Connery

Rasmus P: Jeg har aldrig været nomineret til noget før, og lige pludselig stak det bare af

Årets Mainstream-DeeJay 2014 fortæller om rejsen fra mobildiskoteket til de store klubber

I 2014 vandt Rasmus P prisen for Årets Bedste Mainstream-DeeJay ved Danish DeeJay Awards.

Manden er en erfaren DJ, og har i løbet af det sidste årti spillet over 1200 jobs på over 100 forskellige klubber. Op til Danish DeeJay Awards 2015, hvor han endnu en gang er nomineret i samme kategori, har vi taget en snak omkring det at være mainstream DJ og hvordan det er at vinde priser...

ANNONCE
Rasmus P - Rasmus P: Jeg har aldrig været nomineret til noget før, og lige pludselig stak det bare af Rasmus P

Du har været DJ et par år efterhånden. Hvordan kom du i gang?

Jeg startede tilbage i november 2001, der var jeg ung mobil DJ i det første stykke tid. I 2003 stod jeg overfor et valg, mellem at blive det man kalder klub DJ eller om jeg skulle fortsætte med at være mobil DJ.

Jeg var træt af at skulle bruge en masse tid på at stille an, og pakke ned – det var nemlig musikken jeg brændte for.

Så det blev klub DJ. Jeg havde en kammerat der hjalp mig med at komme lidt rundt, og det endte med at jeg pludselig stod og spillede i Spanien, på Lanzarote. Dernede spille jeg et halvt års tid på Club La Santa, for lidt ældre gæster end jeg var vant til. En oplevelse jeg ikke vil være foruden. Ellers havde jeg ikke stået hvor jeg er i dag.

Det var både for unge mennesker i 20’erne og til folk op i 50’erne. Det betød at jeg var nød til at lære at læse publikum.

ANNONCE

Hvor gammel var du da du startede op?

Jeg har været omkring 15 da jeg startede, og var lige blevet 17 da jeg begyndte at spille klubber. Det behøvede diskoteksejerene selvfølgelig ikke at vide. At jeg var så ung. Der var ingen der spurgte ind til det.

Det sjove var, at ugen før jeg skulle til Spanien, blev jeg ringet op af det daværende Chaplin i Viborg, der gerne ville ansætte mig. Jeg var nød til at sige at jeg først kunne starte efter sommerferien, og det gik de heldigvis med til.

En måned efter jeg gik i gang, blev alle de gamle DJ’s fyret, og jeg spillede derinde i næsten to år, torsdag, fredag og lørdag. Det var lidt hårdt samtidig med min skole. Heldigvis blev jeg mødt af forståelse fra mine lærere, og kom igennem skolen med et godt snit.

Efter noget tid kom jeg til Crazy Daisy i Viborg, og der tog det for alvor fart, jeg havde nemlig ikke så mange vagter der, som jeg havde været vant til – det betød at jeg havde tid til at komme ud, og derfor gik der ikke længe inden jeg havde spillejobs i Aalborg, Aarhus og Slagelse.

Siden da har jeg haft ret meget at se til. Jeg har aldrig haft et bookingbureau, mine jobs er opstået ved word of mouth, og det er jeg glad for.

ANNONCE

Hvis du skal forklare mening-mand hvad DDJA-kategorien Mainstream-DJ betyder?

For folk i branchen virker det til at være ret godt defineret, men for folk der ikke er så kendte i det, er det en ret svær betegnelse.

En mainstreamDJ er dem der spiller HELE aftenen på natklubberne rund omkring, hvor ’Årets Danske DJ’ er dem der tager rundt og spiller events, sådan som Kongsted og Rune RK der spiller en time til to, og så kører videre til næste sæt.

Modsætningen ville jeg kalde Event DJ. Men først og sidst er vi alle DJ’s.

Har du et fast spillested lige nu?

Jeg har mange: Nattoget i Slagelse, Train i Aarhus, Benediktes i Aalborg, ZenZa i Aarhus, Crazy Daisy Viborg. Så har jeg lidt steder hvor det er et mere løst job, blandt andet i Norge og The Gap i Odense. 

ANNONCE

Hvad med hverdagene, hvordan bruger du dem?

Jeg læser til multimediedesigner ude på erhvervsakademiet i Aarhus. Jeg har også min egen grafiske multimedievirksomhed ved siden af, hvor jeg laver grafik til andre artister og mindre virksomheder, primært i århus.

Det er vigtigt at jeg har noget, hvor jeg kan få lov at koble fra mit DJ’ing, og omvendt. Det gør at jeg altid har afveksling, men stadig laver noget kreativt. Hvis jeg ikke havde det, var jeg nok stoppet med at være DJ for fem år siden.

Virksomheden hedder WeCre8.it.

Der er rigeligt at se til. Jeg får også at vide at jeg skal til at slappe af, men det har jeg tid til når jeg bliver gammel. Lige nu skal jeg bare gøre min ting og leve i nuet.

ANNONCE
Rasmus P: Jeg har aldrig været nomineret til noget før, og lige pludselig stak det bare af

Hvordan var oplevelsen med at være nomineret til Årets Mainstream DJ sidste år?

Jeg har aldrig været nomineret til noget før, og lige pludselig stak det bare af.

Det var en hektisk tid, for CULT havde også en konkurrence (CULT Shaker DJ Battle), hvor jeg kom med på et afbud. Der var jeg så med, og gik videre i konkurrencen der også. Jeg vandt det hele, og i samme ombæring blev jeg ringet op af Morten Brønnum (DDJA, red), der var ved at kontakte kunstnere der skulle nomineres.

Det var vildt, for jeg havde gået og brygget lidt på en drøm, selvom jeg ikke mente jeg havde fortjent det.

Jeg blev lidt stresset, fordi jeg i Cult-regi, pludselig var nød til at vinde det hele, fordi de andre jo ikke skulle vinde over en DDJA-nomineret. Men jeg vandt. 

Hvordan var det at vinde?

Det var vildt, til den dag i dag, har jeg endnu ikke set takketalen, jeg fyrede bare noget af. Jeg havde slet ikke regnet med at vinde.

Det hele var surrealistisk, jeg var afsted med en kammerat, og vi var lidt sent på den, så der var virkelig stress på. Vi skulle være ved awardshowet klokken syv, og var på hotellet klokken seks.

Når man er nomineret sidder man ved et bord med de øvrige i feltet. (Fabian Mazur, Rasmus Skøtt og Ib Jørgensen, red.)

Jeg havde valgt at sidde med ryggen til løberen, og tænkte at det nok ikke skete. De tre andre nominerede sad og lykønskede hinanden, og jeg sad og tænkte at Fabian Mazur ville vinde. Han havde haft et vildt højt niveau hele vejen igennem: ”Gå nu bare op med dig” tænkte jeg. Men da presenteren råbte op at vinderen hed Rasmus, sad jeg og kiggede på den anden Rasmus i feltet. Men han hed ikke Rasmus P. Jeg havde slet ikke styr på det.  Men det var vildt fedt.

ANNONCE
Rasmus P: Jeg har aldrig været nomineret til noget før, og lige pludselig stak det bare af

Du er nomineret igen i år, vinder du?

Man kan jo altid håbe. Feltet er stærkt igen i år.

Hvad fører det med sig, at vinde sådan en award?

Jamen det har gjort at jeg er kommet ud og spille flere forskellige steder. Og så er det en virkelig stærk ting at have på DJ-CV’et. Det giver lidt mere at sælge med.

Måden man bliver nomineret på er jo også troværdig: Der sidder et akademi med virkelig mange indenfor branchen, og folk namer deres nominerede uafhængigt. Det er så de fire der får flest stemmer der bliver nomineret.

Det er lidt federe, end hvem der kan skaffe flest likes på en facebookafstemning, eller hvem der trækker flest likes på en given status.

Hvad byder fremtiden på, har du planer om at lave egne produktioner?

Det er ikke noget jeg har travlt med. Lige nu nyder jeg at komme rundt og spille forskellige steder, det flytter virkelig en som DJ. Jeg bliver hele tiden bedre til at læse crowdet, og det er en kunst i sig selv. Det kræver lidt at finde ud af hvornår man kan smide Marvin Gaye på, og så få folk til at gå helt amok.

Hvis jeg selv skal lave noget på et tidspunkt, bliver det noget helt specielt. Jeg vil ikke udelukke noget.

ANNONCE

Hvilke tracks skal man holde øje med på klubben lige nu?

Den nye single fra Kongsted er stærk. Den tror jeg bliver det helt store sommerhit. Jeg fik den af ham for et par uger siden… Folk forstår ikke mellempassagerne, fordi de ikke har hørt sangen så meget endnu. Kongsted har bevæget sig over mod mere sang, og når folk ikke kender teksten fanger den ikke. Men så snart der kommer bassdrop og det lyder ”Baby move your butt, butt.” Så går folk helt amok.

Der er også den nye fra Hedegaard og Brandon Beal. (Smile & Wave, red.) Første gang jeg hørte den, tænkte jeg at den lød ok, men ikke ville eksplodere. Men første gang jeg spillede den, gik folk amok, dansegulvet blev fyldt på ingen tid. Det var jeg lidt overrasket over.

Hiphop er på vej tilbage, og housebølgen der har skyllet over os de sidste 5-6 år er ved at dø lidt, i hvert fald hvis du spørger mig. De lavere BPM kører godt, igen.

Så får vi også pigerne ud på dansegulvet igen, i stedet for en masse fyre, der bare står og giver den gas med basarmen.

Har du ellers noget folk bør vide?

I skal gå ind og like min Facebook. Facebook.com/djrasmusp.dk – jeg skulle have lavet den lidt lettere dengang jeg oprettede den…

Det går nok, vi linker den sgu bare ind.

Held og lykke til DDJA 2015!

ANNONCE
Danish DeeJay Awards 2015
Rasmus P: Jeg har aldrig været nomineret til noget før, og lige pludselig stak det bare af
Del

Seneste nyt