurtigt flere behov. I 2019 var Razer klar med en ny variant og en række forbedringer, som skulle indføre Huntsman på nye jagtmarker: E-sport turneringer.

Razer Huntsman Tournament Edition dukkede op i efteråret 2019. Det havde smidt et par unødvendige kilo og et endnu skarpere våben. 

Helt lavpraktisk uden metaforer: Huntsman Tournament Edition er et keyboard, der blev optimeret til et lidt mere kompakt setup. Med formfaktoren Tenkeyless (TKL) var de numeriske taster blevet fjernet, for at give mere plads til gameren - både foran skærmen og når setuppet skal flyttes. 

Det skarpere våben kom i form af en forbedret switch, endnu hurtigere end det originale Huntsmans 'Opto-Mechanical' switches; The Razer Linear Optical Switch. 

Denne switch registrer trykket efter en vandring på blot 1 mm, dobbelt så hurtigt som traditionelle lineære switches. Trykket er fintunet til en mere smooth oplevelse, der giver en endnu hurtigere reaktion - hvis man selv har færdighederne til at kunne udnytte det. 

Huntsman Tournament Edition fik også kærlighed i retning af keycaps. Razer startede nemlig egen produktion af doubleshot PBS keycaps*, til denne model. (Lær mere om keycaps i faktaboksen længere nede)

ANNONCE
De gode keycaps

En doubleshot PBS keycap er en ekstremt modstandsdygtig keycap, i forhold til traditionelle ABS Keycaps.

Doubleshot keycaps produceres med to plastiklag, der bliver formstøbt over hinanden - det betyder at teksten på tasten ikke kommer til at blive slidt af - som er noget man vil se på ældre keyboards med printede taster. This is awesome.

PBS er plastmaterialet der benyttes til denne type - det er totalt resistent overfor væsker, har et højt smeltepunkt og bliver ikke blankslidt på samme måde som ABS-plast.

ANNONCE
Razer Huntsman Mini - Razer Huntsman: Vejen til det mest populære gaming keyboard Razer Huntsman Mini

Special Operations Jægeren: Razer Huntsman Mini

Razer Huntsman Mini er den naturlige udvikling for Huntsman. Keyboardet blev lanceret i juli 2020, og bygger videre på alle de tidligere innovationer fra producenten. 

Her har vi et gøre med et keyboard, der hopper endnu en tand ned i størrelsen - ind i det populære 60%-segment, som er et format der bliver stadigt mere populært blandt gamere. 60%-formatet er simpelthen en betegnelse for et keyboard der fylder blot 60% af et traditionelt fullsize keyboard. 

Razer har fundet ud af, at folk har stærke præferencer for hvilken switch-type de gamer med - og derfor er Huntsman Mini tilgængelig med både de mere taktile/clicky opto-mekaniske switches og de lynhurtige, smooth Razer Linear Optical Switches. Det betyder at Huntsman Mini den bredeste model keyboard i den lille formfaktor.

Razer har desuden forbedret deres lineære optiske switches, der nu har fået silikonedæmpere - en forbedring der gør keyboardet mere stealthy, med en markant reducering af støjniveauet fra tasterne.

Det kompakte design gør Huntsman Mini super let at pakke ned og hive med ud i verden - men det giver også mere plads til musen, og samtidig giver det et endnu mere clean udtryk ved bordet. 

ANNONCE
Razer Huntsman: Vejen til det mest populære gaming keyboard

Huntsman Mini er blevet kælet for i ekstrem grad. Keyboardet er sammensat i en solid aluminiumskonstruktion, kablet er et aftageligt flettet USB-C kabel - og så er det selvfølgelig udstyret med de holdbare Razer doubleshot PBS keycaps. 

Det er altså en kompakt og modstandsdygtig lille sag, der oven i købet er ratet til en livstid på 100 millioner keystrokes. 

På lyssiden har man udstyret Huntsman Mini med Chroma RGB-belysning - med individuelt oplyste keys og 16.8 millioner mulige farver. Det kan programmeres med Razer Synapse - eller via de på keyboardet tilgængelig presets. 

Hvis du fast spiller mere end et spil - eller har forskellige keybinds, vil du også sætte pris på, at keyboardet har onboard hukommelse, der kan håndtere op til fem forskellige keybind-profiler - intelligent plug and play - uafhængig af hvilken maskine du kobler det til. Let the hunt begin.

Hvis du vil vide endnu flere tekniske detaljer, eller bare eje det - kan du blive klogere på Razer Huntsman Mini på Razer.com 

ANNONCE
Razer Huntsman Mini i nøglefeatures
  • 60% formfaktor keyboard
  • Optiske switches: Clicky eller Lineær variant
  • 100 millioner keystroke livstid
  • Razer Doubleshot PBS Keycaps
  • Aluminiumskonstruktion
  • Razer Chroma RGB-belysning
  • Aftageligt USB-C kabel
  • Onboard hukommelse
Del

Seneste nyt