Connery

Rasmus Hedegaard: Fra piano til DJ-pult

Om turen fra musikanmelder på Connery.dk til remix-konge på de danske playlister!

Rasmus Hedegaard er for alvor blevet et velkendt navn i musikbranchen med tracks som 'Make You Proud', og 'Happy Home' og remix af bl.a. 'The Next Episode', 'Kysset med Medina' og 'Søvnløs'. Hits som i første omgang var et download-fænomen, er efterhånden en fast integreret del af klubberne i Danmark, hvor musikken får dansegulvet i kog.

I 2014 havde han det mest streamede danske track 'Happy Home' med over 30 millioner streams, og tog også prisen som Årets Danske Producer, for selvsamme track.

Han er for tiden i gang med at producere et album i samarbejde med amerikanske Brandon Beal, og vi var så heldige at fange drengene under optagelserne af videoen 'Smile & Wave'  

Funfact: Hedegaard var i sin spæde start på karrieren musikanmelder hos Connery.dk, så vi siger velkommen til den hjemvendte søn!

Under optagelserne på første set til videoen, natklubben HIVE, fandt vi et lille break - og mulighed for en god snak med Rasmus.

ANNONCE
Rasmus Hedegaard: Fra piano til DJ-pult

Hvordan startede din musikkarriere?

Jamen, det er jo faktisk Connery.dk’s skyld, jo! Musikanmeldelser og det hele. Men jeg startede allerførst som pianist, hvor jeg hyggede mig med klassisk musik, indtil jeg var omkring 13 år. Derefter begyndte jeg så at bevæge mig videre over i rock-genren, hvor jeg i gymnasiet altid var en af de første til at hive spaderne ned fra væggen og fyre noget Nirvana af.

I gymnasiet havde jeg et ’balle-band’ med to kammerater, og vi prøvede at lave vores eget musik – vi producerede en 3-4 sange og sendte dem afsted til CPH Records og TABU Records (Suspekts pladeselskab, red.), hvor de faktisk begge to meldte tilbage samme dag og sagde, at de var interesserede. Vi fik udgivet et album, men derefter stoppede vi faktisk med at lave musik – vildt dumt, men det var egentlig meget godt for mig i det lange løb.   

Man kan ikke bare sætte sig og sige: ”nu laver vi sgu et hit” - Hedegaard.

Så sad jeg de efterfølgende år i min lejlighed i København og begyndte at lege lidt med elektronisk musik, og re-mixede forskellige sange, som jeg smed op på Youtube.  

Hvor kom lysten til at skifte retning mod den elektroniske musik fra, når du nu tidligere havde arbejdet med klassisk musik og rockmusik?

Det skete faktisk til en fest på Nykøbing Mors på det tidspunkt, hvor Trentemøller steg i graderne.  Han havde lige lanceret sit remix af ’What Else Is There’, og det lød fantastisk. Så jeg prøvede at se, om ikke jeg kunne lave noget i den stil. Det handler om at kigge indad og lave det, man brænder for i øjeblikket – jeg var i hvert fald blevet træt af rockmusikken, og havde mod på lidt andre boldgader.

ANNONCE
Rasmus Hedegaard: Fra piano til DJ-pult

Hvad skete der, efter du smed dine remix på Youtube?

Videoerne blev ret populære og jeg blev ringet op af forskellige klubber, som var ret interesserede i mine lydmixes. Populariteten begyndte lige så stille at vokse, og så lavede jeg mit Next Episode-remix i 2011, og det sprang faktisk mere eller mindre i luften. Der skulle jeg bl.a. på tour rundt i landet, og på omkring samme tidspunkt kom jeg i kontakt med Brandon Beal og hans manager.  Beal blev så fløjet til Danmark i et par uger for at lave lidt musik sammen med mig – og nu har han været her i 7 år!  Det endte med at min manager og Brandons gik sammen, og nu arbejder som et team, hvor de også har Lukas Graham og Patrick Dorgan som artister.

Hvad er den vigtigste ingrediens i et remix, der kan vælte dansegulvet?

Jeg tror faktisk, at det vigtigste er, at man ikke skal prøve på at lave et hit. Da jeg for eksempel lavede remixet af The Next Episode, var jeg i første omgang irriteret over, at den originale sang var så langsom i tempoet. På det tidspunkt i midten af 00’erne var musikken meget fokuseret på ’hoppe-tempo’, men jeg forsøgte at smide nogle beats i sangen uden at hive tempoet op på det hurtige klubniveau – house-musik kan godt blive lidt for lalleglad i længden. Det spillede utroligt godt sammen, og jeg blev mere eller mindre fan af det langsommelige tempo. Det blev så efterhånden mit kendetegn – et klubbeat med et afslappet tempo. Jeg synes, at det er lidt mere cool, når man holder tempoet nede. Det er i hvert fald en vigtig ting i remix-processen.

Men man kan ikke bare sætte sig og sige: ”nu laver vi sgu et hit”. Man er nødt til at lave musikken for sin egen skyld og for fornøjelsens skyld, og så kan hittene komme stille og roligt.

Hvordan blev samarbejdet med AXE på denne nye musik en aktualitet?

AXE lancerer deres nye image, hvor taglinet er ’Less is More’, sammen med den nye AXE Black. Her har de forsøgt at tone det hele lidt ned, og det passer perfekt til os. Jeg har haft mest succes med så få instrumenter som muligt i mine mix, da man oftest kan få skabt noget stærkt uden at proppe for mange ting ind i tracket på samme tid.   

ANNONCE
Rasmus Hedegaard: Fra piano til DJ-pult

Kan du nævne dit fedeste gig?

Jeg spillede faktisk en masse fede steder sidste år, da det var den første sommer, hvor jeg sådan rigtigt spillede på festivaller. Det var bare utroligt fedt at se mennesker, så langt øjet rækker, og de var alle sammen kommet for at lytte til min musik.  

Det er svært at vælge den fedeste, men jeg glemmer i hvert fald aldrig mit show i Esbjerg, hvor jeg spillede på torvet til et publikum på næsten 20.000 mennesker. Det var vildt! Jeg spillede også i Norge sidste sommer sammen med Lukas Graham til en koncert for den norske musikhitliste VG Lista, hvor vi lavede et show for 100.000 mennesker, som også blev sendt ud til flere millioner seere. Det var en utrolig stor oplevelse.

Hvilken musik lytter du selv til i din fritid – er det også elektronisk musik?

Jeg kan vildt godt lide Hip/Hop og RnB som f.eks. Big Shawn, Drake og 2Chain. Når det kommer til elektronisk musik, er en mand som Diplo en stor inspiration.

Hvordan vælger du de sange, som du vil remixe – bruger du et bestemt mønster, eller vælger du bare dem, du synes, er fede?

Det sidste. Altid. Jeg får tit forespørgsler fra folk, som gerne vil have et remix til klubben, og gerne vil have mig til at pifte et nummer op. Der er jeg bare nødt til at være ærlig over for folk og sige sandheden, hvis jeg ikke bryder mig om nummeret, for så kan jeg ikke arbejde med det.

De tilbyder ofte penge for det, men det er ikke det, som gør det særligt – jeg skal kunne lide sangen og rytmen, før jeg kan arbejde videre med et remix. F.eks. så lyttede jeg til Kesis sang ’Søvnløs’ og der spurgte jeg ham bare: ”hey, skal jeg ikke lige lave et remix af den der?”, og det var bare mig selv, der fik lysten. Jeg hørte noget specielt i sangen, og det er bare meget sjovere gennem den proces. Så bliver det også mere personligt. 

ANNONCE
Rasmus Hedegaard: Fra piano til DJ-pult

Hvor kan man se dig spille i 2015?

Lige nu spiller jeg faktisk mest i Norge, men jeg dukker bl.a. op til ABC Beach Party i Grenaa og Skanderborg Festival og så kommer der selvfølgelig flere gigs på klubber, festivaller og så videre, når programmet er mere fastlagt.

Har du ellers lagt i kakkelovnen til nogen fremtidige projekter?

Jeg vil meget gerne tilbage og være musikanmelder hos Connery.dk!

Du er velkommen!

Fedt! Udover det, så er jeg i gang med at lave den her cd med Brandon Beal, og derefter skal jeg sgu på ferie!

Turen går til USA! Halvanden måneds roadtrip-ferie sammen med kæresten. Nu har jeg lige spillet 10 dage i træk i Sverige, Italien, Norge og Danmark, så jeg har brug for lidt afslapning. Når jeg så kommer hjem, vil jeg fokusere på min egen LP og bygge videre på den.

Hvor lang tid vil du fortsætte i branchen?

Indtil jeg ikke synes, at det er sjovt længere. Jeg producerer også musik for andre, så hvis jeg en dag bliver træt af at lave musik selv, så vil jeg bare gå all-in på produktionen af andres tracks. Jeg har været aktiv i musikbranchen i godt og vel 6 år, og regner med mange gode år endnu!

Har du planer om at bevæge dig mod udlandet?

Ja, helt sikkert! Jeg tager tingene ganske stille og roligt – jeg er jo en Jyllandsdreng! Jeg tager tingene, som de kommer, og hygger mig med tingene. Men mit samarbejde med Lukas Graham på sangen ’Happy Home’ har i hvert fald åbnet mange døre for udlandet.

Fedt! Vi glæder os til at høre mere til dig i fremtiden – om det så bliver i radioen eller på dansegulvet i en ond brandert!

ANNONCE
Smile And Wave
HEDEGAARD

Web: RasmusHedegaard.com

Facebook

Del

Seneste nyt