Connery

Rasmus Thude - Seks Stjerner [Anmeldelse]

Han blev i starten forvekslet med Justin Timberlake - vi vurderer med Rasmus' nyeste skive, om der er noget om snakken.

4 ud af 6 stjerner
Rasmus Thude i X-faktor - Rasmus Thude - Seks Stjerner [Anmeldelse] Rasmus Thude i X-faktor
Den unge århusianer Rasmus Thude gjorde sig første gang bemærket, da han deltog i X-faktor programmet, dog uden de store gevinster i puljen. Han fik dog i starten af 2011 igen gjort sig bemærket ikke blot i Danmark, men også ude i den store verden. Hans single, ’LLL’ (Love, Liqour, Lick it) blev en mere eller mindre succes i Danmark, men efter at en eller anden gut smed singlen op på Youtube med navnet Take You Down, sammen med et billede af Justin Timberlake brød helvedet løs. Fokusset på denne falske nye sang fra Justin Timberlake blev så overdiskuteret og misforstået, at hr. Timberlake simpelthen blev nødt til at poste på Twitter, at han ikke var manden bag.

Anyways, på trods af at Rasmus Thude ikke selv sørgede for denne verdensomspændende rygtespredning, kan han stadig nyde godt af den enorme omtale af ham. Jeg vælger lige at smide linket ind i artiklen, for man skal saftsuseme også være en musikekspert for at kende forskel på deres vokaler i denne omgang.
ANNONCE
Rasmus Thude - Seks Stjerner [Anmeldelse]
Kort efter udgav han singlen ’Til Månen og Tilbage’, der toppede som nummer 16 på den danske singlehitliste efterfulgt af sangen, ’Gider dig ikke mer’’, som fik en velfortjent 19. plads på listen. Kontrakterne med blandt andre Instant Major Management og Sony Music Danmark gjorde sangene muligt og folk begyndte at spidse øre til hans evner indenfor popgenren.  
Jeg har på vegne af Connery kigget på hans første EP – betegnelsen dækker over et album, der normalt indeholder 1-5 sange, altså flere end en single-udgivelse, men færre end på en normal LP – og hvad er det så for noget pop-musik, han render rundt og laver?
ANNONCE
Album-coveret - Rasmus Thude - Seks Stjerner [Anmeldelse] Album-coveret

Festigt, men lidt tøset

Albummet består af i alt seks sange:

1: Fest med de bedst (feat. Niklas)

2: Gider Dig Ikke Mer'

3: Perfekt i et Øjeblik (feat. Young)

4: Elsk mig Igen

5: Hop Ind

6: Vinger
Rasmus Thude har uden tvivl en sprød popstemme, som beviser, at han har rigtig meget styr på det vokale arbejde. Desuden har han også rejst længe rundt med forskellige optrædener samt lagt en masse klips ud på Youtube, hvilket påpeger at han har kæmpet meget med at komme frem i søgelyset. Desuden har han udtalt, at han har arbejdet hårdt for at øve sig frem til overfladen af musikbranchen, og man kan altså ikke kun give forvekslingen med Timberlake skylden for hans stigende karriere. Sangene er tydeligt præget af selvskrevne tekster, og han afspejler sin professionalitet indenfor musikbranchen med manér på denne første ’skive’. Med professionalitet skal menes, at han forstår at ryste en rytme sammen, men at selve teksten ikke er yderst bjergtagende. Sangene er ofte præget af let sammenstrikkede pop-lyrik, som blot kræver et beat for at fungere. Men hey, det fungerer faktisk ganske udmærket, så lad det ligge.

Sangene minder meget om nutidens forskellige popsange af bl.a. Burhan G eller Joey Moe, som får tøsebørnene til at skeje fuldstændigt ud på dansegulvet eller foran spejlet. Stemmen er sprød, ja, men også en smule tøset, hvilket oftest præger mange af de nyste disko-dasko baskere. Der skal så helst være et sprødt og hårdt beat blandet sammen med den lyse stemme, men det er desværre kun 2-3 af sangene som besidder dette.
ANNONCE
Rasmus Thude - Seks Stjerner [Anmeldelse]
Udover sin egen tilstedeværelse på pladen har han også fået besøg af Niklas på hittet, ’Fest med de bedst’, som jeg personligt har fyret den af på dansegulvet til et utal af gange. Om musikken var god, er svær at vurdere på daværende tidspunkt, men kan den få mig ud på gulvet, er den godkendt i min bog. Desuden er rapperen Young også med på en af sangene, som leverer en god omgang rap som supplement til den velkendte popstemme. Desuden er et af hans største hits, ’Gider dig ikke mer’’, også med albummen, hvilket helt sikkert er en af de mest positive sange i hans karriere. En sprød vokal og et godt beat præger de fleste af sangene.
 
Kigger man samlet set på udgivelsen er der en blandet landhandel af forskellige popbaskere, som hovedsageligt ligger i den positive ende af skalaen. På trods af at mange af sangene er som sød musik i ørerne på sindssyge tøse-teenagere, kan jeg på Connerys vegne sagtens anbefale at lytte til de dygtige vokalpræstationer uden at føle, at man mister sin manddom. Rasmus Thude har uden tvivl talent, og fortsætter sangene i denne kaliber, vil han helt sikkert blive et stort hit i fremtiden.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce